Як правильно робити депіляцію

4-8-2021

Перед тим як проводити епіляцію в домашніх умовах, я раджу тверезо оцінити всі ризики і зважити за і проти.   Все ж видалення волосся воском-це салонна процедура. Якщо ви не впевнені в своїх силах, краще звернутися до фахівця. Якщо ж налаштовані рішуче, нижче для вас докладна інструкція. Рекомендуємо почитати про шугаринг , тут много положительных отзывов про шугаринг  на сайті .

Але спершу-про помилки:

  • процедура проводиться без підготовки робочого пространствак підсумок-воском забруднені меблі, підлогу і стіни. Заздалегідь підготуйте місце, де будете робити епіляцію. Віск, шпателі та інші засоби повинні знаходитися на відстані витягнутої руки. Розстеліть простирадло в місці проведення процедури-краще одноразову. Не варто робити це у ванній або будь-якому іншому приміщенні з підвищеною вологістю.
  • віск занадто гарячий або холоденобов’язково прочитайте інструкцію до продукту. Виробник завжди вказує на упаковці робочу температуру воску і його приблизну консистенцію.
  • травми, зняття шкіри, опікітравмірованіе шкіри найчастіше відбувається через погану фіксації смужок, нашарувань воску або повільного зняття аплікації. Щоб уникнути опіку, розтоплюйте віск в спеціальному пристрої-воскоплаві. В такому випадку температура буде такою, якою має бути. Першу аплікацію нанесіть на руку. Так ви зрозумієте, чи комфортний віск по температурі. Можна не робити аплікацію занадто великий.

Правила проведення епіляції в домашніх умовах

  • за добу зробіть алергічний тестнанесіть невелику кількість воску на ліктьовий згин і видаліть аплікацію. Якщо через 24 години немає явної шкірної реакції (сильне почервоніння, хворобливі відчуття, свербіж), можна сміливо проводити заплановану процедуру. Також за добу можна обробити епіліруемие зони скрабом. Для чутливих зон краще беріть засоби з м’якими гранулами і на кремовій основі.
  • за 10 хвилин підготуйте робоче місцезастеліть простирадлами простір, де буде проходити епіляція. Використовувані інструменти покладіть на відстані витягнутої руки. В ідеалі це віск, паперові смужки для епіляції, шпателі, ватяні диски, воскоплав і фінішний засіб, які ви завдасте в кінці процедури.
  • епіляціяобработайте потрібну зону антисептиком. Якщо робите епіляцію в чутливих зонах (пахви, бікіні, обличчя), віск краще брати низькотемпературний. Якщо волоски довгі, більше 5 мм, віск слід наносити по росту волосся, а якщо до 4-5 мм, то проти. Знімати аплікацію потрібно завжди проти росту волосся. Аплікацію краще робити невеликий-4-5 см.

Важливо, щоб край аплікації, за який ви будете смикати, знаходився на чистій області без волосків.

1. Знімайте аплікацію одним різким рухом паралельно шкірі. Намагайтеся добре фіксувати шкіру при нанесенні і знятті воску — це мінімізує больові відчуття і травмування шкіри. Схема руху: від периферії до центру. Після того як ви видалили всі непотрібні волоски, обробіть зону антисептиком і нанесіть фінішний засіб (наприклад, гель з алое вера).