Які існують пілінги для обличчя

2-24-2021


Про різновиди пілінгу варто почитати, щоб вибрати підходящий варіант процедури для свого типу шкіри. Нові види пілінгів для обличчя ви знайдете за посиланням vip салон красоты киев . Остаточне рішення краще довірити лікарям-косметологам, але додаткова інформація ще нікому не завадила.

Що необхідно знати про пілінг



Пілінг-один з найпопулярніших способів «оновити» шкіру. І найдавніший. Судячи з текстів казок, легенд і навіть історичних документів, про диво-ефект, який надавали на шкіру фруктова м’якоть і кисломолочні продукти, знали тисячоліття тому. Наприклад, в папірусі, написаному давньоєгипетським лікарем в 1352 році до н.е., вчені виявили кератолітичні формули.

Ще в цьому документі знайшли описи перших скрабів: виявилося, для ексфоліації шкіри єгиптяни змішували частинки алебастру з медом і молоком.

Пілінг
Пілінг запускає процес оновлення шкіри

Серйозно історію пілінгу почав вивчати німецький дерматолог Пауль Герсон Унна. І в 1882-му склав методику застосування (з описом результату) таких отшелушивающих агентів, як трихлороксусная кислота, фенол, резорцин.

Сьогодні цей метод вважається одним з найбільш популярних. До його допомоги вдаються, щоб омолодити і розгладити шкіру.

Пілінг-об’єднуюча назва для методів часткового або повного видалення рогового шару плюс нижчих шарів шкіри для омолодження або корекції естетичних дефектів.
Фахівці виділяють кілька типів пілінгу:

хімічний;

лазерний;

механічний.

На шкіру наноситься хімічний агент. Він викликає контрольоване пошкодження за рахунок хімічних реакцій між агентом і структурними елементами шкіри. В результаті клітини отримують потужний імпульс до регенерації. Показання до застосування
Лікар-косметолог може призначити курс пілінгу при таких проблемах:

угри; жирна шкіра; пігментація; сліди постакне; ознаки старіння.


Користь для шкіри


Дія пілінгу, незалежно від його різновиду, важко переоцінити. Сучасний пілінг-частина комплексної косметологічної корекції. Його можуть поєднувати з ін’єкціями і апаратними процедурами, покращуючи результат при мінімальному ризику.

Хімічний пілінг
Хімічні пілінги проводяться за допомогою кислот

Завдяки пілінгу стан шкіри змінюється в кращу сторону.

Вирівнюється її рельєф. Підвищуються показники пружності. Розгладжуються поверхневі зморшки. Освітлюються пігментовані ділянки.

Повернутися до змісту
Які існують види пілінгів для обличчя
Будь пілінг має на увазі пошкодження шкіри. Самий щадний працює на її поверхні: усуває рогові лусочки, частинки пилу, вирівнює. Часто такий «полірування» досить, щоб помітно освіжити шкіру і надати їй здорове сяйво.

Розповімо про основні види пілінгу.

Хімічний
В основі складів-всілякі кислоти, наприклад, гліколева, молочна, саліцилова. Потрапляючи на шкіру, вони розчиняють зв’язку між ороговілими лусочками на її поверхні і сприяють оновленню. Залежно від включених в неї кислот, формула бореться з недоліками шкіри. А через стрес, який шкіра відчуває в процесі процедури, активніше починають працювати захисні функції.

Основні показання для хімічного пілінгу:

проблемна шкіра;

угри;

пігментація;

втрата тонусу;

зморшка;

фотостаріння;

широкі пори;

тьмяність.

Механічний
Цей вид пілінгу прискорює процес відлущування і підсилює мікроциркуляцію. В якості абразиву використовуються морська сіль, кристали цукру, подрібнені кісточки абрикосів, шкаралупа горіхів, а також гранули поліетилену.

Протипоказаннями для механічного пілінгу можуть стати чутливість і сухість шкіри.

Ультразвуковий
Поверхневий пілінг, який сприяє відлущуванню ороговілих частинок шкіри завдяки впливу ультразвукових хвиль. Один з найбільш щадних методів, що дозволяє боротися з висипом вугрів, зволожувати шкіру.

