Як змити тонік з волосся — ефективні способи

2159

Зміст:

  • Причини для змивання тоніка
  • Ефективні способи змивки тоніка
  • Як змити тонік в домашніх умовах
  • Яку професійну емульсію вибрати
  • Народні рецепти для видалення фарби
  • Щоб надати волоссю потрібний відтінок, використовуються як стійкі фарби, так і тонуючі засоби. Другий варіант прийнятний для короткочасного зміни способу. Слід знати, як змити тонік з волосся в найкоротші терміни і без застосування агресивних засобів. Нерідко виникають ситуації, коли бажаний результат фарбування не відповідає дійсності.

    Причини для змивання тоніка

    Тонуючі засоби нарівні з безаммиачными фарбами відносяться до категорії безпечних барвників. Вони мають м’який склад і не містять агресивні компоненти, тому стійкість тонуючих засобів низька. До стійких речовин для фарбування відноситься аміак. Засіб розкриває лусочки волоса, з-за чого фарбувальні пігменти проникають глибоко в структуру волосяного стрижня.

    Дізнавшись, як змити тонік з волосся, можна зробити це в домашніх умовах

    Механізм дії у тоніка кардинально відрізняється від аміачної фарби. Тонуючий засіб обволікає волосся зовні барвним пігментом не проникаючи всередину. Тому ефект від фарбування яскравий, але не стійкий. За твердженням більшості виробників, тонік змивається повністю за 2 тижні.

    Особливості змивки також залежать від таких факторів:

    • на темному волоссі тонік тримається менше всього. Брюнеткам досить 2-3 рази помити голову, і волосся повернеться колишній відтінок;
    • відтінкові пігменти сильніше проникають в фарбовані і меліроване волосся;
    • у натуральних блондинок тонік тримається до трьох тижнів;
    • якщо волосся пофарбовані в попелястий або світлий відтінки блонда, з попереднім використанням супры, то на них тонуючий засіб протримається найдовше. Приблизний термін змивки – до 4-х тижнів.

    Точний термін змивання передбачити складно. Слід завжди враховувати вищевказані фактори. Також чим вище контрастність між вихідним вибраним кольором і відтінком, тим стійкіше результат. Частота миття голови теж враховується.

    З якихось причин потрібно швидко змити тонуючий речовина:

    • не підійшов колір;
    • вийшов несподіваний результат фарбування;
    • тонік використовувався в якості «примерочного» кошти перед основнымй фарбуванням.

    Щоб перекрити отриманий колір, одного змивання або перефарбовування недостатньо. У першому випадку буде потрібно багато часу, а в другому може вийти несподіваний результат.

    Щоб фарба розподілилася рівномірно, слід позбутися залишків тоніка. Можна спробувати салонні методи під керівництвом досвідченого майстра, або скористатися домашніми засобами для швидкого видалення небажаного кольору.

    Ефективні способи змивки тоніка

    Також можна вдатися до самостійних способів усунення небажаного відтінку. Найчастіше використовуються народні методи або купуються спеціальні косметичні засоби, призначені для видалення пігменту.

    При використанні домашніх засобів може вийти непередбачуваний результат, тому рецепти слід підбирати дуже ретельно. Професійні засоби дозволяють прибрати колір за кілька процедур без несподіваних наслідків негативного впливу на волосяну структуру.

    Як змити тонік в домашніх умовах

    Один з найбільш ефективних варіантів – блонд-миття. Його роблять в косметичних салонах, але при наявності відповідних навичок процедуру можна проводити і вдома. При правильному підборі інгредієнтів тонік можна змити за 1 раз. Чим швидше проводиться змивка після фарбування, тим краще результат. Ідеально проводити блонд-миття протягом доби з моменту фарбування.

