Як позбутися від бакенбардів у дівчат

2645

Зміст:

  • Причини появи небажаного волосся на обличчі у жінок
  • Косметологічні методи
  • Висновки
  • Поява небажаних волосся на обличчі завжди доставляє жінкам масу негативних емоцій, знижує самооцінку і навіть може призвести до депресивного стану. Найчастіше темні волосся росте над верхньою губою, на щоках або підборідді. Приховати розрослися бакенбарди у дівчат буває дуже важко, особливо якщо волосся довгі і темні. Це змушує жінок шукати способи позбавитися від набридливої рослинності.

    Бакенбарди у дівчат – джерело постійного розладу і заниженої самооцінки

    Причини появи небажаного волосся на обличчі у жінок

    Гірсутизм – це розвиток надлишкового, небажаного волосяного покриву у жінок. При цьому спостерігаються, як правило, довгі, пігментовані і грубі волоски.

    Бакенбарди у дівчат зазвичай не бувають єдиним проявом гірсутизму. Часто посилений ріст волосся спостерігається також в пахвових і паховій областях.

    Причинами гірсутизму є:

    • гормональні збої і порушення, насамперед гіперандрогенія – надлишкова вироблення організмом чоловічих статевих гормонів, яка супроводжує багато захворювання і патологічні стани;
    • спадкова схильність;
    • побічна дія деяких ліків, таких як кортикостероїди, анаболіки, ряд антибіотиків;
    • фізіологічні та вікові стани, що супроводжуються зрушенням співвідношення жіночих і чоловічих гормонів в організмі: клімакс, підлітковий вік, вагітність.

    Таким чином, перш ніж йти до косметолога, слід відвідати лікаря і пройти обстеження. Лікар після цього відповість, чому ростуть зайві волосся, при необхідності направить на обстеження і лікування до ендокринолога або гінеколога.

    Косметологічні методи

    Існує безліч різних методів, як салонних, так і тих, що проводяться в домашніх умовах, щоб позбутися від небажаних волосся. Методики детально описують, як і що робити, яких результатів чекати.

    как убрать

    Лазерна епіляція – один з ефективних методів боротьби з небажаними волоссям

    Косметичні процедури можуть зменшити ріст волосся або навіть повністю видалити їх, але вплинути на їх подальший зріст вони не можуть. Процедури доводиться повторювати. Для того щоб вирішити проблему назавжди, їх треба проводити на тлі відповідного лікування.

    Салонні процедури включають:

    • лазерну епіляцію – метод заснований на видаленні променем лазера зайвого волосся. Механізм дії заснований на тому, що волосяний пігмент меланін інтенсивно поглинає енергію лазерного променя, і це супроводжується загибеллю волосяного фолікула. Нещодавно був схвалений новий лазер для депіляції волосся «Софт Лайт». Процедура досить дорога, але перші відгуки позитивні. Поки немає даних про те, на який термін дана методика гарантує видалення волосся;
    • фотоепіляцію – метод засновано на впливі фотонної та теплової енергії на волосяний фолікул, результатом чого стає його деструкція. Методика активізує процеси регенерації і омолодження шкіри. В будь-якому косметичному салоні, практикующем фотоепіляцію, запропонують численні фотографії як підтвердження цього;
    • електроепіляція – порівняно недорогий метод руйнування волосяного фолікула за допомогою електричного струму. Процедура дає хороший результат, але вимагає багаторазового повторення.

    Домашні процедури:

    • вищипування окремих волосся – метод, рекомендований косметологами, але процедура досить болюча, руйнування волосяних фолікул супроводжується травмуванням шкіри, викликає роздратування, а головне – у деяких жінок вона активізує ріст волосся, причому волосся стають більш грубими і жорсткими. Цей метод допустимий тільки у випадку, якщо необхідно видалити кілька волосків;
    • гоління застосовувати взагалі не рекомендується. Зазвичай воно використовується, коли треба швидко привести себе в порядок. Але сбритые волосся швидко відростало, причому стають товщі і візуально більш помітні;
    • креми-депілятори – вони діють на білки волосся, які руйнуються і легко відпадають. Негативним моментом є те, що крему часто викликають роздратування шкіри;
    • воскова депіляція – процедура хвороблива, однак ефект досить тривалий. Метод застосуємо тільки при довжині волосся не менше 5 мм.

    Висновки

    Існує маса способів професійної та домашньої косметології, що дозволяють усунути небажане волосся з обличчя. Але всі вони діють на наслідок, а не на саму причину. Тому перш,ніж думати, як прибрати небажані волосся, необхідно пройти обстеження, вилікувати провокує захворювання, а потім можна пробувати і косметичні процедури.

    Читайте в наступній статті: прищі на скронях у жінок