Чому ростуть волосся на животі у дівчини?

1785

Зміст:

  • Чому росте волосся?
  • Що таке гірсутизм?
  • Діагностика
  • Як позбутися від небажаних волосся на тілі
  • Видалення волосся народними засобами
  • Наслідки зміни гормонального фону
  • Надмірний волосяний покрив на дівочому тілі надає неестетичний вигляд. Густі жорсткі волосся на животі у дівчини або на інших частинах тіла викликають відчуття дискомфорту. Але завдяки сучасним технологіям можна виявити не тільки справжню причину оволосіння, але і знайти шляхи вирішення проблеми.Волосся на животі у дівчини доставляють естетичний дискомфорт

    Чому росте волосся?

    Посилений ріст волосяного покриву на тілі може бути результатом спадкових особливостей жінки. У власниць смаглявої шкіри і темного волосся, а також у дівчат східної зовнішності волосся на різних частинах тіла можуть бути темними і жорсткими. Для них характерне збільшення кількості волосся над верхньою губою, в паху, на ногах, нижньої частини живота. У цьому випадку волосся не є ознакою патології, а лише косметичним дефектом. Позбутися від них можна за допомогою епіляції.

    При вагітності теж може посилитися ріст волосся, особливо на животі. Це пов’язано зі змінами гормонального фону у вагітних. В цьому винен гормон прогестерон, який відповідає за зростання плаценти і гармонійний розвиток вагітності. Він відноситься до стероїдних гормонів та викликає підвищений оволосіння. Але головні причини надмірного росту волосся – це гірсутизм і гіпертрихоз. Ці патології не усуваються видаленням волосся. Тут потрібен лікар-ендокринолог та інші фахівці вузького профілю для проведення діагностики і терапії.

    Що таке гірсутизм?

    Гірсутизм у жінок – це гормональне захворювання, при якому пацієнтка покривається волосяний покрив за чоловічим типом. Ці волосся темні, жорсткі і дуже довгі. Гірсутизм провокується дисбалансом в роботі ендокринної системи.

    При цьому захворюванні дівчата страждають від волосся на животі, спині, грудях і обличчі. Патологія може бути первинною, спровокованої спадковими факторами, і вторинною, пов’язаної з іншим соматичним захворюванням.

    Діагностика

    В першу чергу необхідно виявити причину проблеми. Для цього проводиться діагностика. З подібною проблемою жінки звертаються до 3 фахівців: гінеколога, ендокринолога та дерматолога.

    Фахівцю важливо знати:

    • як давно виникла проблема;
    • наскільки швидко росте волосся;
    • є у пацієнтки родички по жіночій лінії з схожою проблемою;
    • приймає дівчина які-небудь лікарські препарати;
    • немає порушень менструального циклу;
    • як працюють яєчники.

    Для виявлення причини пацієнткам призначають аналізи: кров на вміст гормонів, загальний аналіз крові, аналіз на вміст глюкози. Проводиться ультразвукове дослідження яєчників. При необхідності призначають МРТ для виключення злоякісних новоутворень репродуктивної системи.

    На підставі зібраного анамнезу, результатів аналізів та інструментальних досліджень ставитися точний діагноз. Залежно від першопричини оволосіння призначається терапія: гормональні засоби, протизапальні препарати та інші.

    как избавитьсяАналіз крові на гормони дозволить виявити причини патології

    Як позбутися від небажаних волосся на тілі

    Якщо причина оволосіння криється в особливостях організму, а не в патологічних причини, то справитися з небажаними волоссям можна без медичної консультації. Сучасний ринок краси пропонує дівчатам безліч способів боротьби з небажаною рослинністю на тілі.

    Найбільш бюджетний і простий спосіб – це гоління. Можна скористатися одноразовим бритвеним верстатом або бритвою зі змінними лезами. Вони дозволяють безслідно видалити всю небажану рослинність за кілька хвилин. Мінус – подразнення шкіри, короткочасний ефект і врослі волоски. Для запобігання подразнення і врослого волосся необхідно використовувати спеціальні засоби після гоління.

    Другий бюджетний спосіб – це воскові смужки. Вони дозволяють швидко і безслідно видалити волосся. Ефект від цих коштів більш тривалий – гладкість зберігається до 2-3 тижнів. Мінус – процедура хвороблива. Потрібно добре приклеїти смужку і правильно зняти її.

    Самостійно це не завжди виходить зробити. Краще звернутися за допомогою в косметичний салон.

    Ще один простий спосіб – застосування спеціальних кремів. Крем для депіляції ніжно і швидко видалить всю небажану рослинність з тіла, особливо на ногах. Креми мають приємну текстуру, ніжний запах. Вони пом’якшують шкіру і уповільнюють зростання нового волосся. Для особи і тіла використовуються різні засоби. Мінус – для видалення рослинності потрібно, щоб волоски були не менш 5 мм.

