Чому тата на дитячому майданчику не бачать те, що очевидно для мам?

666

Коли дитина гуляє з татом, у мами є від 30 хвилин до двох годин, щоб присвятити цей час домашнім справам. Найчастіше в цей час виконується прибирання, вариться суп, виконується віддалена робота. І ось малюк повертається і розповідає новини (якщо він уже розмовляє).

Читайте також:Порада дня: як змінити ситуацію, якщо тато не займається дитиною

Матуся з ніком в Мережі Маргарита зустріла своє чадо після прогулянки з татом в сльозах. Виявилося, що батько не зміг «розрулити» ситуацію, яка регулярно виникає на дитячому ігровому майданчику.

Безопасно ли отпускать ребенка с папой на прогулку?

Як це було, користувачка Мережі розповіла в емоційному пості:

Син грав у дитячій кімнаті з хлопчиком трьох років, що в 2 рази більше. Мій син дуже емоційно з ним грав і випадково потрапив на нього рукою, він у мене не забіякуватий, а навпаки ласкавий і обіймається. Вдарив легко, але мій чоловік просто промовчав і не звернув на це увагу, хоча треба було сказати синові, щоб був акуратніше і вибачитися перед хлопчиком, тоді б проблем не було». Той хлопчик побіг скаржитися папі, той сказав піти і дати здачі, той підбіг до мого сина і вдарив кулаком по обличчю, мій чоловік навіть нічого не сказав, просто взяв сина і забрав, син плакав.

Матуся поділилася з подругами своїм прикрістю і зізналася, що в даній ситуації вона повела б себе інакше.

Подруги її підтримали. Наталя, приміром, запропонувала свій сценарій розвитку цієї ситуації:

Я б підійшла до свого і сказала, ти ненароком зачепив хлопчика, давай попросимо вибачення, а то йому боляче… Підійшли б і я за нього попросила прощення, а син погладив його. А на місці того тата, у кого син великий, сказала синові: «Мужик, витри сльози!». Ну це ж папи, а не мами!

Ксю впевнена, що в цій ситуації другій стороні не треба було пропонувати відповідати на удар ударом Ця матуся – за діалог: «Я б поговорила з батьками».

Я кажу, що давати здачі не треба, тільки якщо б’ють. Коли хлопчик на майданчику моєму синові просто так стусана дав, я з батьками пішла розбиратися, а не сина налаштовувати, – розповіла свою історію Євгенія.

А матуся з ніком Лапуся припустила, що «в цій ситуації винен тільки чоловік». Дівчина підтримала автора поста:

Ви б правильно зреагували і конфлікту б не було. А так, якби до мене підійшов мій дитина і сказав, що мене б’ють, я теж би сказала, що може постояти за себе і вдарити у відповідь. Але тільки в момент бійки, а не після.

Безопасно ли отпускать ребенка с папой на прогулку?

Автор цієї історії теж вважає, що діти можуть захищати себе самостійно, але з умовою: «Давати здачі можна і потрібно! Але одноліткам!». А коли навпроти знаходиться дорослий хлопчик більш міцної статури, тут вже сили нерівні.

Татам треба уважніше стежити за тим, що відбувається на дитячому майданчику, де грають діти. Такий підсумок підвели матусі.

А ви зі спокійним серцем відправляєте малюка з татом на прогулянку?

Читайте також:

  • 10 смішних історій про те, як папи виховують дітей
  • Сила і ніжність: 40 зворушливих фотографій малюків з папами
  • 9 відео, які доводять, що з татом весело
Фото на анонс: © Depositphotos