Як відновити волосся після фарбування

999

Зміст:

  • Дія барвників на волосся
  • Салонне відновлення
  • Домашні способи відновлення
  • Тим, хто любить експерименти із зовнішністю або хоче приховати сивину, варто знати, як відновити волосся після фарбування. Із-за постійного використання хімічних засобів для фарбування й укладання псується структура і цибулини, і стрижня.

    Дія барвників на волосся

    Волосся мають пористу структуру і лускату поверхню. Це особливо добре помітно при детальному розгляді під мікроскопом. Пасма будуть виглядати природно і доглянуто тільки в тому випадку, якщо лусочки щільно прилягають один до одного. За рахунок цього вони зможуть відображати сонячне світло і виглядати здоровими.

    Жінки, які часто міняють колір локонів, повинні знати, як відновити волосся після фарбування

    Будь-які хімічні барвники негативно позначаються на стані волосся, оскільки розпушують їх лусочки. Такий вплив кошти для фарбування роблять для того, щоб фарба змогла глибше проникнути в стрижень. Косметика для зміни відтінку пасм містить два основних компоненти: барвник і розчинник. Перший забарвлює волосся, а другий сприяє розкриттю його лусочок.

    Після фарбування пасма потребують ретельного догляду. В іншому випадку вони швидко потьмяніють і втратять первісний вид. Особливо це стосується знебарвлення, після якого волосся стає суші і нагадують мочалку.

    Щоб грамотно пофарбувати волосся, необхідно звертати увагу на концентрацію окислювача.

    Чим вище відсоток вмісту активної речовини в розчиннику, тим сильніше він буде впливати на волосся.

    Салонне відновлення

    Салони краси надають різноманітні послуги, які дозволяють швидко відновити тьмяні й ослаблені волосся. Вона з найпопулярніших салонних процедур – кератинування і ламінування. Пасма обробляють спеціальними складами, які захищають їх від негативного зовнішнього впливу: вітру, ультрафіолету, хімічних речовин у складі шампунів і бальзамів, зміцнюють структуру волосся. Після процедури вони стають об’ємними, рівними і блискучими. Фахівці рекомендують робити кератинування через 20 днів після фарбування. Ефект від відновлення триває близько 3 місяців.

    Ще один спосіб відновити стрежни після невдалого фарбування – кріомасаж. Процедура виконується з використанням рідкого азоту, активизирующего регенерацію і зростання сплячого фолікула. Кріомасаж призначають і в тих випадках, коли сильно випадає волосся. Результат помітний після першого сеансу. Повний курс лікування складає 10-15 процедур.

    Домашні способи відновлення

    Оживити тьмяне волосся можна і самостійно. Необхідно регулярно наносити живильні суміші і підбирати засоби для догляду, не містять агресивних компонентів. Для відновлення пошкоджених пасм використовують засоби на основі натуральних олій:

    • кокосового;
    • касторової;
    • оливкової;
    • арганової;
    • реп’яхової;
    • мигдального.

    в домашних условияхВ домашніх умовах відновити волосся можна за допомогою масок з натуральними маслами

    Розглянемо найбільш ефективні і популярні рецепти на основі масляних інгредієнтів:

  • Мигдальне і реп’яхову олію змішують в однакових пропорціях і наносять на пасма на 40 хвилин.
  • Засіб з реп’яхової олії: змішують з 1 ст. л. меду, цибулі, соку алое і масла. Склад витримують на голові близько 30 хвилин.
  • Маска на основі касторової олії: основний інгредієнт змішують в однакових пропорціях з кефіром і соком алое. Пошкоджене волосся живлять сумішшю протягом 30 хвилин.
  • Підтримати красу волосся після відновлювальних заходів дозволить ряд простих порад: відмова від сушки феном після освітлення, носіння головних уборів в жарку і холодну пору року, правильний вибір засобів для догляду за волоссям. Розчісувати пасма бажано дерев’яним гребінцем. Від використання пластмасових і залізних гребінців слід відмовитися, особливо після невдалого фарбування.

    Також рекомендуємо почитати: ламаються волосся