Як приймати шавлія при вагітності

843

Зміст:

  • Чи можна вживати шавлія при вагітності
  • Шавлія при плануванні вагітності
  • Як приймати таблетки для розсмоктування
  • Полоскання горла відваром шавлії
  • Шавлія – лікарська рослина, яка застосовується для профілактики і лікування вірусних захворювань, зміцнення імунітету, підтримання тонусу організму. З точки зору народної медицинычай з шавлії допомагає омолодити організм і налагодити менструальний цикл у жінок.

    Чи можна вживати шавлія при вагітності

    Лікарі схильні забороняти вживання шавлії під час виношування дитини, особливо на ранніх термінах, і для цього є підстави. При необдуманном вживанні в першому триместрі рослина може спровокувати викидень внаслідок маткового скорочення, а в другому триместрі і пізніше – привести до відшарування плаценти.

    Шавлія при вагітності може зашкодити

    Навіть проста ванна з шавлією може негативно позначитися на виношуванні дитини, викликаючи алергічну реакцію. А при прийомі всередину рослина сприяє зменшенню вироблення в організмі прогестерону, що може призвести до порушення нормального перебігу вагітності.

    Незважаючи на таку кількість можливих побічних ефектів шавлії, іноді лікарі все ж його призначають вагітним жінкам, оскільки він має й корисні властивості.

    Шавлія при плануванні вагітності

    Незважаючи на ризик, який може спровокувати шавлія під час виношування дитини, при плануванні зачаття рослина може принести відчутну користь. У його складі є речовини, схожі з статевими гормонами жінки – саме завдяки їм шавлія вирівнює менструальний цикл і підвищує статевий потяг.

    Якщо довгоочікувана вагітність не наступає з-за проблем в гінекологічній сфері, відвар шавлії здатний їх вирішити при регулярному вживанні.

    Вживати шавлія потрібно, дотримуючись інструкції від виробника. Купіть в аптеці чай з шавлії і приготуйте його у відповідності з інструкцією. На п’ятий день менструального циклу слід розпочати прийом чаю за такою схемою: склянку відвару розділіть на 4 рівні частини і випийте протягом дня через рівні проміжки часу.

    Приймати відвар потрібно не більше 10 днів. Кожен день заварюйте новий стакан кошти, оскільки вчорашній відвар вже не містить необхідних вам корисних властивостей.

    Як приймати таблетки для розсмоктування

    При необхідності в підвищенні імунітету лікар може призначити під час вагітності спеціальні таблетки для розсмоктування з цієї рослини. Схему прийому і дозування призначає виключно доктор, самолікуванням і народним лікуванням займатися категорично протипоказано.

    Полоскання горла відваром шавлії

    При ангіні та інших простудних захворюваннях під час вагітності можна полоскати горло відваром шавлії. Це не заборонено, тому що рослина або не потрапляє всередину, або потрапляє в зовсім незначних кількостях. Перед полосканням переконайтеся, що у вас немає алергії на цю рослину.

    Шавлія – лікарська рослина, яка при вагітності потрібно вживати з граничною обережністю і тільки після дозволу лікаря, в іншому випадку воно може спровокувати викидень. Схема прийому також призначається лікарем, ведучим вагітність.