Як робиться молекулярне відновлення волосся

2350

Зміст:

  • Що таке кератин?
  • Гаряче ламінування
  • Холодне відновлення
  • Апаратні та медикаментозні способи відновлення
  • Навіщо проводити відновлення
  • Молекулярне відновлення волосся – це комплекс заходів, які допомагають оздоровити їх і повернути колишній блиск після невдалих фарбувань або хвороб. Процедура передбачає насичення волосся кератином і іншими корисними речовинами. Проводити її можна як в салоні, так і вдома – в залежності від обраного способу.

    Що таке кератин?

    Кератин – білок, що формує структуру волоса. Він володіє рядом властивостей: пружністю, гнучкістю і міцністю. На молекулярному рівні саме він є основою волоса. Порушення структури кератину призводить до того, що волосся стає тьмяним, ламким, виглядають хворими.

    Молекулярне відновлення волосся в салоні

    Молекулярне відновлення волосся спрямоване на штучне введення кератину. Він виконує ту ж функцію, що й цей структурний білок, заповнюючи його недолік. Таким чином, досягається глибоке відновлення волосся, а пізніше при правильному догляді кератин починає вироблятися природним шляхом. Різновиди відновлення – гаряче, холодне та інші види.

    Гаряче ламінування

    Гаряче ламінування волосся проводиться наступним чином: препарат, заздалегідь приготований до застосування, наносять на волосся за допомогою кисті і «вплавляють» спеціальним праскою при температурі близько 180 – це забезпечує більш глибоке проникнення кератину волосся, повноцінне поповнення його дефіциту, але може пошкодити вже існуючі волокна. Добре поєднується зі спеціальними засобами з термозахистом – маслами, пінками і т. д.

    Холодне відновлення

    Для холодного відновлення волосся використовуються склади, які не потребують нагрівання. Вони наносяться рівномірно на чисті волосся. Змивати не потрібно – склад буде залишатися на волоссі весь день, додаючи блиск, красу і силу.

    У цієї техніки також є плюси і мінуси. До безперечних плюсів можна віднести відсутність термічної обробки, а для нанесення складу не потрібно обладнання, однак ефект менш тривалий.

    Апаратні та медикаментозні способи відновлення

    У косметології використовується найбільш корисний спосіб відновлення — мезотерапія. Це введення кератину безпосередньо у волосяні цибулини з допомогою ін’єкцій. Така процедура допомагає стимулювати ріст волосся, але досить травматична.

    Ультразвукове відновлення допомагає «розбудити» неактивні цибулини волосся, стимулює їх зростання в довжину і поява нових. Волосся стають густими і пишними, зовнішній вигляд поліпшується їх, вдається досягти їх глибокого відновлення.

    Недолік методу – ціна.

    Ще один екзотичний спосіб відновити волосся – нанопластика. Виконується за допомогою спеціального складу, насичений корисними речовинами, який наноситься на сухе волосся. Один з побічних ефектів – випрямлення хвилястих і кучерявого волосся. Таким же ефектом володіє кератиновое випрямлення, але кошти для нанопластики не містять формальдегіду.

    Навіщо проводити відновлення

    Судячи з відгуків жінок, після відновлення волосся вони виглядають набагато краще. Кератин насичує волосся, допомагаючи їм відновлюватися природним шляхом, а поки цього не сталося – покращує зовнішній вигляд. Для здорового волосся процедура також корисна – вона робить їх блискучими, красивими і слухняними.

    Однозначно необхідна додаткова доза кератину людям з ослабленими, що втратили блиск волоссям. Також вона потрібна тим, хто вирішив освіжити зачіску і зробити її більш привабливою. Люди, у яких волосся погано укладаються, використовують відновлювальні методики, щоб волосся стали слухняними.

    Вибір методу залежить від особистих уподобань та стану волосся.

    Не слід проводити подібну процедуру людям, страждаючим хворобами шкіри голови: склад буде дратувати шкіру і посилювати симптоми. Якщо волосся погано переносить високі температури, варто відмовитися від гарячого відновлення, при алергії на компоненти складу – від будь-якої суміші. Протипоказання є навіть для ультразвукового відновлення, яке вважається найбезпечнішим. У будь-якому випадку перед сеансом потрібно проконсультуватися з дерматологом.

    Також цікаво почитати: масаж голови для росту волосся