    Рекомендації по підбору компонентів наступні:

    • 30 г безбарвною пудри, розчиненої в 100 мл окропу з додаванням 20 мл шампуню;
    • 30 г супры, розчиненої в 100 мл гарячої води, без додавання шампуню;
    • 30 г супры змішуються зі 120 мл активатора;

    Вибирається тільки один варіант суміші, який більше підходить.

    Поради по проведенню процедури:

  • Інгредієнти розмішують до однорідного стану і рівномірно розподіляють за волосся по всій довжині. Нанесення проводять швидко.
  • Через 2-3 хвилини після нанесення суміш змивають теплою проточною водою. Далі кілька разів використовується шампунь для ретельного змивання.
  • При необхідності процедуру повторюють. Зазвичай достатньо 2-3 сеансів.
  • Важливо не перетримати суміш для блонд-миття, так як супра може освітлити волосся і вийде небажаний результат. Подальший догляд після змивки включає використання доглядає косметики для фарбованого волосся.

    Яку професійну емульсію вибрати

    Спеціальні засоби для змивання фарби – один з кращих способів видалити пігмент. З допомогою якісного препарату відтінок змивається за 2-3 сеансу. Популярні ринкові засоби – змивки від Лореаль, Естель або Капус. В складі речовин відсутні агресивні компоненти, такі як аміак або пергідроль. Ефект проявляється за рахунок фруктової кислоти в складі, яка м’яко впливає на структуру волосся.

    особенности

    Особливості коректної змивки включають індивідуальний підбір методу

    Емульсія для усунення фарби Estel Color Off характеризується сильною дією, незалежно від типу фарби та яскравості тони. Засіб підходить як для салонного, так і домашнього застосування. Не має яких-небудь особливостей у використанні. Досить слідувати інструкції, щоб отримати хороший результат. Середня вартість кошти – 400 рублів за упаковку.

    Порошок для декапирования від L’oreal Professionnel також простий у застосуванні. Не містить в складі токсичних сполук, що негативно впливають на структуру волосся. Для отримання емульсії досить розвести порошок в гарячій воді. Середня вартість продукту – 250 рублів за один пакетик.

    Перед використанням речовин потрібно провести алергічний тест. На згин ліктя наноситься крапля розчину. Якщо протягом доби не з’явилося почервоніння, значить препарат підходить.

    Засіб для корекції кольору Дексокон 2 від Капус добре підходить для усунення невдалого фарбування волосся. Речовина найкраще проявляє декапирующие властивості протягом доби з моменту фарбування. Препарат діє м’яко і не володіє освітлюючим ефектом. Середня вартість – 450 рублів за упаковку.

    Народні рецепти для видалення фарби

    Домашні способи з підручні коштів вельми популярні. Зазвичай використовуються маски на основі кефіру, лимонного соку і рослинних олій. Народні засоби допомагають не тільки прибрати барвний пігмент, але й насичують волосся корисними речовинами.

    Два найбільш ефективних рецепту:

  • Кефірна маска. Змішується 800 мл теплого кефіру столова ложка соди і солі. При сухому типі волосся можна додати ложку будь-якого рослинного масла. Всі компоненти змішують до одержання однорідної маси. Речовина рівномірно розподіляють на волоссі, на які зверху поміщають фольгу або поліетиленовий пакет. Засіб залишають на 2 години. Після чого волосся ретельно миють кілька разів з шампунем. При необхідності процедуру повторюють.
  • Лимонна маска. Змішують 30 мл лимонного соку і 50 мл рідкого меду до однорідності, потім рівномірно розподіляють по всій довжині волосся. Голову вкривають поліетиленовим пакетом або фольгою. Тримати суміш слід 2-3 години. Потім волосся ретельно промивають шампунем кілька разів.
  • Якщо ефект від першого використання народного засобу недостатній, процедури слід повторити.

    Існує багато способів змивання тоніка з волосся. В залежності від конкретної ситуації рекомендується підбирати відповідний рецепт індивідуально.

    Також цікаво почитати: як змити хну з волосся