Вчені зясували, чиї гени визначають дату пологів

548

Вчені з Університету Ексетера провели аналіз генетичної інформації майже 85 тисяч дітей із восьми країн світу, вивчаючи фактори, що впливають на терміни їх народження. Вони вивчили всі хромосоми і досліджували більше 7,5 мільйона варіантів генів.

У результаті з’ясувалося, що невелика ділянка другої хромосоми відповідає за те, коли малюк з’явиться на світ. Цікаво, що ці ділянки у батьків та їх дітей можуть бути соврешенно різними. І за дату пологів відповідають гени крихти!

Instagram @happymamawellness

Справа в тому, що цікавило фахівців ділянка другої хромосоми містить групу генів, які виробляють запальні цитокіни. А вони, в свою чергу, грають головну роль в активації матки і розриві плодових оболонок, виникненні скорочень і, як наслідок, початку пологів.

Instagram @samanthaelizabeth_photography

Крім того, вчені виявили, що дітей можна розділити на три групи, які відрізняються один від одного з точки зору генетики. Так, малюки з першої групи в середньому народжувалися приблизно на дев’ять годин раніше, ніж діти з другої групи, які, у свою чергу, з’являлися на світ на дев’ять годин раніше, ніж новонароджені з третьої групи.

Читайте також:

  • Спірне питання: народження дитини зміцнює шлюб чи ні?
  • Реальні історії: коли народження дитини стає тестом на дружбу
  • Погоджуватися на партнерські пологи із чоловіком чи ні?
Фото на анонс: Instagram @samanthaelizabeth_photography