Вікторія Макарська розповіла, як заощадити на шкільній формі

449

Менш ніж через місяць в школах пролунає шкільний дзвоник. 1 вересня стане особливим днем і для дочки Вікторії і Антона Макарских. Так, маленька Машенька зросла і відправиться в школу!

Про це з подивом міркує знаменита матуся:

Здається, що тільки-тільки маленьку Марійку два сімсот вагою забирали з пологового будинку:))) ЯК В ШКОЛУ???

© Instagram @makarskie

Для батьків школярів зараз гаряча пора – потрібно так багато всього придбати до початку навчального року. І особлива стаття витрат – шкільна форма. Про те, як її вигідно придбати, в своєму Instagram-блозі розповіла Вікторія Макарська.

Вчора зрозуміла, що шкільну форму вигідніше купувати, коли береш просто дві сукні на змінку. Тому що гарна блузка коштує стільки ж, скільки і плаття, але до блузці ще треба і спідницю купити, і жилетку з кофтою. Виходить рівно в три рази дорожче. Вибрала глибокий синій колір. Не мазкий, як сірий, не дуже яскравий, як бордовий, але виглядає дуже стильно і не так похмуро, як чорний.

Також знаменита співачка порадила батькам школярів звернути увагу на шкільну форму російських виробників.

Помітила, як різко впала якість у багатьох, навіть хороших перш брендів. Нитки висять, дешева тканина, фурнітура ламається вже в магазині, сумне видовище…але варто чомусь це «даром не візьму», як дорога брендова річ.

Продавці у відповідь на моє здивування душевно зізнаються, що із-за кризи виробник змушений міняти дорогі китайські фабрики на дешеві. Звичайно ж, це відразу позначається на якості. Ну, тоді за логікою речей та ціну треба ставити, як на дешевий товар… Шукала з червня якісні речі, опитала всіх знайомих матусь. Практично всі вони порадили звернути увагу на речі, які зараз виробляються в Росії. І за фактом виявилося, що вони праві.

© Instagram @makarskie

Вікторія також показала шанувальникам, на чому вони зупинили свій вибір: для Машеньки зірки обрали два відмінних сукні на змінку, пальто, колготки, заколочки-резиночки — бантики і взуття.

Звичайно, я розхвилювалася❤Голосила, як квочка від ніжності, ніби весільну сукню обирали, а не шкільний🤣Матусі, дякую вам від усієї душі за слушні поради і розгорнуті коментарі до попереднього посту. Впевнена, з більш, ніж півтисячі ваших корисних рекомендацій, кожен зможе знайти для себе найбільш підходящий варіант. І за якістю, і за ціною.

Гортайте, щоб побачити всі шкільні вбрання!

View this post on Instagram

A post shared by Victoria Makarskaya (@makarskie) on Aug 3, 2019 at 2:17am PDT

Вартість підготовки дитини до майбутнього навчального року з’ясували і Росстату. Основні витрати діляться на три категорії: шкільна та спортивна форма, рюкзак і канцелярські приналежності.

© Instagram @shkolnik__kmv

Згідно з даними відомства, на придбання форми для хлопчика необхідно витратити не менше 7200 рублів, а для дівчинки — 9200 рублів. На спортивну форму, куди входить у тому числі спортивний костюм для прохолодної погоди, доведеться витратити ще щонайменше 3900 рулів.

Крім того, розраховуючи бюджет на шкільні збори, має сенс включити в список витрат близько 3 000 рублів на купівлю різних канцтоварів та близько 2 000 рублів — на шкільний рюкзак. На думку досвідчених мам, в період знижок та акцій можна зменшити ці суми на 30-40%.

В результаті витрати на збори хлопчика в школу в 2019 році складуть приблизно 16 100 рублів, а на дівчинку — на дві тисячі дорожче.

Фото на анонс: Instagram @makarskie