Дитяча кімната в стилі «спальня принцеси»: ідеї та поради

1164

Яка дівчинка хоч раз в житті мріяла стати принцесою? І ці мрії в кожної маленької леді свої: хтось у захваті від суконь в підлогу і плюшевих зайчиків, а дехто уявляє себе хороброї захисницею жителів свого королівства від злих сил. Але всіх цих мечтательниц об’єднує одне: бажання створити свій казковий світ у дитячій кімнаті.

Наша стаття, написана на основі професійних порад дизайнерів, допоможе вам оформити кімнату для своєї дівчинки не тільки красиво, але і грамотно. Адже маленької господині кімнати повинно бути комфортно в ній як грати, так і займатися іншими справами.

Читайте також:Ідеї для натхнення: як зонувати простір в дитячій кімнаті

Безумовно, перше, з чого потрібно почати – це порадитися з вашим малятком про те, якою вона бачить свою кімнату. Швидше за все, у неї є улюблений персонаж казки або мультфільму, який і стане основою для оформлення дитячої. Це набагато спростить подальший вибір колірних рішень, меблів і інших елементів декору для створення маленького чарівного світу в дитячій. Якщо улюбленого персонажа немає або принцеса ще маленька і не може висловити свої побажання, то вам доведеться діяти самостійно.

Основні моменти, на які дизайнери рекомендують звернути увагу при створенні інтер’єру:

  • зонування,
  • колір,
  • матеріал обробки,
  • освітлення,
  • меблі,
  • декор.

Тепер розглянемо все по порядку.

Колір

При виборі колірного оформлення схиляйтеся до спокійних, нейтральних тонів, незважаючи на те, що принцеса потребує кислотно-рожеві або насичено фіолетове стіни. У такому яскравому інтер’єрі довго не зможе перебувати навіть доросла людина, а дитині і поготів буде важко.

Краще додати яскраві акценти за допомогою елементів, які легко прибрати: аксесуари, текстиль, малюнки, фотографії, постери і так далі. Такий підхід дозволить вам легко трансформувати кімнату під майже дорослу не по днях, а по годинах принцесу без шкоди для загального дизайну і великих витрат.

© Instagram @cifry_cvety_kazan

Оздоблення

При виборі матеріалів головне, на що повинні звертати увагу батьки – екологічність!

Стіни

Самий практичний варіант для стін – шпалери під фарбування. У цьому рішенні ви знайдете відразу кілька плюсів. По-перше, колір можна буде поміняти в будь-який час, як тільки він набридне вашій принцесі. По-друге, несподіване художня творчість на стінах не засмутить вас, тому що їх можна легко замаскувати. По-третє, для особливо творчих натур можна залишити частину стіни білої, щоб юна художниця мала можливість розфарбувати її на свій смак. Це буде не тільки розвивати фантазію дитини, але і впевненість у своїх силах. І вбереже решту стін від подібних хуліганств.

Читайте також:Ремонт своїми руками: 10 ідей для стін у дитячій кімнаті

Величезною популярністю користуються грифельні стіни, на яких можна малювати крейдою, грати в школу принцес.

© Instagram @helgadesigner

Вибираючи колірну гаму, враховуйте вік дитини. Якщо принцеса збирається в школу, то віддавайте перевагу пастельним, спокійним тонам, щоб яскраві фарби не відволікали від навчального процесу. А для більш молодшого віку можна додати побільше яскравих і контрастних відтінків.

© Instagram @elizaveta2ya

Можна зонувати ігрову зону фотошпалерами, придатними під декорації улюбленої казки.

© Instagram @kati_kondala

Більш бюджетний варіант – звичайні шпалери з імітацією казкового малюнка, на яких можна просто нанести зображення улюбленої принцеси.

© Instagram @julieldesign

Стеля

Існує безліч способів зробити із звичайного стелі казкове зоряне небо. Приміром, натяжний полотно з фотодруком і світлодіодним підсвічуванням.

Можна вручну розписати стелю, зобразивши на ньому гілки високих дерев таємничого лісу, на яких сидять птахи та інші тварини. Або ясне, сонячне небо з хмарами хмарами.

© Instagram @remont_na_gluhoy

Щоб створити атмосферу хатинки або дерев’яного будиночка можна сконструювати декоративні колоди.

© Instagram @best_dizain111_

Освітлення

Важлива деталь, за допомогою якої можна підкреслити атмосферу казки. Додайте на стелю флуоресцентні зірки.

