Дозволяється манна каша при грудному вигодовуванні

1514

Зміст:

  • Можна їсти манку під час годування груддю
  • Чому не можна
  • Як вводити
  • Манна каша має у своєму складі ряд корисних елементів, що позитивно впливають на організм. У продукту є свої недоліки: високий вміст крохмалю, глютену і фітину. З-за цих речовин манна каша при грудному вигодовуванні вживається в обмеженій кількості і лише з 2-місячного віку дитини.

    Можна їсти манку під час годування груддю

    Манна крупа сильно перероблена, тому вміст речовин знижене. Незважаючи на це в неї є:

    • вітамін Е покращує роботу статевої системи, налагоджує гормональний фон;
    • вітаміни групи В – стимулюють функцію нервової системи, нормалізують обмінні процеси, поліпшують стан шкірного покриву;
    • кальцій, фосфор — зміцнюють кістковий скелет.

    Манна каша при грудному вигодовуванні вирішена після того, як дитині виповниться 2-3 місяці

    Також є марганець, фтор, ванадій, мідь, залізо, титан і інші. Ці елементи позитивно позначаються на розвитку дитини, самопочуття та лактації матері, тому вживати манку дозволено.

    Їсти манну кашу рекомендується не частіше 2 разів у тиждень по 1 порції в добу. Вводити в раціон кашу краще з 2-3 місяців.

    Чому не можна

    Манну кашу можна їсти в перший місяць життя дитини. Вона має у своєму складі багато глютену, крохмалю, фітину. Крохмаль сильно підвищує рівень глюкози в крові, сприяє набору ваги. Глютен провокує алергію у новонародженого.

    Фітин знижує всмоктування кальцію і фосфору, що призводить до остеопорозу і рахіту. Тому кашу не можна поєднувати з молочними продуктами під час одного прийому їжі. Крім цього манка провокує здуття кишки, виникнення кольок.

    Як вводити

    Починають введення продукту з 2-3 місяців. Вживають рідку кашу. Спочатку з’їдають по 1-3 столові ложки. Дивляться на реакцію малюка. Якщо дитина добре переніс новий продукт, через кілька днів вводять манку в раціон. При появі алергії, здуття, кашу виключають з раціону до віку 6-12 місяців.

    В день з’їдають не більше 200 г манної каші. За тиждень кількість продукту не повинно перевищувати 400г.

    Молочну манну кашу вводять до 3 місяців. Готують продукт на молоці, розведеному водою у співвідношенні 1:1. З’їдають спочатку 1-2 ложки, потім дивляться на дитину протягом доби. Якщо алергії і кольок не з’явилося, вводять кашу в меню.

    Манна каша при годуванні груддю вживається в обмеженій кількості. Вводять манку спочатку на воді, а потім на молоці. Це попереджає виникнення алергії і проблем з травленням у малюка.

    Також цікаво почитати: майонез при грудному вигодовуванні