Іванов, Петров, Сидоров? Названо найбільш поширені прізвища в Росії

434
Фото: Instagram @artistkaivanova

Іванов, Попов, Смирнов і Кузнєцов традиційно очолюють рейтинг найпоширеніших прізвищ у Росії. Але, як зазначає голова Археографічної комісії Уральського відділення РАМН, доктор історичних наук Олексій Мосін, багато залежить від регіону: у одних ми не можемо зустріти Смирнових і Кузнєцових взагалі, а в інших – навпаки, ці прізвища будуть лідирувати по популярності. Так, наприклад, в Єкатеринбурзі найбільше Кузнєцових, але, в цілому, по країні більше поширена прізвище Смирнов, наводить слова вченого Російська газета.

У лідерах також прізвища Васильєв, Петров, Соколов, Михайлов, Новіков, Федоров, Морозов, Вовків, Алексєєв, Лебедєв, Семенов, Єгоров, Павлов, Козлов, Степанов, Миколаїв, Орлов, Андрєєв, Макаров, Нікітін, Захаров.

Раніше були оголошені найпоширеніші імена для новонароджених в Московській області. Малюки все частіше отримують імена Марія і Іван. Серед жіночих імен також лідирували Анастасія, Дарина, Ганна, Поліна і Ксенія. Для хлопчиків батьки найчастіше вибирали імена Олександр, Михайло, Данило, Артем і Максим.

Читайте також:

  • Імена дітей Кейт Міддлтон увійшли в список найпопулярніших
  • Незвичайні імена в Росії: данина моді чи традиції сім’ї?
  • Мія, Елвіс, Аріанна: незвичайні імена зіркових дітей
Фотографія на анонсі: Instagram @artistkaivanova