Щоб точно стати мамою: Саша Звєрєва розповіла про харчування при плануванні вагітності

370

38-річна Олександра Звєрєва вже кілька років живе в Каліфорнії, де займається бізнесом і виховує трьох дітей: Василину (15), Макара (10) і Лева (3). Там же, в Америці, співачка зустріла свого нового коханого Дена. Він чудово ладнає з дітьми Саші і вже став для них справжнім другом. Артистка давно і успішно веде свій особистий блог, на сторінках якого розповідає про будні багатодітної мами, про виховання дітей, а також регулярно проводить семінари про материнство по всьому світу.

Днями вона опублікувала два пости про харчування для тих, хто хоче стати мамою.

Коли я готуюсь стати мамою — я ще більше підсилюють контроль товарів 😅

Іноді по коментарям мені здається, що люди вважають мене шизою з їжі, але потім мені хочеться вам сказати:

-Це ви ще моїх подружок не бачили! Вони й діти їх взагалі сидять без сахаринки на постійних чистки, клізмах, соках, голодах, лякають мене яйцями, а їх контейнери з перекусами пахнуть спеціями, насінням та овочевою базою 🥕🌽🥒😅

Тому я ще нічого, тримаюся! 💪🏼

Вона пояснила, які продукти вживає в цей період в першу чергу:

  • Зелень (будь-яка! чим темніше, тим краще! багато! міксуем сорти салатів!) і мікрозелень (в 3-5 денний пророщеної руколі, гірчиці, кейле, крес-салаті просто тонни кальцію, заліза, антиоксидантів, вітамін З, Е-самий прогестероновый вітамін!) Петруха, кинзуха, кріп, м’ята-ВСЕ добре! Я це все перемішую з м’ясистим коричневим помідором, авокадо 🥑 і заливаю coconut aminos) В день таких один тазик точно 😋
  • Насіння (сирі! активовані! /тобто замочені на неск.годин/ перемелені!) чіа, льону, конопель, кунжуту, гарбуза, соняшника та ін. і т. д. Додавати в каші, салати, посипати авокадо-тост. Те, що несуть в собі ці насіння-це….ЧАРІВНО! Регуляція жіночої гормональної системи, найщедріший ресурс омега 3, 6; зменшення запальних процесів, антирак і купа всього-всього.
  • Морепродукти (3 рази в тиждень) Уважно стежу за тим, де виловлюється, як вирощується. Холодні течії (Аляска, Далекий Схід), дикого вилову(не фермерського відгодівлі комбікормом-икеевские стейки лосося не підійдуть), прямо з шкірою, я їм і сирими, і на пару, крудо, тар-тар, але з ПЕРЕВІРЕНИХ джерел). Саме риба і морепродукти є головними носіями того самого тваринного жиру, з якого будується в тілі жінки самий «вагітний» гормон-прогестерон. Тому я їм рибу і морепродукти. Тому що вони дають мені все радощів сексуального життя і забарвлюють її буйними фарбами🥳
  • Хліб на кислому бездріжджовий закваски, часто безглютеновый або органік невибіленої цільнозерновий пшениці, жита, рисового борошна і пр. Я їм хліб з маслом. Або поливають олією холодного віджиму (строго), або вершковим (це єдиний молочний продукт, що залишився в моєму раціоні…)
  • Вершкове масло — єдине, що я залишила з молочних продуктів у раціоні внаслідок наявності жиророзчинних вітамінів, які є тільки у тваринному жирі і беруть участь як раз на вироблення прогестерону, який підтримує настала вагітність до 7-9 тижня, коли остаточно сформується захисниця матінка-плацента.
  • Ще одне масло, яке я рясно додаю в усі гаряче і на ньому ж ми готуємо, а ще я його просто їм ложками-таке воно дуже смачне — це масло Дхі! Унікальний продукт! Масло Дхі/Ghee-це топлене вершкове масло, з якого витоплюються при правильній повільної температурній обробці шкідливі домішки, молочні білки-казеїн (саме це головна причина, по якій я не купую молочні продукти додому вже близько 5 років), цукор і вода, зате залишаються:

— Вітамін Е – сильний антиоксидант, кращий друг вагітності.