    Видалення волосся в домашніх умовах значно дешевше, ніж в салоні. Але для гарантованого результату, який триватиме 2-3 місяці, краще звернутися до фахівця.

    как избавитьсяВоскові смужки для видалення волосся можна придбати в аптеці

    Звільнитися від волосся на животі у дівчини можна з допомогою епілятора. Цей прилад швидко і якісно видаляє волоски. Мінуси – висока вартість епілятора і хворобливість процедури. Не всі жінки витримують епіляцію на чутливих зонах тіла. Рекомендовано застосовувати креми з охолоджуючим і знеболюючим ефектом.

    Знебарвлення волосся проводиться за допомогою хімічних засобів. Занадто темні пушкове волосся обов’язково видаляти. Їх можна знебарвити. У домашніх умовах для цього використовується пероксид водню.

    Знебарвлені волосся не виділяються на тлі світлої шкіри і виглядають естетично.

    Видалити волосся на животі у дівчини можна в домашніх умовах за допомогою шугарінга. Для процедури використовують цукрову пасту, куплену в магазині або зроблене самостійно. Пасти для шугарінга зроблені з натуральних інгредієнтів – цукру, води і лимонної кислоти. Вони швидко видаляють волосся на всіх ділянках тіла. Мінус – для проведення шугарінга потрібні навички. Процедура болюча, не підходить дівчатам з низьким больовим порогом.

    У салоні можна провести більш дорогі, але і більш якісні процедури — гальванічну і лазерну епіляцію. Ці методи позбавлення від волосся м’які і ефективні. Під час проведення процедури жінки не відчувають болю і печіння. Відчувається легке поколювання. Курс салонної епіляції дозволить позбавити від небажаних волосся на довгі місяці. Епіляцію проводять сертифіковані фахівці на новітньому обладнанні. Мінус – висока вартість кожного сеансу. А за один курс необхідно провести 5-10 сеансів.

    как избавитьсяУ косметологічному салоні можна зробити видалення волосся лазером

    Видалення волосся народними засобами

    Позбутися від зайвих волосків можна за допомогою натуральних рецептів. Всі інгредієнти для складів натуральні і безпечні. Що застосовують для усунення естетичного дефекту:

    • Паста з волоського горіха. Для її приготування необхідно взяти 200 г незрілої горіховою шкірки і подрібнити за допомогою м’ясорубки або блендера. Щодня вранці протирати ділянку на животі пастою. Йод, що міститься в шкірці, позбавляє від волосся. Шкіра живота може офарбитися в темний колір, але це не критично. Через тиждень після завершення курсу шкіра придбає природний відтінок;
    • Алое з молочаем. Для приготування суміші потрібно взяти 50 мл молочаевого соку і 25 г м’якоті алое. Змішати інгредієнти і настояти 2 години. Отриману суміш наносити щодня на 10-15 хвилин.

    Після процедур оброблене місце можна змастити сумішшю лимонного соку і касторової олії. Для цього взяти 1 ч. л. олії і 2 ч. л. соку лимона. Отриманий склад сповільнить ріст волосся, зробить пушкова волоски тонкими і безбарвними. А касторове масло подбає про шкіру. Рицина сприяє загоєнню і регенерації епідермісу, його пом’якшення і зволоження.

    Наслідки зміни гормонального фону

    Підвищення рівня чоловічих гормонів в жіночому організмі не проходить безслідно. І це проявляється не тільки оволосінням. Велику кількість стероїдних гормонів призводить до наступних станів:

    • порушення циклу менструацій;
    • розвиток маткових кровотеч;
    • неможливості зачати і виносити дитину.

    Крім функціональних змін, жінки часто скаржаться на анатомічні метаморфози. При підвищенні чоловічих гормонів спостерігається не тільки збільшення кількості волосся, але і зміна тіла. Груди стає більш м’якою, втрачає звичну форму. Тіло змінюється, зникають жіночі вигини. Жир відкладається по чоловічому типу, особливо в області живота. Голос стає низьким, грубим, сиплим. Змінюється і форма статевих органів. Клітор стає витягнутим, а статеві губи зменшуються в розмірах. Змазка стає в’язкою, а потім її кількість знижується до мінімуму.

    Зайве волосся на тілі доставляють певний дискомфорт. Але не варто ставитися до цієї проблеми зневажливо. Якщо оволосіння почалося раптово і супроводжується зміною загального стану – це привід для звернення до лікаря. Краще зайвий раз проявити пильність і подбати про своє здоров’я. В іншому випадку можна пропустити симптоми серйозної патології.

    Читайте також: що виділяється у жінок при порушенні