Як проводити шугарінг в домашніх умовах

609

Зміст:

  • Особливості епіляції цукром
  • Види шугарінга
  • Переваги процедури
  • Протипоказання
  • Необхідна підготовка
  • Приготування пасти
  • Правила проведення шугарінга будинку
  • Догляд за шкірою після шугарінга
  • Методика видалення небажаного волосся на тілі цукром використовувалася ще в Стародавньому Єгипті. Цей спосіб епіляції вважається досить м’яким і підходить навіть для чутливих зон. У салонах краси послуга дуже затребувана, але легко зробити шугарінг в домашніх умовах.

    Особливості епіляції цукром

    Шугарінг — метод епіляції, при якому волосся видаляються з коренем з допомогою густий і липкою цукрової пасти. Особливості процедури в тому, що карамель наноситься проти зростання, а зрив відбувається в протилежному напрямку. За рахунок цього скорочується вірогідність облому волосся біля кореня. Вважається, що ця процедура менш болюча, порівняно з восковою чи апаратної епіляції.

    Шугарінг в домашніх умовах виконується з покупної або саморобної пасти

    Оптимальна довжина волосків — 2-3 мм. Щільність пасти залежить від індивідуальних особливостей шкіри, температури тіла або приміщення, зони обробки. Тонкі і світлі волоски і ніжні місця потребують м’якої карамелі, для жорстких і грубих потрібні більш щільні склади. При регулярних сеансах кількість волосків зменшується, вони стають тонше, повторювати шугарінг потрібно все рідше.

    Види шугарінга

    Вибір методу видалення волосся залежить від особистих переваг. Кожен з них підходить для будь-якої області тіла. Існує три способи видалення волосся цукровою пастою:

    • мануальний;
    • мануальний з аплікацією;
    • бандажный.

    При мануальної техніки видалення відбувається ручним способом. Грудочку пасти розігрівається в руках і розминається, щоб досягти необхідної пластичності. Карамель наноситься на невеликий натягнутий ділянку шкіри і залишають на декілька секунд, щоб цукор подплавился і охопив кожен волосок. Після проводиться плавний ривок у напрямку росту волосся.

    Аплікаційна методика часто використовується в літній час, коли температура в приміщенні дуже висока. Підходить для цього щільна карамель, розігріта до 35-40 градусів. З допомогою рук або пластикового шпателя паста наноситься на шкіру і залишають на 1-2 хвилини. Теплий склад розігріває шкіру, що сприяє більш легкому видаленню фолікула.

    Бандажна техніка передбачає використання м’якою теплою пасти, яка наноситься на тіло рівним тонким шаром за допомогою шпателя. Поверх прикладається тканинна або паперова смужка. Після зчеплення вона зривається одним різким ривком. Метод дозволяє видаляти волосся з великих поверхонь без їх травмування.

    Переваги процедури

    Одним з очевидних плюсів процедури є її доступність. Процес нескладний, знайти хорошого майстра можна практично в будь-якому місті. Легко зробити цукрову епіляцію і самостійно без сторонньої допомоги. Пасти коштують недорого, при певній вправності карамель вариться будинку.

    видыШугарінг в домашніх умовах бандажної технікою — самий простий і швидкий варіант

    У список переваг входять також:

    • відсутність пошкодження та подразнення;
    • гіпоалергенність матеріалів;
    • знижений ризик обламування волосків;
    • уповільнення зростання;
    • низька болючість;
    • відсутність обмежень після епіляції.

    Якщо все зроблено правильно, матеріал добре проникає до фолікула і ймовірність появи врослого волосків мінімальна. Склади для епіляції екологічні і натуральні: вони включають в себе воду, цукор і глюкозу. Навіть в покупних продуктах немає хімічних добавок, консервантів і барвників.

    Будь-яка з технік передбачає використання пасти, температура якої близька до тілесної, що дозволяє уникнути розширення судин і виключає ймовірність опіків на чутливих місцях. До переваг відноситься також тривалий ефект: гладкість шкіри зберігається мінімум два тижні.

    Протипоказання

    Незважаючи на всі плюси шугарінга, деяким людям процедура не підходить. Тимчасово відкласти сеанс бажано при наявності пошкоджень на шкірі — алергічних висипань, запалень, порізів або саден. В іншому випадку верхні шари епідермісу пошкоджуються і є ризик занесення інфекції.

    Повністю відмовитися від епіляції потрібно при таких захворюваннях:

    • варикозному розширенні вен;
    • цукровому діабеті;
    • алергії на глюкозу;
    • пухлинах в місцях обробки.

    Вагітним шугарінг не заборонений, але досвідчені майстри рекомендують утриматися від будь-яких видів епіляції на пізніх термінах. У період виношування дитини у багатьох жінок знижується больовий поріг і зростає чутливість. Хворобливі відчуття можуть спровокувати гіпертонус матки, що призводить до викидня або передчасних пологів.

    Необхідна підготовка

    Безболісність і ефективність процедури багато в чому залежить від правильної підготовки. Особлива увага приділяється довжині волосся. Оптимальна довжина — 3-7 мм. Занадто короткі стрижні паста не захопить і результату можна не чекати. При довгих волосках підвищується болючість.

