Я усвідомила, що тепер доведеться готувати їжу кожен день…

743

Не всі господині комфортно почувають себе за приготуванням їжі. Одні не люблять готувати, інших стомлює сам процес. Однак є й ті, хто на «ти» з кулінарією і хвацько справляється з готуванням на будь-яку кількість осіб.

І всі ці різні матусі відгукнулися на ситуацію подруги, яка зрозуміла, що тепер на кухні їй доведеться проводити набагато більше часу, ніж раніше.

Все життя готувала їжі на 2 дні, по вихідним завжди варю суп (бо в будні дні чоловік його не їсть). Один день займаюся готуванням, випічкою і т. п., другий день прибиранням — завжди так було, коли я сиділа вдома (якщо працювала, то частенько приносила їжі з роботи, я працювала в ресторані, або якщо зовсім лінь, доставка, або кафе/ресторан), — розповідає свою історію СчастливаяМама. — Чоловік ніколи не брав із собою їжу на роботу, по-перше гріти лінь, робота часто в місті, ходив на ланч, в їдальні, або фастфуд.

Тут він мені заявив, що буде брати обіди з собою на роботу, бо конкретно засів в офісі. Мені стало незвично збирати контейнери, а тепер я ще почала розуміти, що доводиться готувати кожен день. Дочка росте, уваги вимагає багато, в цілому життя мене не готувала, що я буду стояти біля плити кожен день. Ось як мені тепер полегшити своє життя? В один день готувати відразу багато? Кілька страв? До речі, у мене ще й мужик привереда: — це буду, це не буду.

Читайте також:Ланчбоксы: ідеї для дитячого обіду

Завершуючи свій емоційний розповідь, матуся звернулася за допомогою до подруг:

Розкажіть, як у вас в родині все це відбувається?

А у всіх по-різному. І це добре! Адже можна вибрати найбільш підходящу модель приготування їжі і адаптувати під свої умови.

У мене теж чоловік з собою бере обід, але я не обтяжую. Він може і макарони з сосисками поїсти, пельмені частенько підкидаю йому. А якщо вже зовсім нічого не хочу готувати, то бутерброди зроблю і задоволений (Chudakova)

Я спочатку теж готувала кожен день, набридло. Стала суп варити та чоловікові на роботу. Виходить готую через день (Оксана)

На тижні вибираю страви, які можна приготувати без особливих проблем» — в духовці наприклад. В п’ятницю у нас був велику вечерю, і в неділю всі три прийоми їжі «красиві» (Fjordmama)

В один день готую відро борщу на тиждень. (Євгенія)

Збираю чоловікові на роботу, але кожен день не готую. Просто багато відразу, і кілька страв. Раз в 2 дня приблизно (Євгенія)

Я кожен день потроху готую, вистачає всім на 2 рази, пообідати і повечеряти, ніколи не готувала 2 страви за день, хіба що гаряче і легкий салат (Світлана Хльобова)

4 дітей, чоловік їсть щільний сніданок: котлети, курку, рибу з гарніром, бере їжу на роботу. Звичайно, кожен день готую майже завжди, і не одне блюдо. Чоловік теж готувати вміє і допомагає (Земна)

Вже 5 років готую кожен день, збираю чоловікові по 2-3 контейнера 6 днів в тиждень, звикла, взагалі не напружує ( Наталія)

Готую кожен день і обов’язково накладаю чоловікові на роботу, працює він без вихідних. За життя звикла і не бачу в цьому якоїсь проблеми). Разделывайте м’ясо заздалегідь і по мішках в морозилку, це скорочує час (Человеткин)

Я збираю контейнери з вечора чоловікові і нічого страшного в цьому не бачу. Раніше доньці до 2 років десь взагалі окремо готувала. Я вам більше скажу, у мене чоловік снідає щільно, на роботу кладу 2 великих контейнера( друге і салат), після роботи приходить їсть суп і ще друге, потім пізня вечеря ще))) Виходить, що я готую супи 1 раз в 2 дні, іноді й на 3 дні вистачає. Друге практично кожен день, рідко коли через день)) Але мені мультиварка дуже допомагає, я в ній готую плов, рагу, різні соуси. Ще я часто готую напівфабрикати (Манти, голубці, вареники, пельмені, котлети). Теж дуже виручає (Еля)

Готую суп на 3 дні, випічку на 2 дні, друге кожен день — якщо це окремо м’ясо, то нажарю в духовці м’ясо і до нього кожен день різний гарнір(10 хвилин готувати), якщо плов на 2 дні. А так іноді дитину на чоловіка в неділю на пару годин, купуємо м’ясо, кручу багато фаршу роблю — фрикадельки, тюфтельки, пельмені і в морозилку (Юлія)

А як ви організовуєте процес приготування їжі?

Всі фото: Depositphotos