Як швидко відростити волосся: ефективні способи

1485

Зміст:

  • Причини уповільненого росту волосся
  • Як швидко відростити волосся: ефективні способи
  • Як пов’язані харчування і волосся
  • Які використовувати уходовые кошти в домашніх уловиях
  • Треба стригтися
  • Догляд в салоні краси
  • Масаж голови і волосся
  • Корисні рекомендації
  • На ріст волосся впливає безліч факторів, тому кожній дівчині потрібна різна кількість часу, щоб відростити косу до пояса. Але навіть при вдалому збігу обставин ви не відростіть волосся на 12 см за тиждень. Швидше за все, знадобиться хоча б 2-3 місяці, терпіння і деякі зусилля.

    Причини уповільненого росту волосся

    Волосся росте з самого народження і до смерті – не буває такого, щоб вони перестали рости. Їх зростання може бути дуже повільним, або ж вони обламуються на кінцях, створюючи ілюзію відсутності зростання.

    Як швидко відростити волосся — питання, що вимагає комплексного підходу

    З-за чого волосся може рости повільніше, чим би вам хотілося:

    • Спадкові чинники. Генетична схильність більшою мірою визначає швидкість росту волосся, ніж які-небудь інші причини – приблизно на 70-80%.
    • Вік. В юності волосся, як правило, ростуть дуже швидко, але швидкість поступово сповільнюється до 30 років.
    • Харчування. Якщо з їжею в організм надходять необхідні вітаміни і мінерали, ріст волосся може сповільнитися.
    • Клімат. Негативні кліматичні умови сильно впливають на швидкість росту.
    • Сезон. Як правило, взимку волосся росте повільніше, ніж влітку або навесні.
    • Хімія. Якщо в уходових засобах, якими ви користуєтеся, є багато неприродних хімічних компонентів, вони можуть погано позначатися на стані волосся.

    На ці фактори можуть вплинути або повністю змінити їх. Досить дотримуватися певні рекомендації.

    Як швидко відростити волосся: ефективні способи

    На 15 см за місяць волосся відростити не вийде в будь-якому випадку – хіба що наростити їх в салоні. Максимум, чого можна домогтися, це 3-4 см в місяць. Існує багато домашніх народних способів прискорення зростання. Для приготування масок знадобляться недорогі інгредієнти, які можна купити в будь-якій аптеці.

    Кавову маску потрібно робити двічі в тиждень протягом місяця. Змішайте 2 ч. л. кавовій гущі, 1 ч. л. сметани, жовток 1 яйця, 1 ч. л. кокосового масла. Суміш нанесіть спочатку на коріння, а потім – на всю довжину. На голову надягніть поліетиленову шапочку, а потім укутайте рушником. Через годину змийте маску шампунем.

    Маска з сухої гірчиці: змішайте гарячу воду, гірчичний порошок і реп’яхову масло в співвідношенні 3:1:1. У суміш додайте жовток 1 яйця, 1 ч. л. цукру, а потім ретельно перемішайте. Нанесіть маску виключно на корені на 25 хв., надіньте поліетиленову шапочку, а зверху – махровий рушник. Змийте маску шампунем.

    Якщо маска викликає відчуття сильного печіння, змийте склад, не вичікуючи покладених 25 хвилин.

    Допомагає також звичайна аптечна настоянка перцю. Ретельно втирайте її в коріння волосся і залиште на 25 хв. настоянку потрібно Змивати водою кімнатної температури і звичайним шампунем. Повторювати процедуру бажано двічі на тиждень протягом місяця.

    Нікотинова кислота також ефективна в цьому випадку. Одну ампулку, куплену в аптеці, пальцями втирайте в корені відразу після миття голови. Якщо ви сушіть голову феном, робіть це не раніше ніж через півгодини. Змивати кислоту не потрібно – вона не має запаху і швидко випаровується з шкіри голови. Це безпечна процедура – вона тільки зміцнює волосяні фолікули волосся, стимулюючи зростання. Проводити її можна щодня, але досить 2-3 разів на тиждень.

    Для зміцнення фолікулів, збереження густоти і посилення росту підходить лимонне для ополіскування волосся. Для його приготування 2 ст. л. лимонного соку змішайте з 2 л чистої теплої води. Цим складом обполіскуйте волосся після миття. Користь лимонного для ополіскування волосся ви оціните через 2-3 тижні – вони стануть густими, слухняними і блискучими.

    Як пов’язані харчування і волосся

    Велику роль у стані волосся грає білок, а також жирні кислоти. Їх можна отримати, додавши в раціон наступні продукти:

    • яйця;
    • рибу;
    • молочні та кисломолочні продукти;
    • оливкова і лляне масло;
    • овочі – капусту, моркву, буряк;
    • яловичину;
    • насіння гарбуза;
    • натуральний шоколад.

    Ви можете пропити курс вітамінів, призначений спеціально для волосся. Але перед цим бажано проконсультуватися з лікарем і пройти медичне обстеження, виключивши протипоказання.

    Важливу роль відіграє гідробаланс. У добу необхідно випивати не менше 1,5 л чистої води – це корисно не тільки для загального стану організму, але і для волосся, які можуть значно сповільнитися в зростанні через нестачу рідини.

    Які використовувати уходовые кошти в домашніх уловиях

    Не купуйте шампуні, бальзами, маски, олії для волосся і т. д. за порадами подруг – те, що їм підійшло на 100%, вашим волоссю може не підійти.

