Як прибрати зморшки на шиї в клініці або в домашніх умовах

652

Зміст:

  • Усунення зморшок без операції
  • Хірургічні способи
  • Допоміжні методики
  • Шкірний покрив людини незмінно піддається шкідливому впливу зовнішніх і внутрішніх факторів. Хвороби, погана екологія, шкідливі звички – все це призводить до раннього старіння шкіри. Особливо це помітно на шиї і в зоні декольте. Для жінок приведення в порядок цих ділянок тіла особливо важливо, адже вони видають вік, тому питання, як прибрати зморшки на шиї, стає вельми актуальним.

    Як прибрати зморшки на шиї та обвислі шкіру — підкаже фахівець в області косметології

    Усунення зморшок без операції

    Впоратися зі зморшками можна без операції. Зараз косметологія має в своєму розпорядженні цілим спектром процедур, що допомагають поліпшити стан шкіри, що в’яне, не вдаючись до оперативного втручання.

    У першу чергу варто згадати контурну пластику, яка надає відчутний ефект вже через декілька процедур. Методика полягає у введенні під шкіру спеціальних речовин – філлеров, сприяють розгладженню зморшок. Філлери являють собою стерильні тверді гелевидні речовини з гіалуронової кислотою, гідроксиапатит кальцію. При введенні під шкіру засоби вирівнюють її контури, і зморшки зникають.

    Ботулінотерапія – схожа за принципом методика, за допомогою якої також розгладжуються зморшки. В якості складу для ін’єкції застосовується ботулотоксин, тільки вводиться він не під шкіру, внутрішньом’язово. Завдяки ін’єкцій відбувається параліч веретеноподібної м’язи, вона розслабляється, що сприяє розгладженню борозенок на шиї і в зоні декольте. Тривалість збереження ефекту – до одного року.

    Для продовження молодості шкіри рекомендовано поєднувати ботулінотерапію з іншими омолоджуючими процедурами.

    Ще кілька ефективних способів:

  • Мезотерапія. Ця процедура відноситься до омолоджуючим, тому проводиться як в салоні, так і в клініці. В процесі проведення процедури під шкіру вводяться спеціальні речовини з вітамінами і мінералами, які активізують процес вироблення власного колагену і еластину. Це покращує миотическую здатність шкірного покриву і робить зморшки менш помітними. В середньому, за курс мезотерапії необхідно зробити від семи до десяти ін’єкцій, а тривалість ефекту становить не менше півроку.
  • Стек гілок ліфтинг – процедура відноситься до безопераційним методів корекції контуру обличчя і тіла. В процесі проведення під шкіру вводяться Аптос-нитки або нитки, що розсмоктуються, створюють своєрідний каркас і розгладжують складки шкіри. Створення такого каркаса дозволяє розгладити зморшки і досягти стійкого ефекту на пару років.
  • Інноваційним методом усунення зморшок є лазерне шліфування. Незважаючи на відносну «молодість» методики, вона міцно увійшла в косметологічну практику і успішно використовується в багатьох клініках. За допомогою цієї процедури відбувається прогрівання шкіри лазерною енергією, що дозволяє прибрати глибокі зморшки. Ефект від такого ліфтингу зберігається до трьох років.
  • Процедура миостимуляции заснована на стимуляції скоротливої активності веретеноподібної м’язи шиї, що сприяє підвищенню її тонусу і розгладжує шкірні складки. Для отримання відчутного ефекту проводять від п’яти до семи процедур, але ефект від мезотерапії не довгий – в середньому шкіра набуває підтягнутий вигляд на шість місяців, після чого необхідно повторювати процедуру.
  • Більш тривалий ефект дає радіохвильовий ліфтинг. Дерма прогрівається радіохвильової енергії, у результаті теплового впливу активізується синтез колагену і еластину, зморшки стають менш помітними і згладжуються. За курс проводиться до дванадцяти процедур, а результат залишається на два роки.
  • Хірургічні способи

    При зниженому тонусі м’язи шиї безопераційні методики не матимуть потрібного ефекту, тому доводиться вдаватися до хірургії. Таким способом можна прибрати поздовжні зморшки – найбільш глибоко сформувалися борозни, впоратися з якими іншими способами не можна. Хірургічні методи мають свої особливості. Варто згадати:

    • травматичність такого впливу;
    • необхідність реабілітації;
    • можливі ризики, ускладнення.

    Серед хірургічних способів широко застосовуються різні види платизмопластики – хірургічної підтяжки шиї і підборіддя. В процесі цього втручання м’яз вшивається в новому положенні, і це дає можливість усунути глибокі некрасиві борозни.

    складки

    Прибрати складки можна за допомогою масажу і гімнастики

    Показаннями до проведення хірургії є суттєві естетичні недоліки – поява другого підборіддя, опущення м’яких тканин і т. д.

    Перший вид платизмопластики – цервикопластика. Під час операції вирізають зайвий шкірний покрив, шкіра підтягується і фіксується нитками, що не розсмоктуються, але з часом стають непомітними. Другий вид хірургії – глибока платизмопластика, при якій видаляється не тільки шкіра, але і підшкірний жир. Це більш травматичний вид втручання, але він дозволяє досягти найбільшого візуального ефекту, формуючи «лебедину шию навіть у важких випадках. Відновлення і поява бажаного контуру відбувається через три місяці після операції, коли зійдуть набряки. Ефект зберігається на 5-7 років.

    Допоміжні методики

    Чи можна відновити красу шкіри в області шиї без неприємних і хворобливих ін’єкцій операцій? Це питання цікавить усіх, що зіткнулися з в’ялістю і передчасним старінням шкіри. За спостереженнями лікарів, зона в області шиї і декольте є найбільш складною в плані усунення дефектів, але на ранньому етапі дійсно можна застосовувати допоміжні методи, що допомагають поліпшити стан шкіри.

    В якості додаткових способів підтяжки використовують:

    • масаж;
    • гімнастику для шиї;
    • омолоджуючі креми з особливим складом.

    Застосування цих способів можливо в домашніх умовах, але потрібно знати методику правильного виконання масажу і гімнастики, щоб досягти необхідного ефекту.

    Підтяжка шкіри та усунення зморшок в області шиї і декольте – трудомістка процедура, тому краще всього починати процедури на ранній стадії, коли зміни стали помітними. Для цього допоможуть масаж і гімнастика, а якщо їх виявиться недостатньо, то можна вдатися до ін’єкцій. Хірургічне втручання – найбільш травматичний метод, тому до нього вдаються в останню чергу зважаючи на виникнення можливих ускладнень.

    Читайте в наступній статті: як прибрати рубці від прищів на обличчі