Грілка для новонародженого від коліків

2015

Зміст:

  • Для чого потрібна грілка
  • Види грілок
  • Поради щодо вибору та застосування грілки
  • Батьки немовлят нерідко стикаються з проблемою кольок у малюка. Дитина, відчуваючи короткі напади гострого болю в кишечнику, вередує, погано спить. Існує маса способів, які допоможуть зняти хворобливі відчуття і заспокоїти малюка. Найбільш простим варіантом є грілка для новонародженого від коліків. Вплив сухого тепла усуває підвищене газоутворення і надає заспокійливу дію.Грілка для новонародженого від коліків допоможе поліпшити сон малюка.

    Для чого потрібна грілка

    Ефективність використання грілок грунтується на дії тепла, яке сприяє розширенню судин, зняття хворобливих спазмів, виходу газів природним шляхом. Також це простий пристрій забезпечує дитині тепло, комфорт і міцний сон. Важливо знати, що фахівці скептично ставляться до застосування грілок проти кольок, так як вони допомагають далеко не кожному немовляті, їх можна використовувати тільки у разі відсутності серйозних проблем з травленням.

    Види грілок

    Для усунення колік можна використовувати різні види грілок. Найпоширенішими з них є:

  • Сольова грілка. Оптимальний варіант для використання проти кольок у малюків. Такі вироби виготовляються у вигляді яскравих іграшок, а також змінюють форму в залежності від положення тіла немовляти. Соляна грілка швидко нагрівається і зберігає тепло близько п’яти годин. Її використання повністю виключає ризик отримання дитиною опіків.
  • Грілка — подушка. Вироби такого типу виготовляються з натуральних тканин, вони повністю безпечні, нерідко мають форму іграшки і довго зберігають тепло. В якості наповнювача для подушок застосовуються такі матеріали, як суха гречка, лаванда. Але найбільш популярні подушки з вишневими кісточками.
  • Гелева. Такий виріб кілька схоже на соляну, проте в якості наповнювача тут використовується безпечний спеціальний гель, який нагрівається до температури тіла і довго утримує тепло.
  • Грілки антиколікові електричні. Самий простий і зручний в експлуатації варіант. Для їх виготовлення використовуються натуральні матеріали, які не викликають алергії. Перед тим як прикласти грілку, важливо правильно вибрати температурний режим, інакше існує ризик отримання опіку дитиною.
  • Пояс грілка. Цей варіант розроблений спеціально для усунення колік у немовлят. Такий виріб не тільки надає теплове вплив, але також злегка здавлює животик малюка, що в сукупності сприяє усуненню спазмів і природному виходу газів. Для використання такої грілки потрібно нагріти спеціальний гелієвий пакетик, після чого накласти виріб на животик дитини. Важливо ретельно стежити за температурою, щоб попередити можливі опіки.
  • Перед тим як вибрати грілку, рекомендується ознайомитися з перевагами та недоліками кожного з варіантів. Краще зупинити вибір на моделях, які можна піддавати чищення або прання.

    Деякі види грілок є ароматизованими. Використовувати їх для усунення колік у немовлят не рекомендується, так як сильний запах може не сподобатися дитині.

    Поради щодо вибору та застосування грілки

    солевая грелкаДля новонародженого особливо зручна грілка пояс.

    Перед покупкою грілки рекомендується ознайомитися з рекомендаціями щодо використання цього пристрою:

    • перед застосуванням потрібно зволожити шкіру дитини кремом або молочком, ця міра допоможе уникнути пересихання шкіри і появи на ній почервоніння і роздратування;
    • якщо дитина застуджений, прикладати грілку можна тільки на стадії одужання, в іншому випадку сухе тепло може стати причиною прогресування захворювання;
    • перед прикладанням грілку потрібно обернути в чисту пелюшку або рушник;
    • якщо виріб має чохол, важливо регулярно піддавати його чищення або прання;
    • виготовити просту грілку можна самостійно, для цього достатньо зшити мішечок з натуральної тканини, в який помістити висушені кісточки вишні або куховарську сіль. Перед використанням таке виріб треба нагріти в мікрохвильовій печі, ретельно вибираючи температурний режим;
    • перш ніж використовувати грілку, важливо порадитися з фахівцем. На тлі низки захворювань застосування сухого тепла неприпустимо.

    Категорично неприпустимо використовувати будь-яку грілку при наявності у дитини захворювань органів травного тракту, висипу, алергії, дерматологічних захворювань, відкритих ранок.

    Незважаючи на те, що будь-яка грілка, в тому числі, зроблена своїми руками, є зручним і простим пристроєм, що забезпечує малюку комфорт, використовувати її надмірно часто не можна. Застосування на регулярній основі може стати причиною ослаблення імунних сил немовляти і розвитку підвищеної чутливості до холоду. Для усунення колік та кращого сну використовувати пристрій можна не частіше одного разу на три – чотири дні.

    Також рекомендуємо почитати: болі в животі у грудничка