Інструкція: як повязати хіт літа – сумку-авоську

617

Що завжди брали з собою радянські громадяни, вирушаючи за покупками? Звичайно, сумку-авоську. Вона було місткою, до того ж спочатку займала небагато місця в жіночій сумочці або кишені одягу.

Мода циклічна і сумка-авоська повернулася. Заявила про себе як про стильний аксесуар, який повинен бути в арсеналі модниці. Рукодільниці уже в’яжуть різноманітні сумки-авоськи. І ви теж можете це зробити, скориставшись докладною схемою.

Читайте також:Майстер-клас: в’яжемо роздільний купальник гачком

Для роботи необхідний гачок №4 і чотири мотка пряжі. Автор схеми пропонує в’язати в дві нитки.

© Instagram @mamabelochki1

1 ряд: в’яжемо 12 СН (стовпчиків з накидом) в кільце амігурумі або в ланцюжок з 6 ВП (повітряних петель, з’єднаних у кільце).

2 ряд: в’яжемо ланцюжок з 8 ВП і закріплюємо їх СБН (стовпчиками без накиду) у верхівці кожного СН попереднього ряду, але останню ланцюжок ряду в’яжемо з 4 ВП, а закінчуємо її С2Н (стовпчиком з 2 накидами), щоб у нас починався наступний ряд з верхівки ланцюжка 2-го ряду.

3 ряд: і всі наступні — лусочки нашої авоськи будуть подвійними. Одна лусочка: 5 ВП, 2 стовпчики з 3 накидами з загальної верхівкою (перший стовпчик в’яжемо з 1-ї лусочки перед. ряду, а 2-й — з 2-ї лусочки), 5 ВП і закріплюємо з’єднувальним стовпчиком до середини 2-й лусочки.

В’яжемо на потрібну висоту. У мене 22 ряду. Можна й коротше.

В’яжемо планку для ручок: з 8 ВП між лусочками. 3 ряду СБН.

Ручки: з ланцюжків 100 ВП, і 3 ряди СБН.

© Instagram @oksanaangora

Стиліст Ольга Блок також в захваті від сумки-авоськи:

Той рідкісний випадок, коли річ модна, зручна, під все підходить і недорога!

Читайте також:Інструкція: як зшити сумку-шопер за одну годину

Експерт склала рекомендації, з чим носити авоськи:

  • підходить до комплекту футболка + джинси/спідниця;
  • поєднується з романтичними спідницями і сукнями;
  • добре комбінується з костюмами і плащами.
© Instagram @olgablokstylist

У Мережі згадали історію народження сумки-авоськи.

Сталося це в кінці 19-го століття в містечку Ждяр-на-Сазаве в Чехії, — поділилася цікавими фактами в своєму блозі Ірина Белякова. — Підприємець Вавржин Крчіл вирішив зайнятися виробництвом жіночих сіток для волосся, але справа не принесло бажаного результату. Тому Крчіл, щоб зовсім не розоритися, придумав нове застосування решти матеріалів, щоб повернути хоча б трохи вкладених коштів. До наявних сіток підприємець приладнав ручки і став позиціонувати їх як сумки. А сама назва «авоська» придумав письменник Володимир Поляков. У 80-х роках панувала ера дефіциту на все, при поході в магазин ніхто не зна,л буде щось потрібне в продажу. Тому, сумку з собою завжди брали «на авось».

© Instagram @ira_belyak_ova

А ви будете носити сумку-авоську?

Фото на анонс: Instagram @shop_yarn_che, @sharobags, @home.macrame, @anna_azaeva