Використання абрикосового масла для обличчя

563

Зміст:

  • Якими корисними властивостями володіє масло абрикоса
  • Як використовувати масло абрикоса в домашніх умовах
  • Застосування омолоджуючих масок
  • Абрикосове масло для особи часто використовується в домашніх рецептах по догляду. Завдяки корисним речовинам у складі, регулярне нанесення засобу допомагає вирівняти тон обличчя і позбутися від зморшок. Слід знати, як правильно наносити абрикосове масло, щоб отримати помітний ефект.

    Якими корисними властивостями володіє масло абрикоса

    Так як масло містить велику кількість корисних компонентів, то при його нанесенні на поверхню обличчя, частина речовин проникає у верхні шари епідермісу. Косметичний ефект проявляється у вигляді зникнення дрібних дефектів і поліпшення кольору обличчя.

    Абрикосове масло для особи розгладжує зморшки

    Засіб володіє наступними корисними властивостями:

    • омолоджуючими;
    • антиоксидантні;
    • зволожуючими;
    • виявляють.

    До складу олії входять органічні кислоти, які підвищують регенеративні властивості клітин. В результаті захисні функції епідермісу відновлюються, а старіння сповільнюється.

    До антиоксидантів відносяться жиророзчинні вітаміни – ретинол і токоферол. Ці компоненти покращують еластичність шкіри, загоюють рани, усувають лущення і сухість. В особливості цих вітамінів багато в абрикосових кісточках.

    Вітаміни групи в складі масла допомагають очищати забиті пори, ефективно усувають забруднення. Також в абрикосах міститься велика кількість аскорбінової кислоти.

    Косметичний засіб живить епідерміс завдяки наявності в складі великої кількості магнію. Цей мікроелемент покращує капілярний кровообіг, що позитивно позначається на судинної мікроциркуляції.

    Як використовувати масло абрикоса в домашніх умовах

    Краще всього купувати засіб в аптеках або спеціалізованих точках. Перед покупкою слід звертати увагу на назву продукту і склад. Це має бути 100% масло абрикосових кісточок без додавання штучних домішок. Зберігати засіб потрібно в щільно закритому флаконі і захищеному від світла місці.

    Важливо переконатися у відсутності алергії на масло. Перед застосуванням крапля засобу наноситься на ліктьовий згин. Якщо протягом доби не виникло почервоніння, корости або свербежу, значить, абрикосове масло підходить для використання.

    Абрикосове масло краще всього підходить для шкіри, схильної до сухості і лущення.

    Абрикосове масло – базовий компонент, що підходить для змішування з іншими інгредієнтами. З ним добре поєднується масло зародків пшениці або будь-яке інше ефірне масло. Також підходять для змішування лікарські трави і вітамінні добавки.

    У запущених випадках маски з абрикосовим маслом робляться 2-3 рази в тиждень. Потрібно провести 10 – 15 процедур для досягнення оптимального ефекту. Потім робиться перерва в 2-3 тижні. Після чого при необхідності серія процедур повторюється.

    Застосування омолоджуючих масок

    Тримати на обличчі маску слід протягом 30-40 хвилин. Змивається засіб теплою водою, потім наноситься зволожуючий крем.

    Варіанти масок від різних проблем зі шкірою:

    • Поживна. Абрикосова і персикова олія змішуються в рівних пропорціях – по столовій ложці. Нагрівати попередньо масла не треба. Ватний диск змочується в теплій воді, потім мачає в суміші масел. Акуратними рухами засіб наноситься на обличчя, без підняття зони століття.
    • Омолоджуюча. Абрикосове і мигдальне масло змішуються в однаковій кількості – по столовій ложці. Потім додається 2 краплі м’ятного масла. Суміш рівномірно наноситься на попередньо очищену шкіру обличчя.
    • Зволожуюча. Ялицеве масло додається в абрикосове в пропорції 1:4. Наноситься на обличчя за допомогою ватного диска.
    • Очищаюча. У столову ложку абрикосового масла додається 2-3 краплі олії виноградної кісточки, лимона і неролы. Суміш розігрівається до 35-40 °с на водяній бані. Наноситься на обличчя за допомогою пензлика.
    • Маска від лущення. Абрикосове і кокосове масло змішуються в рівних пропорціях – по чайній ложці. Суміш розігрівається на водяній бані до 40 °C. Важливо домогтися однорідної консистенції. Наносити на обличчя масажними рухами за допомогою ватного диска.

    Абрикосове масло для особи використовується в складі багатьох рецептів по догляду за шкірою. Засіб можна змішувати з іншими ефірними маслами, що посилює його корисні властивості.

    Читайте далі: алое для обличчя