Важковаговики і пушинки: яку вагу був у королівських малюків при народженні

1333

Коли малюк з’являється на світ, лікарі вимірюють його практично вздовж і впоперек: вага, зростав, об’єм голови. Ці параметри необхідні для оцінки теперішнього й майбутнього розвитку дитини. Заглянемо в статистику перших даних про немовлят, які народжувалися у британської королівської сім’ї. Цікаво, хто з них був найлегшим при народженні, а хто претендував на титул важкоатлета?

Читайте також:Здрастуй, малюк: перші фотографії мам у королівській родині після пологів

Коли принц Гаррі і Меган Маркл 6 травня цього року стали батьками свого первістка, в Мережі з’явилося офіційне повідомлення про цю подію. В релізі, зокрема, інформували про те, скільки важив новонароджений:

Син їх Королівських королівська високість важить 7 фунтів 3 унції.

Переводимо у звичну для нас міру ваги і отримуємо 3 260 р.

© Instagram @sussexroyal

Первісток принца Вільяма і Кейт Міддлтон народився 22 липня 2013 року. Вага принца Джорджа склав 3 800 г кг. Поява малюка на світ було не дуже простим. Як відзначають зарубіжні видання, герцогиня Кембриджська народжувала протягом 12 годин без застосування знеболюючих засобів.

© Instagram @thefrogqween

Читайте також:Спадкоємцеві престолу – 6 років: Кенсінгтонський палац опублікував нові портрети принца Джорджа

Друга дитина Кембриджів, принцеса Шарлотта, спростувала думку про те, що дівчатка набагато легше хлопчиків. Порівнюємо: дівчинка, яка народилася 2 травня 2015 року, важила 3 713 р. Вона виявилася всього на 87 г легше свого досить великого старшого брата!

© Instagram @britishmonarchy

А ось молодший дитина принца Вільяма і Кейт Міддлтон продемонстрував, хто в їх родині справжній важковаговик. Нагадаємо, вага принца Луї при народженні склав 3 850 р. Так, він опинився на 50 м важче старшого братика!

© Instagram @royal_katemiddleton

Старша дочка Зари Філліпс, Мія, яка з’явилася на світ 17 січня 2014 року, важила 3 500 р. А її молодша сестра Олена Елізабет, яка народилася 18 червня 2018 року – 4 100 р. І вона виявилася чемпіоном по вазі серед усіх малюків, що з’явилися на світло в королівській родині!

Зара Філліпс і Майкл Тіндалла з донькою Мією. © Instagram @worldofroyals

Відомо, що при народженні вага найвідомішою пустунки в королівській родині – Савани Філліпс, дочки Пітера Філліпса – склав 3 850 р. Нагадаємо, дівчинка народилася 29 грудня 2010 року.

Читайте також:Справа сімейна: молодший син Кейт Міддлтон і його однорічна кузіна неймовірно схожі

Історія зберегла вага при народженні представників і більш старшого покоління Віндзорів. Відомо, що принц Вільям, який з’явився на світ 21 червня 1982 року, важив 3 200 р. А його молодший брат і того менше.

© Instagram @princess.diana.forever

Принц Гаррі, який народився 15 вересня 1984 року, у порівнянні з іншими дітьми в королівській родині виглядав пушинкой. Вага рудоволосого немовляти склав 3 118 р.

© Instagram @princess.diana.forever

Вага принца Чарльза при народженні склав 3 345 р. Свого першого сина королева Єлизавета II народила 14 листопада 1948 року в Букінгемському палаці. Їй на той час було 22 роки. Відзначимо, що поява сина на світ далося породіллі не дуже просто – пологи тривали 30 годин. Однак хірургічного втручання вдалося уникнути.

© Instagram @thewindsorsfamily

А от вага королеви Єлизавети залишається секретом. Відомо, що мама новонародженої, леді Елізабет Боуз-Лайон, народжувала в резиденції графа Стратмор на Брютон-стріт. Процес появи дівчинки на світ був болісним. Природним пологам доктора тоді воліли кесарів розтин. Тому британці потім читали в газетах:

Герцогиня вирішилася від тягаря дочкою після здійснення необхідної процедури.

© Instagram @thewindsorsfamily

Вага малятка не зазначили, делікатно зазначивши, що новонароджена принцеса була трохи менше середнього.

А скільки важив ваш малюк при народженні?

Фото на анонс: Instagram @sussexroyal