Я вирішила, що не буду годувати грудьми. Взагалі.

436

Материнське молоко допомагає малюкові рости і набиратися сил. Однак з різних причин не всі жінки можуть дати своїй дитині цей вид харчування. Наприклад, молода багатодітна матуся Вікторія поділилася з подругами своєю історією про те, чому грудне годування малюка для неї неможливо.

Ситуація така, завжди була фанатом ГВ. Першу доньку погодувала 1,3 місяця., 2 доньку годувала 9 місяців. Кинула годувати з причини того, що у мене під час ГВ мігрень щотижня і за 2 дні, — розповідала подругам Вікторія. — Ходила до лікарів, всі говорили, що треба кидати годування. Кинула, почала лікуватися, стан покращився, мігрень стала разів у 2 місяці приблизно.

Зараз не хочу годувати анітрохи!!! У мене чоловік на роботі! Дочка в школі. Світі буде 2 роки, і якщо я буду цілодобово на грудях з лялькой, нікому дивитися за Мірою.

Молода матуся стурбована:

Що робити з грудьми не знаю, молока приходить ДУЖЕ БАГАТО. Як сказати лікарям у пологовому будинку, що я не буду взагалі годувати? Брехати не люблю я!

Подруги в Мережі перейнялися ситуацією Вікторії. Виявилося, що тема вимушеного переривання лактації знайома багатьом або на особистому досвіді або досвіді подруг або знайомих.

Зі мною після КС теж лежала мама, коли лікар прийшов і запитав про ГВ, вона сказала: «Я не буду годувати! Лікар сказала, що вона доросла дівчинка, вже не перша дитина, не буду розповідати тобі про користь ГВ, це твій свідомий вибір.

І потім вони ще хвилин 5 розмовляли про таблетки, які випити, які не пити, щоб молоко пішло)))

Тому, просто настояти на своєму, пояснити причину свого вибору, думаю, лікарі зрозуміють! (Mama Julia)

На третій день молоко прийде, нічого не робіть, потім дивіться за відчуттями, як буде сильно наливатися, що прямо до болю, просто сцеживайте по чуть-чуть, ну до полегшення больових відчуттів. Так посцеживаете три рази(грубо кажучи раз на добу), і воно піде саме (Ріанна)

У мене колись (з певних причин) перестала годувати молоком, фонтаном воно лилося… все навколо кричали терміново таблетки інакше застої і чекай температуру під 40… і груди різати будуть… Але я сама за тиждень без проблем згорнула це справа… Практично з пологового будинку зціджувала дитині… І так просто менше і менше зціджувала молоко, і все само відмінно згорнулося. Було трохи ще кілька місяців, але це крапля і якщо натиснути на груди сильніше… Може і вам так підійде (Карина)

Я теж думаю відмовитися від ГВ в пологовому будинку. Теж з причини мігрені, які тривають 3 дні (Катюша)

У мене запитали одразу після пологів, чи буде ГВ. Скажіть відразу, зараз це не в дивину. Там і підкажуть вам, що випити (Ольга)

Що найголовніше в ГВ? Комфорт і обопільне задоволення матері і дитини. Не хочете — не годуйте. Діти на суміші не ростуть поганими, хворими, кривими. Абсолютно однакові діти. Молоко швидко згорить, якщо не будете годувати. Якщо будуть шишки — сцеживайте по-трохи, до полегшення. Максимум за тиждень згорить. З 1 сином хотіла годувати, але молока було дуже мало. Виписали нас 4 добу та в цей же день перейшли на суміш, будинки сцеживалась. Молоко пропало через місяць (ірина)

А вам знайома ситуація екстреного переривання лактації? Що порадить автору цієї історії?

Всі фото: Depositphotos