    Підбирайте засоби відповідно до вашого типу волосся. Намагайтеся вибирати косметику з максимально натуральним складом – силікон і парабени тільки обтяжать волосся, заважаючи фолікулів нормально працювати.

    Олія для волосся, зміцнює їх по всій довжині – використовуйте його хоча б 2-3 рази в тиждень. Раз в 2-3 тижні можна використовувати капсули для росту волосся.

    Треба стригтися

    Навіть якщо ваші волосся росте дуже швидко, ви можете цього не помічати через нездорових обламывающихся кінчиків. Тому раз в 2-3 місяці хоча б 0,5 см необхідно зрізати. Не шкодуйте про зрізаних волосся – натомість ви отримаєте набагато більш довгі і здорові волосся.

    причины замедленного ростаПричини уповільненого росту можуть бути різними

    Якщо ви вірите в прикмети, підстригайте кінчики у відповідності з місячним календарем. Робіть це на зростаючу місяць – вважається, що саме в цей період після стрижки волосся будуть рости дуже швидко. На убуваючу місяць, згідно з прикметами, буде зворотний ефект.

    Догляд в салоні краси

    Хоча б раз у 2-3 місяця бажано відвідувати салон краси. Зазвичай в таких закладах пропонують спеціальні методики та засоби для прискорення росту волосся. Популярні салонні процедури для прискорення росту:

    • Мезотерапія або уколи краси – ін’єкційне введення вітамінних коктейлів. Крім посилення росту, процедура сприяє поліпшенню якості волосся. Склад підбирається індивідуально для кожного клієнта, але до проведення уколів можуть бути протипоказання.
    • Дарсонвалізація – пробудження сплячих фолікулів за допомогою спеціального приладу. Процедура в рази підвищує результативність використання масок і бальзамів.
    • Кріотерапія – процедура з використанням рідкого азоту, полягає у впливі на фолікули низьких температур. Перевага – практично повна відсутність протипоказань.
    • Лазерна терапія – вплив високих температур. Перевага – безболісність, а недолік – висока вартість.

    Кожна людина індивідуальна, тому, можливо, вам доведеться випробувати не одну процедуру, перш ніж ви знайдете підходящу для себе. При виборі процедури не забувайте про рекомендації фахівців.

    Масаж голови і волосся

    Розчісування і масажі за допомогою звичайної щітки стимулюють роботу капілярів, через що швидкість росту волосся збільшується. Вранці і ввечері ретельно розчісуйте волосся по всій довжині протягом 10-15 хвилин. При наявності вільного часу процедуру можна повторювати протягом дня.

    Звичайний масаж шкіри голови подушечками пальців ви можете проводити самостійно або доручити це комусь іншому. Такі дії посилюють кровообіг і запобігають застої, що сприяє більш швидкому зростанню. А масаж допомагає позбутися стресу.

    Корисні рекомендації

    Іноді не потрібно вдаватися до дорогих косметичних засобів і салонним процедурам, тому що досить почати виконувати наступні рекомендації:

    • Відмовтеся від щоденного миття голови. Ви змиваєте захисне шкірне сало, яке захищає фолікули від зовнішніх агресивних факторів та робить їх більш сприйнятливими до негативним впливам.
    • При можливості мийте голову тільки бессульфатными шампунями. Вони не надто вимивають захисний шар. В їх складі немає хімічних компонентів, які можуть сповільнити зростання.
    • Намагайтеся не мити голову надмірно гарячою водою. Температура повинна бути комфортною, але максимально низькою. Тепла вода – ідеальний варіант в цьому випадку.
    • Не відмовляйтеся від масел. Так, вони не особливо стимулюють ріст, але зате добре запобігають обламування кінчиків, з-за якого довжина може «стояти» на одному місці.
    • Відмовтеся від надмірного використання активаторів для росту волосся. В них містяться агресивні компоненти, тому застосовувати їх варто не частіше 1 разу в 3-4 тижні. Віддавайте перевагу дорогим активаторам від перевірених виробників.
    • Зведіть до мінімуму використання праски та фену. Вони дуже виснажують волосся, роблячи їх вразливими до агресивних факторів навколишнього середовища. Якщо все ж вам довелося їх використовувати, попередньо нанесіть на волосся засіб для термозахисту.
    • Після миття просто промокніть волосся рушником. Не варто терти, вичавлювати їх або завертати в рушник надовго. Вологі пасма вкрай вразливі до будь-яких механічних пошкоджень.
    • Не засинайте з мокрим волоссям. Під час нічного тертя об подушку вони можуть пошкодитися. Постільна білизна намагайтеся вибирати максимально м’яке і приємне на дотик, оскільки жорстка тканина може травмувати волосся.
    • М’яко розчісуйте волосся. Не смикайте і не тягніть їх. Попередньо нанесіть спрей або масло для полегшення розчісування. Ніколи не розчісуйте мокре волосся, дочекайтеся, поки вони висохнуть хоча б частково.

    Швидко ростуть і красиво виглядають тільки здорові волосся. Лікуєте, майте їх, не нехтуйте стрижкою і масками, розробіть насичене меню, і ваші локони віддячать вас швидким зростанням, густотою і красивим, здоровим блиском. Для відновлення і посилення росту зазвичай досить 1-2 місяці регулярних процедур.

    Дивіться далі: рецепти перцевої маски для волосся