Як освітлити волосся на руках в домашніх умовах

1332

Зміст:

  • Як освітлити волосся на руках в домашніх умовах
  • Спосіб з перекисом водню
  • Варіанти з Гідроперитом
  • Зубна паста
  • Трав’яний відвар
  • Існують різноманітні методи видалення небажаної рослинності на тілі. Не всі з них доцільно застосовувати на руках. Шугарінг або віск хворобливі процедури, а гоління — тимчасове вирішення проблеми. Простіше знищити пігментацію волосся, після чого вони стануть практично непомітними.

    Як освітлити волосся на руках в домашніх умовах

    Для самостійного усунення пігменту використовуються професійні освітлювачі, фарби, аптечні засоби або народні методи. Вибір засобу залежить від типу волосся.

    Для слабких і тонких волосків досить легкого знебарвлення, для товстих і темних можуть знадобитися сильні хімічні засоби. Перед першою процедурою обов’язково проводиться тест: препарат наноситься на невелику ділянку шкіри. Якщо немає печіння, лущення, подразнення або свербіж, можна приступати до освітлення.

    Освітлити волосся на руках у домашніх умовах можна перекисом водню

    Деякі склади освітлюють не тільки волосся, але і шкіру. Тому процедури бажано проводити в прохолодну пору року — взимку, навесні чи восени. В іншому випадку є ризик отримати небажану пігментацію у вигляді білястих плям. Можливо, за одну процедуру домогтися потрібного результату не вийде.

    Стійкий ефект дає тільки регулярне освітлення.

    Після кожного освітлення потрібно ретельно помити руки з милом і нанести живильний або зволожуючий крем. Якщо хоча б раз проявилася негативна реакція на освітлювач, його необхідно замінити. Оброблена шкіра стає дуже чутливою, тому хоча б 3-4 години її потрібно берегти від впливу прямих сонячних променів.

    Спосіб з перекисом водню

    Перекис вважається дуже агресивним засобом, але воно не діє на темні і товсті волосини. Рідина пересушує шкіру, а при регулярному використанні може руйнувати структуру кутикули. Через неї волосся поступово стають слабкими, ламкими і стоншуються.

    Для власної безпеки починати процедуру краще зі суміші, для якої потрібні:

    • 0,5 ч. л. соди;
    • 25 мл. води;
    • 25 мл перекису;
    • 2 ампули нашатирю.

    Всі компоненти ретельно перемішуються і наносяться на потрібні ділянки тіла за допомогою ватного тампона. Тримати від 30 до 60 хвилин. Після закінчення процедури склад змивається прохолодною проточною водою, шкіра обробляється зволожуючим кремом.

    Варіанти з Гідроперитом

    Гідроперит — це антисептик. Ще до поширення звичних фарб він використовувався як освітлювач. Один з найбільш поширених рецептів містить:

    • 10 таблеток антисептика;
    • 2 ампули 10% аміаку;
    • 1 ч. л. рідкого мила;
    • 1 ст. л. води.

    Таблетки розтираються до стану дрібного порошку, заливаються водою кімнатної температури і перемішуються до повного розчинення, з’єднуються з аміаком і милом. За допомогою щітки складу збивається до утворення піни, після чого рівномірно розподіляється по руці. Змивати можна через годину.

    Зубна паста

    Для знищення пігменту підходять відбілюючі пасти без ментолу, кращий варіант — дитяче засіб. Воно наноситься на шкіру тонким шаром. Змивати через 20-30 хвилин теплою водою, після обов’язково нанести зволожуючий або живильний гель. Для кращого ефекту можна додати 3% перекис водню, оптимальні пропорції — 1:1.

    Трав’яний відвар

    Незначного ефекту дозволяє домогтися отрут з трав. Це досить м’який спосіб, повторювати процедури можна кожен день. Результат проявиться не раніше, ніж через тиждень.

    Вам знадобляться:

    • квітки календули;
    • схід липи;
    • аптечна ромашка.

    Трави змішуються в рівних пропорціях, для разового сеансу потрібно 3 ст. л. готової сировини. Вони поміщаються в емальований кухоль, заливаються 200 мл. гарячої води і нудяться на водяній бані 20-25 хвилин. Готова суміш знімається з вогню і відстоюється близько години. Рідина наноситься на шкіру за допомогою ватного диска.

    Шкіра і волосся кожної людини унікальні, і не всі способи є універсальними. Не варто гнатися за швидким результатом і намагатися прискорити процес з допомогою збільшення дозування або кількості процедур. В іншому випадку можна зіткнутися з серйозними алергічними реакціями або висушування шкірних покривів, які доведеться відновлювати протягом тривалого часу. Якщо є можливість, бажано звернутися за консультацією до косметолога.

    Читайте також: як знебарвити волосся