Бюті-експерт з Лондона поділилася новими фактами про догляд за шкірою восени і взимку

536

У холодну пору року особливо важливо доглядати за своєю шкірою, адже нестача вітамінів, сильний вітер та інші фактори можуть негативно позначитися на вашій зовнішності. Джейн Скривнер, б’юті-експерт з Лондона, поділилася своїми знаннями з журналістами Daily Mail.

Зимовий догляд за шкірою повинен включати в себе зволоження, живлення і захист від суворих погодних умов і впливу навколишнього середовища. Шкіра може стати сухою і роздратованою в осінньо-зимовий період з-за низької температури, центрального опалення, нестачі вологи і невдалої одягу, — каже вона.

Експерт поділилася кількома секретними лайфхаками, які допоможуть жінкам виглядати на всі сто навіть у негоду! І про них ви навряд чи чули раніше.

Жодних матуючих засобів

Як говорить Джейн Скривнер, найбільш поширена проблема шкіри в цей період – це сухість і роздратування. Щоб уникнути цієї проблеми потрібно виключити всі продукти, які позбавляють шкіру її натуральні олії і жирів.

Головний винуватець – це матуючі серветки для обличчя! Також слід відмовитися від жорстких скрабів, пінки для очищення будь-яких засобів з високим вмістом спирту і ароматизаторів.

Не просто очищайте шкіру, але і живіть її

pixabay

Коли повітря недостатньо вологий, а температура наближається до нуля або вже досягла мінуса, шкіра потребує додаткового зволоження і живлення.

Кращі засоби для очищення – це гель, молочко або масло. Думайте про те, як зняти макіяж, а не відбілити шкіру. Використовуйте засоби з м’якими кислотами для злущення шкіри. Пілінг необхідний протягом всього року, але не можна пошкоджувати шкіру і знімати весь захисний шар.

Використовуйте фруктові кислоти (альфа-гідроксикислоти). Як абревіатури на упаковці використовують – АНА. Як правило, до них входять яблучна, молочна або гліколевої кислоти, які прибирають ороговілі клітини з поверхні шкіри, очищаючи, а не травмуючи її.

Наносити на ніч масла

pixabay

Масла – це та їжа, якої потребує наша шкіра. Це найбільш економічний і ефективний спосіб відновити шкіру і просочити її. Краще всього наносити олію на ніч.

Шкіра ви спите, на вашу шкіру не нанесений макіяж, її не травмують SPF-промені та інші руйнівники з поза. Іншими словами, це той самий період, коли ви можете доглянути за вашим обличчям. Наносити на ніч поживне масло, і вранці ви будете прокидатися з пружною і м’якою шкірою.

Але в цьому питанні важливо підібрати правильне масло. Б’юті-експерт рекомендує віддати перевагу олії жожоба, так як воно підходить для всіх типів шкіри. Ще непогано живлять масло шипшини і аргана.

Коли купуєте засіб, переконайтеся, що масло стоїть одним з перших в списку інгредієнтів. Це буде означати гарна якість продукту.

Використовуйте зволожуючі засоби

pixabay

У суху погоду волога з нашої шкіри випаровується. Щоб запобігти трансепідермальну втрату, відому також як зневоднення, необхідно додатково зволожувати шкіру.

Зволожуючі засоби, що містять такі інгредієнти, як вівсянка, манго або масло ши, створять дуже тонку захисну плівку на поверхні шкіри, яка герметизує вологу, а також дозволить корисним інгредієнтів проникнути в епідерміс, запобігши зневоднення.

Придбайте щітку для тіла

Щетка для телаDepositphotos

Регулярно відлущує тіло за допомогою спеціальної щітки, щоб стимулювати кровообіг і усунути мертві клітини шкіри.

Взимку ми постійно ходимо в одязі, яка провокує сухість шкіри, адже вона діє як губка, вбираючи природну вологу тіла.

Ванна з маслами

Доглядати треба не лише за шкірою обличчя, але і за іншими частинами тіла. Найлегший спосіб – приймати ванну з маслами. Або використовуйте засіб на масляній основі після душу.

Не перетягуйте шарф

pixabay

Коли на вулиці стає зовсім холодно, на допомогу приходить теплий і затишний шарф. Правда, шкоди від нього може бути стільки ж, скільки і користі.

Якщо ваш шарф занадто щільно прилягає до шиї і підборіддя, то ви створюєте вологе середовище, де розмножуються бактерії. Послабте шарф, щоб повітря могло циркулювати.

Не забувайте доглядати за вашою шкірою і через деякий час ви побачите помітні зміни! Пам’ятайте, що будь-накопичувальний ефект.

Фото на анонс: Depositphotos