УЗ-пілінг проводиться не частіше двох разів на місяць, роблять його тільки в салоні або клініці.
Лазерний
В даному випадку з шкірою не контактують сторонні речовини, а руйнування рогового шару досягається впливом променя лазера.

Результат-легке оновлення і розгладження поверхні шкіри, поліпшення кольору обличчя», — пояснює Олена Єлісєєва, медичний експерт Vichy.
Показання-ознаки старіння і недосконалості проблемної шкіри.

Виконувати пілінг краще в салоні, особливо якщо обрані високі концентрації кислот.

Серединний пілінг
У порівнянні з поверхневим, діє на більш глибокі шари шкіри і вважається більш агресивним за ступенем впливу.

Головні діючі речовини-ТСА, азелаїнова і саліцилова кислоти у високій концентрації, ретинол.
Зазвичай після серединного пілінгу спостерігається активне лущення. Воно триває приблизно тиждень, іноді викликаючи хворобливі відчуття. Ефект помітний вже після першого сеансу, яким можна обійтися, якщо немає глибоких зморшок або помітних рубців, що вимагають корекції.

Серединний пілінг лікар може порекомендувати при таких проблемах:

тьмяність шкіри;

зморшка;

втрата пружності.

Глибокий пілінг
Найсерйозніший з усіх існуючих пілінгів, оскільки під час обробки шкіри видаляється весь епідермальний шар — а це величезний ризик для здоров’я. Для глибокого пілінгу застосовується фенол.

З одного боку, ця процедура дає потужний омолоджуючий ефект. З іншого-є джерелом маси ускладнень для пацієнта. До того ж сьогодні косметологія має менш травмуючими апаратними методиками.

Види пілінгу в професійній косметології
Косметологи за допомогою пілінгу можуть домогтися по-справжньому блискучих результатів. Серед усього різноманіття видів пілінгу є процедури, які користуються найбільшою популярністю.

Дермабразія
Поверхня шкіри шліфує апарат з насадками, які регулюються в залежності від необхідних глибини і ступеня впливу.

Дермабразія
Під час дерматиту шкіру шліфують за допомогою абразивних частинок © iStock

Механічна шліфовка за допомогою насадок з абразивними речовинами, що видаляють відмерлі клітини. Вельми болюча процедура, хоча і дієва.

Алмазна дермабразія. Абразиви-найдрібніші алмазні частинки. З їх допомогою видаляються ороговілі клітини епідермісу.

Лазерна дермабразія. Під час процедури на шкіру направлено дію лазера.

Газорідинний пілінг. Шкіра насичується киснем завдяки мікропілінгу-потужний струмінь коктейлю з кисню, вуглекислого газу і фізрозчину легко видаляє омертвілі частинки з поверхні епідермісу.

Броссаж (брашинг). Один з видів апаратного пілінгу, за допомогою якого омертвілі клітини слущиваются з шкіри, чому особа моментально набуває більш сяючий і моложавий вигляд.

Пілінг для продовження молодості
Регулярне оновлення шкіри-один з основних етапів догляду. Тільки люди з дуже сухою і чутливою шкірою можуть деякий час обходитися без відлущування. Чим старше ми стаємо, тим повільніше змінюються кератиноцити: в 20 років цикл оновлення становить 28 днів, а до 50 збільшується мало не в 2 рази.

Обличчя, покрите товстим шаром ороговілих клітин, виглядає сірим, шкіра на дотик здається грубою, на ній погано виглядає макіяж. Тому з віком Регулярний пілінг стає необхідністю для будь-якого типу шкіри.

Після 30-35 років

У цьому віці шкіра поступово втрачає тонус, з’являються зморшки, пігментація. Є сенс на додаток до домашнього догляду два рази на рік робити у косметолога курс поверхневого пілінгу з підвищеною концентрацією кислот.

Після 40 років

Вікові зміни стають помітнішими. Шкіра поступово стоншується, підвищується її чутливість. На зміну поверхневим пілінгів в цей період можуть прийти більш глибокі — газорідинний, альфа-пептидний, різні види дермабразії. Після 50 років

Процеси регенерації клітин сповільнюються, саме тому важливо зробити відлущування регулярним. Актуальним залишається використання косметичних пілінгів, але є сенс обговорити зі своїм косметологом і більш серйозні процедури.