    За 2-3 дні до сеансу шугарінга рекомендується зробити легкий хімічний пілінг або обробити ділянки скрабом. Це потрібно для видалення ороговілої шкіри. Поверхня стане м’якше, паста отримає більше доступу до волоскам. При цьому слід уникати занадто агресивного впливу, щоб не залишити саден або пошкоджень.

    Безпосередньо перед процедурою радять прийняти ванну або гарячий душ, щоб розпарити шкіру.

    Використовувати гігієнічні засоби дозволяється, але тільки перевірені, щоб не спровокувати раптову алергічної реакції. Після миття категорично заборонено наносити креми або мазі на жировій основі: це завадить зчепленню карамелі.

    Приготування пасти

    Для самостійного приготування пасти підходить тільки великий цукор-пісок. Варити краще в каструлі з нержавіючої сталі. Важливий постійний контроль: якщо переварити карамель, не вийде добитися потрібної пластичності.

    особенностиПри належній вправності шугарінг в домашніх умовах виконується за 1-1,5 години

    Інгредієнти:

    • 1 ст. л. води;
    • 10 ст. л. цукру;
    • 0,5 середнього лимона.

    Цукор міститься в каструлю і заливається водою, додається свіжий сік половини лимона. Все ретельно розмішати і ставиться на мінімальний вогонь. Весь пісок повинен розтопитися до закипання. Сироп потрібно варити до появи насиченого карамельного кольору.

    Через 3-4 хвилини після кипіння проводиться тест: невелика кількість карамелі крапають в холодну воду. Маса повинна загуснути і стати пластичною. При необхідності перевірка повторюється декілька разів, до досягнення потрібного результату. Готова паста знімається з вогню і перелити в зручну тару.

    Правила проведення шугарінга будинку

    Шугарінг вважається досить простим способом епіляції, з яким впорається навіть новачок без особливої підготовки. Але щоб добитися максимального ефекту, необхідно дотримуватися деяких правил:

    • Процедуру бажано проводити в прохолодному приміщенні, щоб паста зберігала потрібну консистенцію. Якщо в кімнаті дуже жарко, вона буде розтікатися і прибрати карамель без бандажних стрічок не вийде.
    • Перед нанесенням шкіра потребує певної підготовки. Вона знежирюється, використовується для цього спеціальний лосьйон або антисептик. Після очищення потрібна зона присипається тальком або дитячою присипкою, щоб забезпечити кращий захоплення.
    • При зниженому больовому порозі можна використовувати спреї на основі лідокаїну. Це дозволить мінімізувати неприємні відчуття від видалення волосся.
    • Перше тренування зазвичай проводять на ногах, підходить область нижче коліна. Ці ділянки найменш чутливі.
    • Наноситься паста тільки проти росту волосся, повільно і плавно. Шар повинен бути щільним, без порожніх ділянок. Перед зривом шкіру слід натягнути, щоб зробити ривок менш болючим.

    Навіть досвідчені майстри не застраховані від залипання пасти. Зазвичай це відбувається при використанні занадто м’якої карамелі під час мануальної техніки. Зірвати матеріал не виходить, і він залишається на шкірі. Проблема усувається з допомогою бандажних стрічок, якщо їх немає — досить просто змити пасту теплою проточною водою.

    Догляд за шкірою після шугарінга

    Будь-яка епіляція — своєрідний стрес для шкіри. Після процедури залишається безліч відкритих пор, в які легко проникає інфекція. Тому майстри рекомендують додаткову обробку антисептичними розчинами і свіжу білизну. Комфорт після шугарінга багато в чому залежить від догляду за шкірою.

    У першу добу після епіляції потрібно:

    • виключити надмірну фізичну активність;
    • відмовитися від басейну і солярію;
    • уникати перегрівання в лазні або сауні;
    • використовувати білизну з натуральних тканин;
    • зволожувати оброблене місце кремом.

    При шугарінг пахв доведеться на кілька діб відмовитися від дезодоранту, в якості альтернативи підійде дитяча присипка. Через 3-4 дні необхідний легкий пілінг за допомогою скрабування шкіри. Це запобіжить подальше вростання волосся, повторювати процедуру слід щотижня. Після на шкіру наноситься легкий зволожуючий або живильний крем.

    Існують спеціальні спреї або креми, що уповільнюють ріст волосся. Більшість з них підходить для щоденного догляду. Засоби діють подібно пілінгу: відлущують верхній ороговілий шар, пом’якшують шкіру і проникають до цибулині волоса, послаблюючи її. Регулярне застосування подібних препаратів зробить епіляцію менш болючою.

    При дотриманні усіх рекомендованих правил, цукрова епіляція — безпечний і ефективний метод позбавлення від «зайвих» волосся. З кожною процедурою фолікули будуть ставати слабшим, і з часом перерви між сеансами збільшаться, а неприємні відчуття практично зникнуть.

    Читайте в наступній статті: лущиться шкіра на обличчі