Як застосовувати пажитник для волосся в домашніх умовах

1339

Зміст:

  • У чому користь пажитника для волосся
  • Як застосовувати самостійно
  • Пажитник для волосся є універсальним засобом, що рятує при ряді проблем. Це рослина, широко поширене в Європі і Азії, відоме під назвами шамбала, фенугрек, хельбего. Щоб отримати від нього максимальну користь, варто більше дізнатися про його властивості і способи застосування.

    У чому користь пажитника для волосся

    Унікальні властивості рослини пояснюються його складом. Пажитник містить необхідні для організму і позитивно діють на волосся і шкіру голови елементи. Найбільше корисних речовин сконцентровано в насінні, саме тому вони застосовуються для зміцнення волосся і при їх випаданні. У рослині присутні всі види вітамінів, мікроелементи і мінерали фосфор, калій, цинк.

    Пажитник для волосся застосовується у вигляді відвару або в складі масок

    Завдяки різноманітності і багатства компонентів засіб допомагає при наступних проблемах:

    • ослаблення фолікул: алкалоїди та лецитин живлять волосяні цибулини, нормалізують обмінні процеси, захищають від шкідливого впливу навколишнього середовища;
    • алопеція: інтенсивне випадання волосся часто пов’язано з впливом токсинів і шкідливих речовин, що потрапили в організм; холін, стероїдні сапоніни сприяють їх виведенню та відновленню клітин;
    • ламкість волосся: вітаміни А і В наповнюють локони силою, роблять їх еластичними;
    • повільне зростання: ефірні олії, вітамін З його прискорюють, борються з вільними радикалами, сприяють синтезу колагену.

    Маска з пажитника дозволяє швидко зупинити негативні процеси, поліпшити стан волосся. Додатково вона запобігає поява лупи, знімає свербіж, нормалізує роботу сальних залоз, надає блиск.

    Як застосовувати самостійно

    Масло пажитника використовується самостійно або в поєднанні з оливковою, персиковим маслом, а також маслом жожоба і в такому вигляді застосовується для масажу голови. Живильну масу потрібно втерти в шкіру, через годину змити шампунем. Екстракт цієї рослини використовується в готових косметичних засобах і популярний в народній медицині. В домашніх умовах можна випробувати рецепти, що включають шамбалу, і на ділі переконатися в її ефективності:

    • для посилення росту: знадобиться суміш з 30 г порошку з насіння рослини, 20 мл обліпихової і 15 крапель евкаліптової олії; нанесіть цю суміш на прикореневу область і розподіліть по пробору, надіньте шапочку з поліетилену, почекайте 30 хвилин і промийте; для живлення фолікул евкаліпт замініть корицею;
    • від випадіння волосся: столову ложку порошку пажитника змішайте з чотирма жовтками і 20 мл коньяку; нанесіть ввечері, оберніть плівкою і рушником, залиште на ніч; вранці для полоскання використовуйте відвар з трав;
    • збільшення пишноти: щоб зробити волосся блискучими, надати додатковий об’єм і спростити розчісування, додайте 100 мл трав’яного чаю 3 ст. л. борошна з насіння і 1 л. хни; засіб має настоятися протягом години, після чого влийте в нього 2 ст. л. соку грейпфрута, намочіть волосся і розподіліть суміш по всій довжині по лінії зростання, через 40 хвилин обполосніть.

    Для отримання бажаного результату процедури повторіть 2-3 рази в тиждень, чергуйте, комбінуйте. Після змивання для полоскання використовуйте відвари кропиви або ромашки, воду з соком лайма і алое. Вже після першого застосування волосся будуть виглядати краще і привабливіше.

    Пажитник є недорогим, ефективним і простим у використанні засобом, поліпшує стан волосся. Для зовнішнього нанесення він практично не має протипоказань, але не рекомендується на ранніх термінах вагітності.

    Читайте також: березові бруньки для волосся