З-за постійних зауважень свекрухи відчуваю себе неповноцінною мамою

1148

Якщо свекруха не злюбила обраницю сина, вона буде використовувати будь-який привід, щоб продемонструвати своє до неї ставлення. Навіть той, що стосується здоров’я та дитини. Як же це все неправильно!..

Так сталося у молодої матусі Емми. Вона поділилася з подругами сумною історією про те, як після проблем з лактацією син перестав брати груди.

З місяця на змішаному були, — згадує Емма. — Окремо від мене лежав у лікарні, а годували тільки зцідженим. Картаю, звичайно, себе за це, мені тільки задоволення годування.

Але… у нас є друзі, у них дочка старше на 3 місяці на ГВ. Загалом, я ділюся з мамою чоловіка: «а у них дівчинка це вміє, то вміє». Просто кажу про своїх емоціях. Чекаю, коли мій підросте.

І на всі мої подібні розповіді реакція одна — ну вона ж на натуральному харчуванні. Аааааа!!! По самому хворому. Не знаю, як реагувати. Мене це ображає.

Ця історія обурила подруг Емми, які попросили її не засмучуватися. Історія один в один виявилася і у Юлії Нефедової:

У всіх родичів дітки — молодці, а мої ні (на думку свекрухи). І завжди намагаються вжалити по самому хворому.

І у Лізи:

Ревнощі 100%. У нас така ж ситуація. Від цього і бісяться.

Катерина порадила всім, хто у схожій ситуації:

Заспокойтеся і викиньте ці думки. У мене син на штучному вигодовуванні, донька — на грудному. Абсолютно однаково розвивалися що розумово, фізично, і імунітет однаково гарний. Спосіб харчування ні на що не впливає.

Читайте також:Монолог мами: «Свекруха називає моє бажання іноді відпочити без дитини примхою»

Ганна порадила:

Пропускайте повз вуха заради чоловіка. Ні до чого ці сімейні розлади. Розповідайте про діток на ІВ, про їх успіхи.

У мене донька з народження на змішаному була в 4 місяці так взагалі молоко пропало. Зараз нам 1,9. Не бачу нікого відмінності від дітей, які на ГВ. Так що не турбуйтеся. Свекрухи просто потрібно, що-небудь сказати, щоб зачепити за живе (Адилия)

Не важливо, що їсть — груди/суміш. Не важливо, скільки, з чого, скільки… Головне, щоб ВАШ малюк був спокійний і здоровий поруч зі спокійною і здоровою мамою. І як мені свекруха одного разу призвела кого-то в приклад (умелки), я відразу сказала: «Ну не всім же вундеркіндами бути, хто-то повинен бути просто хорошою людиною, індивідуальністю! (Claire)

Автор історії подякувала за підтримку і вирішила після чергової «шпильки» свекрухи спробувати їй відповісти так само:

Дуже гарно сказано, а головне, у відповідь і нічого…Обов’язково запам’ятаю. Буду вас цитувати.

Що, на ваш погляд, може допомогти в цій історії з зауваженнями свекрухи?

Всі фото: Depositphotos