Як правильно проводити холодне обгортання

726

Зміст:

  • Як проводиться обгортання
  • Чого чекати від процедури?
  • Коли можна і коли не можна робити обгортання
  • Холодне обгортання – один з найпростіших способів зробити свій силует більш витонченим. Ця косметична процедура відмінно справляється з жировими відкладеннями і набряками. Тіло стає підтягнутим. Проводити обгортання можна в салоні або в домашніх умовах, склади для нього вельми різноманітні, і для їх приготування не завжди потрібні рідкісні дорогі компоненти.

    Як проводиться обгортання

    Для холодного обгортання потрібна спеціальна суміш, яку наносять на шкіру, і плівка, що створює ефект парника. У складі суміші для процедури використовуються речовини, охолоджуючі шкіру: ментол, екстракт м’яти, оцет, біла глина. Якщо використовуються компоненти з протилежним ефектом (розігріваючим), то таке обгортання називається гарячим.

    Холодне обгортання в салоні

    Якщо жінка раніше не проводила обгортання, в косметичному салоні їй пояснять, що це таке, запропонують на вибір різні варіанти складів, розповівши про їх переваги та недоліки. Без достатнього досвіду краще проводити процедуру саме в салоні – це трохи дорожче, але ризик значно менше. Можна спробувати і вдома, самостійно приготувавши ефективний склад.

    Етапи проведення обгортання:

    • Очищення шкіри. Перед тим, як робити обгортання, потрібно видалити бруд, піт, виділення і омертвілий епітелій. Найкраще підійде теплий або гарячий душ, який обов’язково повинен бути в косметичному салоні. Можна прийняти теплу ванну, використовувати скраб, витиратися потрібно м’яким рушником, але не особливо ретельно;
    • Власне холодне обгортання. На вологу шкіру наноситься спеціальний склад. Шар повинен бути товстим, а площа, яку покриває засіб – невеликий (наприклад, тільки ноги або тільки поперек). Деякі склади можуть викликати алергію, тому необхідно зробити тест. Поверх складу накладається тонка целофанова плівка – в готових сумішах вона продається в комплекті;
    • Душ після процедури – плівку слід видалити і викинути, антицелюлітний засіб змити теплою водою. Ванну приймати не можна. Після водних процедур шкіру змащують охолоджуючим кремом.

    Після того, як процедура для схуднення закінчена, можна виходити на вулицю вже через 15 хвилин. Шкіра може зберігати високу чутливість протягом доби, але в нормі це не викликає больових відчуттів. Для повноцінного позбавлення від целюліту потрібно не менше 10 процедур вдома або в салоні.

    Чого чекати від процедури?

    Склади для холодного обгортання включають м’яту, білу глину – це відомі та надійні натуральні охолоджуючі засоби. Їх дія полягає у звуженні судин, яке стає причиною почуття холоду. Холод є стресом для організму, виділяються відповідні гормони, які володіють у тому числі жиросжигающие дією.

    Другий ефект також заснований на звуженні судин і здавлюють дії плівки. Вона виживає рідина з міжклітинного простору шкіри і м’язів, видаляючи її, а звуження судин знижує приплив крові. Зникають набряки на ногах, з-за чого процедура отримала популярність при варикозі.

    от целлюлитаОбгортання проти целюліту можна робити і вдома

    Загальний ефект від обгортання – тонізуючий, протинабряковий, жиросжигающие. В залежності від рецепту, може надати додаткову корисну дію на шкіру – вона стане більш гладкою, зникнуть судинні зірочки.

    Коли можна і коли не можна робити обгортання

    Показання до процедури — бажання поліпшити форму стегон або впоратися із зовнішніми проявами целюліту. Обгортання не є медичною процедурою, тому його можна проводити за бажанням, якщо здоров’я цьому не перешкоджає. Для бажаючих схуднути ця процедура добре поєднується з тренуваннями і дієтою, дозволяючи точково впливати на проблемні зони.

    Протипоказання:

    • Хвороби і травми шкіри, особливо в тих ділянках, які повинні піддатися обгортання;
    • Застуда і грип – звуження судин погіршить стан;
    • Будь-які хвороби з підвищеною температурою – це захисний механізм, і обгортання перекреслює його ефективність;
    • Хронічний цистит – можливо сильне загострення;
    • Хвороби печінки, нирок, серця, кровотворення;
    • Вагітність і годування – користь чи шкода для малюка не доведена;
    • Патології жіночої статевої системи.

    По-справжньому ефективний обгортання можливо тільки тоді, коли жінка розуміє, для чого вона виконує цю процедуру, і попередньо проконсультувалася з лікарем, щоб уникнути проблем зі здоров’ям. Оскільки це не лікувальна, а косметична процедура, її можна проводити для власного задоволення, а корисний ефект буде приємним доповненням.

    Також рекомендуємо почитати: медово-гірчичне обгортання для схуднення