— Вітамін А – не міститься ні в одному з їстівних масел крім дхі.

— Незамінні жирні кислоти.

Я його додаю в картоплю, в кашу, в макароши дітям, собі в сочевицю, в тушковані овочі, поки вони гарячі. Користі від цього масла стільки! Від зміцнення імунної системи і зниження вироблення вільних радикалів до зменшення кислотності в шлунку-можна прямо ложку до їжі і ложку після-і виведення токсинів. Ну і звичайно воно нереально добре для тонкого плану.

  • Крупи і боби. Так! Обожнюю салат з багато зелені типу аругула, м’ята, кінза, авокадо, помідори і додати туди кіноа 🥰 Люблю салат з гарбузом і нутом-нещодавно в сториз була на нього посилання, зараз закину в телеграм. Дуже люблю сочевичні супи, будь-які овочеві супи (у тому числі супи-пюре) і рибні супи (на повільному вогні панувати рибку пару годин)
  • Яйця. Скандальна тема. Я їм яйця. Не часто. 1-2 рази в тиждень, а то і рідше. Через холіну, що міститься в жовтку, білка. Але дивлюся, щоб це були кури трав’яного випасу, вільного змісту, так звані щасливі кури.

Також, зрозуміло, Саша повністю відмовляється від алкогольних продуктів. Крім цього, вона не вживає тунець — внаслідок великого вмісту ртуті.

© Instagram @sashazvereva

Шанувальники подякували багатодітну маму за поради в коментарях:

Дякую за публікацію корисної інформації про здоров’я, жіночності та натхнення💖😉

Повністю солідарна у харчуванні, тільки рибу і яйця теж не їм майже.. 😁 А ось масло вершкове їм і вчора їла бутер і сьогодні)) І з рослинним маслом (нерафінований в скляній пляшці) роблю як в дитинстві чорний хліб бездріжджовий поливаю 😍

Продовжуйте! Як раз переглядаємо сімейне меню, зменшуємо кількість м’яса і печива у дітей. Думаємо ніж замінювати. Дякую за ідеї 🙏🏻

До речі, нещодавно один зі своїх постів Саша Звєрєва присвятила становленню емоційного стрижня дітей. Знаменитість підкреслила: це її особистий досвід, у кожної мами буде свій, і це нормально.

З самого початку, коли я почала розуміти, що я не можу впоратися ні з Лівою, ні з собою — і ми обидва истерим: він буквально, а я внутрішньо — я миттєво почала проводити паралель з собою.

Я знаю, що діти не повинні істерити і плакати. За умови, що у них все добре. І я зараз не про «животик», «не виспався» або ще чого. Коли у них все добре на тонкому плані. Коли їх душа, яка вибрала батьком конкретно вас, щаслива і не ушкоджена. А травмувати маленького чоловічка можна дуже просто (але, звичайно, залежить від ступеня його чутливості), починаючи з моменту, як він опинився в животику. А іноді й раніше… І ось тут події і почуття, які супроводжували маму на цих етапах (а також особливо весь перший рік життя) стають дуже важливими, адже живе всередині живота дитина дивиться на світ очима мами.

І те, як транслює йому мама-так він і складає своє перше враження про дружелюбності та безпеки світу. Навіть такий фактор, як зачаття (які емоції відчувала мама при цьому: оргазм і занурення душ один в одного або насильство, сухість, взяття через «не хочу, але треба»?) Такий фактор, як момент, коли мама дізнається про те, що вона вагітна. Коли малюк, зіщулившись у микроточечку всередині мами, чекає її реакції, зачаївшись. Це його самий головний момент: його Богиня, його Всесвіт, його Мама дізнається про його існування!

І в однієї дитини це: щасливо-ошалелое «ааааааа», сльози щастя, ніжні поцілунки майбутнім татом в животик і «я тебе люблю»-з усіх сторін. А в іншого: «Як це?» … і ридання мами….Біжать гормональні хвилі втрати, горя, страху, невпевненості, метання… Самотність…

© Instagram @sashazvereva
Фото на анонс: © Instagram @sashazvereva