Акушер розповів, як почуває себе дитина під час переймів

727

Жінка завжди пам’ятає свої пологи. Як було боляче. Як хотілося швидше пережити ці відчуття. Багато матусі, спочатку відмовляються від анестезії, пізніше шкодували від своє рішення, просили лікарів зробити хоч щось. Акушер Марина Петрова визнається:

Всі хочуть народжувати швидко. Саме очікування болю під час вагітності та сама біль під час переймів підсвідомо діє на жінку, змушуючи її бажати якнайшвидшого завершення всього цього процесу. Навіть ті жінки, які кажуть, що «я хочу швидко народити, тому що хочу побачити свого дитинчати», часто не зізнаються собі, що їм не потрібні довгі пологи з іншої причини.

Експерт пояснює, чому пологи — процес тривалий:

Розтягуючи процес пологів у часі, Природа, насамперед подбала про дитину! Перебуваючи кілька місяців усередині матки і отримуючи від неї все необхідне, перш за все захист, дитині потрібен певний час, щоб перебудуватися на нову — внеутробную життя.

© Instagram @darianclousephoto

Марина Петрова закликає майбутніх матусь не концентруватися на своїх больових відчуттях:

Якщо для народжуючої жінки пологи — це біль в животі або на спині, то народжене маля отримує тиск матки під час перейми не на якусь одну частину тіла. Матка обіймає і здавлює його всього під час переймів. І з кожною сутичкою все сильніше і сильніше, готуючи його до найважчого періоду — проходження через кістковий пологовий канал мами.

Акушер пояснює, що занадто швидкий або навіть стрімкий процес пологів міг би вплинути на дитину не найкращим чином: він просто не встиг би адаптуватися до цього тиску і отримав травму.

Саме для благополуччя дитини Природа зробила пологи протяжними, — підводить підсумок темі Марина Петрова.

© Instagram @darianclousephoto

А скільки годин тривали ваші пологи?

Фото на анонс: Instagram @darianclousephoto