Як налаштувати себе на спокійне очікування пологів?

409

Чим ближче дата пологів, тим більше запитань від родичів. «Ти ще не народила?», «А чому ще не народила?», «А в тебе все в порядку?» — від таких цікавих хочеться втекти на край світу, але не можна, адже скоро в пологовий будинок. Якщо чоловік підтримує і захищає від розхвильованих родичів, жити простіше. Але якщо і він туди ж…

Читайте також:Потрібні Бади під час вагітності, або Як виростити талант за 9 місяців

Уявіть, як себе відчуває Аня, яка ось-ось стане мамою. Зараз спокійну атмосферу в сім’ї, але її постійно смикають питаннями і дають поради!

Тиждень тому пропонували стимуляцію, прокол міхура, відкриття 2 пальці. Я відмовилася, дуже хочу природного початку пологів, — розповідає Аня. — Та начебто я морально готова, але все навколо просто замучили. Дзвінки, смс від родичів, друзів, знайомих. І кожному поясни, що взагалі-то ПДР тільки завтра, і ще є запас 2 тижні. Так ще й чоловік сьогодні почав: «Поїхали в пологовий будинок, проколют міхур і народиш. Навіщо чекати?

Сил немає самій справлятися з цим очікуванням та ще й з тиском родичів.

© Instagram @kiril_orlov

Подруги підтримали автора цієї історії і переконали її не хвилюватися:

Ось у вас там не терплячі. Причому всі. І лікарі, і родичі з друзями. Проколюють ж при великому розкритті. В принципі час у вас є. Домовляйтеся з малюком)). Я думала, що поїду в пологовий будинок за напрямом. Але доньку попросила не затримуватися, і вона народилася за день до того, як я повинна була поїхати за напрямком (Юлія)

Рано стимулювати, навіщо? А питання вони всі задають і будуть задавати, такі ось люди, простіть їх, вони теж дуже переживають і чекають така подія (Дарина Іванова)

Головне не нервувати. Робіть, як вам комфортніше. Потрібно буде — простимулюєте, а так хто знає, може день-два залишилося чекати. Легких пологів і терпіння (Марія)

Все правильно вирішила! Менше треба заважати природному процесу. Складно останні дні морально, але скоро все закінчиться! Терпіння! Зробіть ромашковий чай. Але теж вірю, що природа своє зробить, все буде вчасно (Анна)

Дитина сама знає, коли йому пора до матусі. Ви не хвилюйтеся! Адже природа сама все правильно робить. І вчені досі вивчають, як починається процес пологів. Слухайте свою інтуїцію, а не родичів! (Олена)

© Instagram @klaarfoto

Користувач з ніком Ксю порадила найпростіший спосіб:

Телефон відключити, чоловіка зайняти чимось корисним по дому і буде вам дзен легких пологів.

Читайте також:Секрети правильного дихання під час пологів

Її підтримала вже відбулася матуся Мехрона:

Розумію вас. Найголовніше — не нервуйте. Все буде добре. Висипайтеся, гуляйте, думайте тільки про хороше. Не відповідайте на дзвінки та смс. Повірте, малюк сам знає, коли йому з’явиться на світ.

А як у вас проходили фінальні дні перед пологами? Що порадите автору цієї історії?

Фото на анонс: Depositphotos, Instagram @evitakraus