Варто годувати грудьми при чоловікові? Соромлюся…

794

Протягом дев’яти місяців вагітності жіноча фігура змінюється. І багато матусі помилково припускають, що після пологів вони знову стануть носіями таких же плоских животиків, як і раніше. Але таких – одиниці…

Читайте також:Ціна щастя: як змінюється жіноче тіло після вагітності

Так в Мережі з’являються повідомлення на кшталт «Як сховати від чоловіка великий висячий живіт після пологів?». Хвилюється з цього приводу і молода матуся з ніком JULIA. Вона звернулася до подруг і з іншим питанням: чи варто годувати новонародженого груддю при чоловікові? Виявилося, що ці сумніви здолали новоспечену матусю ще до виписки з пологового будинку.

Хочеться до чоловіка, в домашній комфорт, набридли чужі люди, вже страшенно боюся залишатися наодинці зі своєю дочкою, не можу до неї звикнути, до цього взагалі не контактувала з немовлятами, – розповідає JULIA. – Задумалася про те, що зараз у мене залишився великий живіт після пологів, я набрала за вагітність 30 кг, це жир налипнув… хоч шматками відрізай. Соромно буде перед чоловіком переодягатися, соромно навіть обійняти його. Це все мої комплекси, я знаю, він любить мене такою, яка я є, але є і друге питання. Варто годувати грудьми при ньому або зачинятися в спальні і просити, щоб він не заходив, поки я годую?

Виявилося, що схожа ситуація була у подруги автора.

Її чоловік сміявся над нею, коли бачив все це справа, – засмучено зазначила JULIA.

Подруги майже в один голос порадили матусі не створювати проблему там, де її немає. І пояснили, що великий живіт після народження малюка – це нормально.

Нічого не бентежило взагалі, це ж чоловік, самий улюблений і рідний чоловік. Після пологів ніхто не виходить з пологового будинку 90/60/90. Подивіться на Кейт Міддлтон і Меган Маркл. А на них ще й весь світ дивиться, – відповіла Dazzlin.

Дорога автор, розслабтеся, скоро ви будете вдома, а там і зрозумієте годувати вам за чоловіка чи ні, спробуйте і так і так, відчуєте, як вам буде зручніше. Я годувала при чоловікові і шов свій після КС йому показувала, навіть думки не було соромитися, це природно все, – підтримала молоду матусю Анюточка.

Читайте також:«Без чоловіка я б не впоралася»: жінка розповіла про партнерських пологах

Виявилося, що схожі думки відвідали та інших матусь. Але вони впоралися зі своїми сумнівами.

У мене до вагітності була велика, але красива груди. 3-4 свій розмір. Зараз її рознесло ще більше, і вени вилізли, кілька розтяжок з’явилося. Так от я спочатку соромилася чоловіка з-за неї, – розповіла Євгенія. – Три тижні, не могла при ньому переодягатися. Зараз вже краще, починаю звикати до нової грудей сама, і відповідно не так болісно реагувати на неї. Тобто все в нашій голові. Це зараз для вас годування -це нове, потім стане рутиною. І ставитися до цього ви будете відповідно. Ви ж не соромитеся чоловіка, коли наприклад зуби чистіть) З животом теж саме, ви звикнете до нього, потім будете потихеньку скидати зайву вагу. Якщо займатися (можна самій, будинки, поки дитина спить), то зайвий жир піде. Головне не запускати ситуацію.

Подруги порадили автора посту не соромитися грудного годування:

Я при чоловікові годувала, не розумію, що тут соромно. Не обов’язково ж повністю оголюватися. У мене були сорочки, футболки, ручки спеціально для годуючих. З ними все дуже естетично, акуратно виглядає, – рекомендувала Марина.

Майку і надіньте зверху давайте груди. Живота не видно. Я так завжди годую при необхідності. В тій же поліклініці. Під футболкою завжди майка (Катерина)

Спокійно годую грудьми при чоловікові. Чоловік в курсі адже як робляться і звідки вилазять діти. З часом живіт втягнеться, схуднете (Світлана)

А що вас бентежило відразу після пологів?

Всі фото: Depositphotos