Яку уходовую косметику не можна змішувати?

438

Відразу виникає резонне питання: а як же б’юті-розробники дозволяють змішувати в текстурах непоєднуване? відразу обмовимося, ця несумісність умовна. Вона не робить з крему бомбу уповільненої дії, а скоріше, сильно знижує ефективність використовуваних компонентів. Правда, для шкіри, схильної до прояву алергії наслідки можуть бути і серйозніше.

Отже, розберемося, які засоби краще купувати і поєднання яких інгредієнтів в складі бажано уникати.

змішувати: вітамін с і ніацинамід

Всі б’юті-гуру твердять як заведені: при поєднанні вітаміну с і ніацинаміду шкіра може «відповісти» серйозним почервонінням або висипанням. Насправді, ця реакція, що називається, в межах норми і зазвичай почервоніння проходить через 20-30 хвилин після нанесення крему. Зате саме застосування цього золотого складу дає глянсовий ефект для втомленої шкіри. Плюс, поєднання вітаміну с і ніацинаміду можна зустріти в складі зволожуючих засобів, так як він допомагає ефективно наситити шкіру вологою.

не змішувати: вітамін c і ana, bha-кислоти.

Вітамін с-досить примхливий інгредієнт, який легко дестабілізувати, обнулити його корисність. У нього повинна бути дуже низька кислотність середовища, інакше він просто втратить свої властивості. Тому компоненти в косметиці повинні підтримувати рівень кислотності. Aha і bha зазвичай додають на рівні 3-4 ph, але не всі виробники вказують конкретну цифру. Це занадто багато. З великою ймовірністю ана і вна змінює кислотність вітаміну с і він перестане діяти. Тому фахівці не радять використовувати ці інгредієнти разом.

змішувати: ретинол і гіалуронову кислота

Ретинол-прекрасний і корисний вітамін а, часто використовується в доглядових засобах. Він-головний помічник у боротьбі з ознаками старіння. Але є нюанс: він дуже сушить шкіру і може викликати те саме роздратування. Тому краще застосовувати його з сусідом — »зволожувачем». Найпоширеніший варіант — з гіалуроновою кислотою. Вона «притягує» до себе молекули води і тим самим допомагає уникнути зневоднення дерми. Більш того, її присутність в складі крему не впливає на проникнення вітаміну а в більш глибокі шари шкіри.

не змішувати: ретинол і пероксид бензоїлу

Продукти з пероксидом бензоїлу відомі всім, хто колись лікував акне. Сам по собі це досить активний компонент, що володіє протизапальною і протикомедональним дією. Але разом два цих інгредієнта сушать шкіру і викликає лущення. Найчастіше, від цього «агресивного» поєднання страждають ті, хто одночасно бореться з ознаками старіння і прищами. Як варіант — можна використовувати продукти в різний час дня — вранці і ввечері. Або вирішувати проблеми поетапно: спочатку вирішити проблему із запаленнями на шкірі, а вже потім думати про зменшення зморшок.

не змішувати: ретинол, ana-і bha-кислоти

Краще уникати змішування ретинолу з кислотами ana і bha. Це може викликати сильне роздратування шкіри. А якщо ви скористаєтеся кислотою і завдасте ретинол поверх, вона буде працювати гірше. Ретинол буде її нейтралізувати. Знову ж таки, якщо ви хочете використовувати обидва інгредієнти у вашому догляді, їх потрібно розділяти. Використовуйте один вранці, а інший-ввечері. Або наносите через день-один в парні, інший в непарні дні.

змішувати: вітаміни b і e

Вітамін е-потужний антиоксидант, що уповільнює процеси старіння і добре зволожуючий шкіру. А ось ніацинамід (вітамін b) в свою чергу є джерелом енергії, і він особливо важливий для нашого організму, так як ми не можемо виробляти його самостійно. Разом вітаміни підсилюють дію один одного. Особливо добре «друзі» борються з фотостарінням.

не змішувати: два продукти з однаковими активними інгредієнтами

Коли мова йде про чутливу шкіру, використання більшої кількості продуктів або поєднання схожих формул не завжди прискорять шлях до мети. Навпаки, це може знизити ефективність засобів.

» рівні ph обох продуктів будуть суперечити один одному, і тільки один буде діяти. Рівень ph продукту, який більш сприятливий для шкіри, подіє, а інший-ні. Так що немає сенсу використовувати їх разом», — уточнює доктор джайшрі шарад, член дослідницького інституту дерматології майямі.

Іноді здається, що для того, щоб правильно поєднувати різні інгредієнти, потрібно бути відмінним хіміком. Насправді, досить запам’ятати пару простих правил і застосувати їх на собі. Необхідно звертати особливу увагу не тільки на корисні комбінації, але і на активні інгредієнти, які можуть легко пошкодити шкіру. Перед використанням засобу на обличчі краще зробити тест на руці. Так ви точно зрозумієте, чи підходить вам обраний продукт.