Відповіді експерта: як ввести прикорм, щоб у дитини не було алергії

783

В якому віці водити прикорм? З чого починати? Які продукти вибирати: в баночці або готувати на своїй кухні? Питань стільки, що молоді матусі часто губляться. А якщо немає допомоги від педіатра, багато відправляються за порадою в Мережу. Допомогти «колегам» по материнству вирішила актриса Катерина Вуличенко, яка в грудні минулого року стала мамою вдруге.

Читайте також:Катерина Вуличенко розсекретила особа 7-місячного сина в день його хрещення

Маленькому Саші зараз 10 місяців. Знаменитість розповіла, що її помічником в організації грудного годування і введення прикорму стала консультант Олеся Альохіна.

З першою дитиною, коли я все робила самостійно, чого ми тільки не натерпілися з донькою.. алергії, коліки, навіть згадувати не хочу… в цей раз я вирішила звернутися до фахівця ! ⠀

Зараз ми вже їмо практично все! М’ясо, рибу, овочі, фрукти, злаки! І жодного разу Тьху-Тьху не було навіть натяку на алергію або якісь проблеми з ШКТ … з одного боку все дуже просто, з іншого боку, дуже багато нюансів … наприклад, дуже важливий вибір першого продукту прикорму в залежності від стану шкт саме вашого малюка, — ділилася зі своїми читачами свого блогу актриса.

© Instagram @vulichenko

Артистка познайомила матусь-користувачів Мережі з консультантом по грудному вигодовуванню, яка їй допомагала. В особистому блозі актриси відбувся прямий ефір, протягом якого Олеся Альохіна відповідала на питання по темі харчування немовлят.

З якого віку вводити перший прикорм

В 4 місяці діти ще не готові, — пояснила експерт. — Ферменти шлунково-кишкового тракту не дозріли. Є ризик накопичувальної алергії. Починають хворіти животики, діти погано сплять ночами. З п’яти місяців можна починати.

Є два чинники початку прикорму це вік і інтерес до їжі. Якщо дитина стежить за вашою їжею, ми починаємо вводити прикорм. Якщо дитині вже 6 місяців, але він не дивиться в бік їжі, значить, треба почекати. Як з’являється харчовий інтерес, пора є поруч і разом з дитиною.

З якого віку дитині можна давати сік і кисломолочні продукти?

Сік прикорму тільки з 1,5 років. Кефір теж з цього ж віку.

З 8 місяців можна давати «дорослий» сир, але термічно оброблений.

Грецький Йогурт і звичайний, класичний — з 8 місяців.

© Depositphotos

В якому віці вводити суп

Можна з 7 і 8 місяців. Питання в тому, що таке суп, — зазначила Олеся Альохіна. — Якщо ви ввели певну кількість овочів, можете давати їх у вигляді супу. Але не в м’ясному бульйоні. М’ясо можете додавати, але без бульйону.

Чому дітям не можна давати бульйон

Це жирний концентрований продукт, — відповіла консультант. — Якщо м’ясо ви готуєте самі, варіть суп на другому-третьому бульйоні.

Чи можна дітям козяче молоко

Пити в чистому вигляді можна після року, — пояснила Олеся Альохіна. — Молочні каші або омлети на молоці можна давати в 8 місяців. Пити в невеликій кількості можна з року, у великому — з 1,5 років.

Читайте також:Свекруха хоче догодовувати моєї дитини козячим молоком

До якого віку рекомендується грудне вигодовування

Раджу до року, а далі, як ваше серце захоче, — відповіла на питання матусь консультант.

© Depositphotos

Є суміші, які за складом можуть замінити грудне молоко

За складом вони всі хороші, — відповіла Олеся Альохіна. — Але важливо розуміти, що суміш потрібно підбирати. І одна суміш повинна бути кисломолочна, а друга — основна.

Для прикорму використовувати продукти в баночках або готувати самостійно

Коли ви впевнені в якості продуктів, можете готувати продукти для прикорму самі. Але якщо немає впевненості, краще в баночках.

Коли давати дитині печінку

Через 2 місяці після того, як ви ввели м’ясо, — пояснила Олеся Альохіна.

© Depositphotos

Як привчити малюка до твердої їжі

Щоб привчити дитину до твердої їжі, пропонуйте йому щось м’яке шматочками. М’яку квасоля, наприклад, — порадила консультант.

А як у вашої дитини проходив прикорм? Поділіться своїм досвідом!

Фото на анонс: Depositphotos