Як зволожити шкіру обличчя в домашніх умовах?

1270

Зміст:

  • Чому шкіра стає дуже сухою
  • Чим можна допомогти сухій шкірі особи
  • Якими засобами краще користуватися
  • Потрібно зволожувати жирну шкіру
  • Як правильно використовувати засоби на основі трав
  • Дегідратація, інакше зневоднення шкірного покриву – поширена проблема. З-за втрати вологи шкіра обличчя сохне, лущиться, виникає відчуття стягнутості, з’являються зморшки. Для успішного відновлення і підтримання водного балансу необхідно розуміти причини сухості шкіри і усунути їх. Також потрібно знати, як зволожити шкіру обличчя, щоб уникнути помилок.

    Чому шкіра стає дуже сухою

     

    Шкіра або епідерміс є найбільшим органом тіла, постійно потребують постачанні водою. Дегідратація особливо відбивається на шкірі обличчя, як найбільш уразливому ділянці жіночої краси. Втрата необхідної кількості вологи відбувається під впливом зовнішніх чинників і в силу шкідливих звичок.

    Знання про те, як зволожити шкіру обличчя, допоможуть продовжити її молодість

     

    До зовнішніх негативних впливів відносяться:

    • несприятлива екологія;
    • робота в задушливому, погано провітрюваному приміщенні;
    • дистрес – постійне психоемоційне напруження;
    • кліматичні умови: мороз, вітер, сонце, спека і т. д.

    Крім цього, є причини, що залежать від самої жінки. Наприклад, погано позначається на стані особи дефіцит щоденного вживання рідини. Живити і насичують шкіру вологою необхідно не тільки зовні, але і зсередини.

    Недостатнє перебування на свіжому повітрі та нікотинова залежність перешкоджають повноцінному насиченню шкіри киснем.

     

    Неправильний догляд за обличчям і невірно підібрані косметичні засоби приносять більше шкоди, ніж користі.

     

    Тривале перебування на сонці без захисного крему прискорює процеси старіння. В результаті шкіра стає сухою, стоншується, швидко покривається зморшками.

    Враховуючи перераховані чинники, починати правильну програму зволоження слід з корекції власних звичок.

    Чим можна допомогти сухій шкірі особи

     

    Щоб уникнути надмірного пересихання шкірного покриву, необхідно дотримуватися наступних правил:

  • Контролювати часовий інтервал перебування на сонці. При цьому обов’язково використовувати спеціальні засоби, що захищають від впливу ультрафіолетових променів.
  • Зволожувати шкіру в домашніх умовах на регулярній основі.
  • Дотримуватися питний режим. Обсяг випивається щодня чистої води має становити 1,5-2 літри.
  • Частіше бувати на свіжому повітрі і відмовитися від нікотину.
  • Не застосовувати лосьйони, виготовлені на основі етанолу. І взагалі відмовитися від будь-яких сумнівних і неперевірених косметичних препаратів.
  • Для щоденного застосування добре підходять домашні лосьйони, виготовлені на травах. Їх основною перевагою є натуральність компонентів. Крім того, для самостійного приготування кремів і масок не потрібно великих фінансових витрат.

    Якими засобами краще користуватися

     

    Найпопулярніше і просте у використанні засіб – крижані кубики. Вони допомагають наситити епідерміс вологою, надати обличчю свіжості, усунути набряклість, загальмувати процес старіння.

    в домашних условиях

    В домашніх умовах добре зволожують шкіру спеціально приготовлені кубики льоду

     

     

    Для досягнення оптимального результату заморожують не просто воду, а відвари цілющих трав. Рекомендується готувати кубики з свежезаваренной ромашки, хмелю, шавлії, меліси, липи. Фитосырье заливається окропом з розрахунку 1 ст. л. на склянку, і настояти 30 хвилин. Далі рідина необхідно відфільтрувати, розлити по формах і заморозити.

     

    Застосування крижаних кубиків протипоказано при купероз – порушення мікроциркуляції крові внаслідок ламкості капілярів надчутливої шкіри.

     

    Дуже суха шкіра потребує більш глибокому зволоженні. Ефект від застосування кубиків льоду необхідно доповнити трав’яним лосьйоном. Для цього в рівних пропорціях змішують хміль, мелісу і ромашку. Півтори ложки суміші заливають 250 мл води, і варять протягом 10-15 хвилин. Відвар слід остудити, і відфільтрувати. Отриманою рідиною протирають обличчя.

     

    Максимально зволожити епідерміс можна, поєднуючи кубики, лосьйон і трав’яні маски. Приготувати маску можна на основі фитолосьона з хмелю, меліси, ромашки. Для цього до ¼ частини засоби додають 1 жовток і 1,5 ч. ложки меду. Маска наноситься на обличчя пензликом, на чверть години.

    Потрібно зволожувати жирну шкіру

     

    Думка про те, що жирна шкіра не потребує зволоження, є помилковим. Застосування крижаних кубиків сприяє звуженню пор, трав’яний лосьйон допомагає видалити надлишки жиру виділяється.

    Для досягнення бажаного ефекту жінкам з жирною шкірою рекомендується додавати у всі фітозасобів сік лимона або лайма.

    Як правильно використовувати засоби на основі трав

     

    Протирати обличчя крижаними кубиками необхідно два рази в день: вранці і ввечері. Лосьйон можна використовувати протягом дня за необхідності.

    Маску з фитосырья застосовують 1-2 рази в тиждень. Перед її нанесенням шкіру слід очистити від забруднень. Після процедури обполоснути обличчя спочатку теплою, потім прохолодною водою.

     

    Приготування фитосредств в домашніх умовах не займає багато часу. Результат від їх регулярного застосування можна спостерігати вже через пару тижнів. Епідерміс насичується вологою, і одночасно живиться цілющими компонентами трав, пропадає лущення, особа набуває здоровий колір, навіть без крему. Чим краще проведено зволоження шкірного покриву, тим молодше і привабливіше виглядає жінка.

    Читайте також: як поліпшити колір обличчя