Що успадкував син принца Гаррі від королеви Єлизавети II?

852

Первісток принца Гаррі і Меган Маркл є одним з найпопулярніших малюків у британської королівської сім’ї. Тому, як тільки в Мережу потрапляють нові і такі рідкісні фото дитини, вони тут же вивчаються вздовж і впоперек.

Читайте також:На честь ювілею принца Гаррі: Меган Маркл поділилася новим сімейним портретом з сином Арчі

Наприклад, після публікації знімків Арчі, зроблених під час офіційного туру Сассексов по Африці, стало зрозуміло — лівий очей малюка трохи косить.

Принц Гарри и Меган Маркл с сыном Арчи Харрисоном © Instagram @aelaniweddings

Виявилося, що така особливість була і у королеви Єлизавети II в той час, коли вона перебувала в ніжному віці.

© Instagram @thewindsorsfamily

Дивимося фото дорослої Єлизавети. І тут її оченята вже без «косинки»!

© Instagram @thewindsorsfamily

Читайте також:Улюблену ляльку королеви Єлизавети II та її дитячі сукні виставлять на аукціон

Ця особливість зору називається амбліопія, або «ледачий очей». Певний стан, коли одне око працювати не «хоче» — лінується. При цьому яких-небудь значимих змін у ньому не спостерігається. Відбувається це тому, що при амбліопії видимі очима картинки настільки різні, що мозок просто не в змозі поєднати їх в одне зображення. Тоді організм пригнічує роботу одного ока, а зорове навантаження дістається іншому.

Змусити «ледаря» працювати можна, якщо заклеїти здоровий очей на якийсь час оклюдером. Лікування досить просте, але домогтися його виконання деяким батькам дуже складно: дітям рідко подобається носити окклюдер, вони вередують і зривають пов’язку. Справа в тому, що спочатку «ледачий» око бачить погано, що дратує і дратує дитину. Завдання батьків в цьому випадку — виявити наполегливість і не випускати малюка з-під свого візуального контролю.

На думку офтальмологів, ніж раніше амбліопія буде виявлена і розпочато лікування, тим краще прогноз. Фактично після 7-річного віку ступінь успішності лікування починає знижуватися, хоча є випадки, коли поліпшення можуть бути досягнуті навіть до 15 років. Процес може тривати від декількох тижнів до декількох місяців.

© Instagram @pandavochkah72

Зазначимо, що у британській королівській родині є ще один представник, чий зір потребує корекції. 15-річна внучка королеви леді Луїза Віндзор народилася недоношеною і з эзотропией — яскраво вираженим косоокістю.

© Instagram @thewindsorsfamily, @louise_windsor2003

Як відзначають зарубіжні видання, в 18-місячному віці вона перенесла першу операцію на очах. Наступна була зроблена в 2014 році. Щоб допомогти і іншим дітям, які страждають проблемами із зором, мама дівчинки, графиня Вессекська, стала покровителем Міжнародного агентства з запобіганню сліпоти.

Фото на анонс: Instagram @duke.duchess_of_sussex, @hitradio104.7, @theroyalfamily