Акушер наочно показав, які зміни відбуваються з головою немовляти під час пологів

891

Коли малюк народжується природним шляхом, він проходить через родовий шлях. Щоб маленький малюк з’явився на світ, протягом усього цього часу він адаптується до навколишнього середовища. Про одну особливості процесу докладно розповіла у своєму блозі акушер Марина Петрова. Спеціаліст наочно показала, як змінюється розмір голови немовляти.

Давайте проведемо експеримент, – запропонувала акушер. – Стисніть свої кулаки так само як я, і попросіть чоловіка зробити те ж саме! Бачите різницю?

Поки малюк знаходиться у матки і «чекає» повного відкриття шийки матки, щоб рушити до виходу, його голова приблизно розміром з хороший грейпфрут. Але, як тільки шийка відкриється, і сили природи стануть виштовхувати малюка вниз, головка стискається, щоб просто вміститися в родовому каналі!

Не обов’язково мати акушерська освіту, щоб зрозуміти, що зростає тиск на голівку і це саме той момент, який робить пологи за своєю природою травматичними.

© Instagram @marina.aist

Читайте також:Психолог розповіла, як позбутися страху родового болю

Ви можете мені заперечити «Якщо дитині так важко, чому тоді він народжується саме таким шляхом?!» А ще часто чую таке «Чому ж тоді просто не зробити кесарів розтин?»

Для пояснення, чому ж таким шляхом, треба сказати, що шлях цей, не дивлячись на складність, самий правильний! Саме на етапі проходження через родовий канал, у дитинки включаються важливі для внеутробного самостійного існування механізми, в тому числі механізм першого вдиху.

А ось для кесаревого розтину повинні бути медичні показання – це серйозне хірургічне втручання! І більшість жінок можуть чудово народжувати своїх дітей природним шляхом. Природа подбала і про це!

Акушер Марина Петрова акцентувала увагу і на умінні жінки зробити кут нахилу тазу більш підходящим для руху дитини. Що для цього потрібно? Прислухатися до порад лікаря-гінеколога і акушера, що приймають пологи.

І тоді навіть великі дитячі можуть народжуватися легко і мами не відчувають складності в потугах, – резюмувала фахівець.

© Instagram @harmony.hypnobirthing

Під час других пологів я розгойдувала стегнами вправо — вліво під час переймів і вони переносилися легше)) щось в цьому дійсно є, – зізналася одна з матусь в Мережі.

А вам радили під час пологів змінювати положення тіла, щоб дитині було простіше проходити по родовому шляху?

Фото на анонс: Instagram @captive_images_photography, @friscowomenshealth