Виявити і виключити: 9 факторів, які шкодять волоссю

572

Скільки на вашій поличці засобів по догляду за волоссям? Припустимо, що там різні шампуні, маски, бальзами, кондиціонери, сироватки. Якщо вони підібрані правильно, чудово. Але якщо волосся щодня страждають, це ускладнює процес їх відновлення.

Читайте також:Доктор Комаровський розповів про небезпечні компоненти в засобах по догляду

Перукар Катерина Снагустенко перерахувала всі фактори, які шкодять волоссю:

Сухе повітря в приміщеннях в опалювальний сезон.⠀UV-промені (в основному в літній час, в інші місяці волосся захищаються головним убором).

Морозний і сухе повітря взимку на вулиці. ⠀⠀Хлорована вода в басейні (бажано після купання з головою мити волосся проточною водою з шампунем і маскою) .⠀Солона морська вода в морі (бажано після купання з головою мити волосся проточною водою з шампунем і маскою). ⠀⠀Механічне теплове вплив: використання гарячих інструментів (плойки, утюжки) без термозахисту. ⠀⠀Механічне теплове вплив: використання фена без незмивного догляду.⠀Хімічний вплив, фарбування, освітлення, косметичні процедури, начебто кератину, ботоксу, амінокислотного розгладження, нанопластики та інші процедури, дія яких триває від 2 до 9 місяців і проводиться гарячою праскою. ⠀⠀Механічний вплив: «простирование» волосся, скручування волосся в джгут в мокрому вигляді, розтирання волосся рушником.

Читайте також:Випадання волосся: боремося і перемагаємо

Що з цього робите ви? Припустимо, є збіг хоча б по парі пунктів. І якщо хтось зараз подумав: «Нічого страшного, волосся можна вилікувати» — Катерина Снагустенко поспішає розвінчати цей міф.

Волосся — це ороговілі ниткоподібні епітеліальні придатки шкіри. У волосся немає процесів регенерації, — пояснює перукар.

Коли на волоссі з’являються пошкодження, їх вже не можна «вилікувати» і повернути в початковий стан. Можна тільки підтримувати волосся в здоровому і доглянутому вигляді за допомогою правильних засобів домашнього догляду і салонних процедур догляду.

Як тільки ви перестаєте використовувати правильні засоби догляду, волосся поступово повертаються в той же стан з тими ж ушкодженнями.

А як ви доглядаєте за волоссям?

Всі фото: Depositphotos