© Instagram @shevy.architect

Красива кришталева люстра з вензелями додасть урочистості інтер’єру дитячої. Також не забудьте про тематичний нічник, щоб ваша принцеса вночі не заблукала в своєму королівстві.

© Instagram @sosweet.ru

Можна оформити ліжко сяючими кулями з ниток або викласти корону на стіні світяться маленькими лампочками.

© Instagram @dghome_kids, @mrdoors_ufa_centr

Дорослим принцесам необхідно додаткове освітлення в зоні навчання, тому настільна лампа з абажуром у стилі улюбленої казки стане гарним доповненням.

Якщо ігрова зона відгороджена фіранками або ви вирішили встановити ігровий будиночок, то в ній можна передбачити додаткове освітлення.

© Instagram @margaritaisaeva_99

Меблі

Заздалегідь продумайте, де буде розташовуватися меблі, щоб у дитини залишався вільний простір для відпочинку і розваг. Також можна використовувати меблі для зонування простору.

Якщо ваша принцеса вже вчиться в школі, додайте зручні полички-будиночки для улюблених книжок, підручників і, звичайно, іграшок.

© Instagram @sosweet.ru

Краще вибирати меблі спокійних тонів, міцну, без гострих кутів і дрібних деталей, які можуть у будь-який момент зіскочити, тому що безпека дитини все-таки на першому місці. Також, зверніть увагу на екологічність, для дитячої підбирайте тільки натуральні матеріали.

© Instagram @intericol11

Вашій принцесі припадуть до душі такі предмети меблів, як: кавовий столик для чаювання, туалетний столик для наведення краси і, звичайно, величезне дзеркало на весь зріст, щоб приміряти нові наряди і милуватися собою.

© Instagram @filinby, @maviwood1

Не забудьте про величезний красивий шафа, у якій будуть зберігатися нескінченні вбрання, адже у принцес їх дуже багато!

© Instagram @garmoniya_mebel_

Окремим і важливим пунктом є казкова ліжко, на якій повинно бути зручно і грати, і набиратися сил в нічний час. Тому величезним попитом користуються ліжка-будиночки або ліжка-горища. Вони зручні, практичні і багатофункціональні.

Якщо ви не хочете нагромаджувати простір такою величезною ліжком, то чудовий балдахін над ліжком відмінно впорається із завданням створення декору для принцеси.

© Instagram @design_elena_miroshnikova

Декор

З допомогою декору можна підкреслити тематику будь-якого інтер’єру, особливо казкового. В цьому пункті можна відірватися по повній на яскравих кольорах!

Штори, постільна білизна, настінний декор, коробки для зберігання іграшок, картини, рамки, фотографії і багато іншого допоможе вам у створенні атмосфери казки.

За допомогою м’яких текстильних штор улюбленого кольору вашої принцеси можна додати яскравості в кімнату. У великих гіпермаркетах вас порадує різноманітність матеріалів, кольорів, принтів, усіляких витребеньок і складочок.

© Instagram @kuymazova_design

Додайте красивий карниз з вензелями або кристалами, купіть тримачі для штор у вигляді пелюсток, квітів або метеликів. Килимове покриття на підлогу в стилі улюбленої казки чудово доповнить картинку казкової дитячої.

© Instagram @smyrfik.com.ua

Постільна білизна для принцеси теж має бути особливе. М’яке, оксамитове покривало з пензликами чудово впишеться в інтер’єр.

© Instagram @sv_gorokhova

Додайте на ліжко всілякі яскраві подушечки з стрічками, обшиті бісером або у формі казкових персонажів.

© Instagram @kungurceva_mommy

Можна зробити спеціальну подушку для сну або іграшку сплюшку своїми руками або придбати в спеціалізованому магазині.

© Instagram @detskiy_tekstil_tuapse

Затишку додасть м’який килимок біля ліжка, як приємно буде вашій принцесі ступати на нього після пробудження.

© Instagram @design_elena_miroshnikova

Картинки і зображення улюблених героїв казки, фотографії або малюнки вашої малятка можуть прикрашати стіни дитячої, роблячи її особливо милою. А годинник на стіні у формі казкового героя допоможуть визначати час для чаювань або інших ігор.

© Instagram @sosweet.ru

Гойдалки-гамак, підвішені до стелі, стануть чудовим місцем для читання улюблених казок.

© Instagram @helgadesigner

А також не забувайте про іграшки і дитячі гаджети в казковій тематиці: гойдалки, ходилки і так далі.

© Instagram @robinwood.love

Вибирайте відповідні ідеї і експериментуйте разом з дітьми!

Фото на анонс: Instagram @maria_nagovicina, @maviwood1