Для красивого волосся: як правильно вибрати шампунь

1431

Вибір шампунів великий. Привабливі рекламні ролики обіцяють професійний догляд, діамантовий блиск, ефект ламінування, відсутність посічених кінчиків… Можна вибирати шампунь, орієнтуючись на красиву картинку на екрані або на обкладинці глянцевого журналу? Ні, тут потрібен інший підхід!

Читайте також:Б’юті-блогер докладно розповів про багатошаровому догляді за волоссям

Перукар Катерина Снагустенко радить купувати тільки потрібні вашим волоссю кошти і не витрачати гроші даремно. Спеціаліст пояснює, на який критерій необхідно орієнтуватися. І це – стан шкіри голови. Тому важливо провести її діагностику.

Схильна до жирності (миєте голову кожен день). Можливо, ви недостатньо добре промиваєте шкіру голови. Якщо в цьому проблема, можете пересушити шкіру голови шампунями для шкіри, схильної до жирності і порушити гідроліпідний баланс.

Нормальна (миєте голову раз в 2-3 дні).

Схильна до сухості (миєте голову раз в 3-5 днів).

Шкіра голови чутлива від природи або з порушеним гидролипидным балансом, надмірне виділення секреції сальних залоз (вже через 2-3 години після миття несвіжа прикоренева зона), суха лупа, псоріаз в неактивній фазі.

Фахівець зазначає, що шампунь підбирається, виходячи з проблеми, індивідуально під кожну.

Тему вибору шампуню продовжує перукар Ірина Шахині. Спеціаліст розвінчує міф про те, що вподобане засіб – любов на все життя:

Ви знали, що немає одного відповідного шампуню на всі випадки життя? – інтригує питанням Ірина і тут же на нього відповідає. – Але як би не так…Жінки влаштовані куди складніше. Кожен місяць ми проходимо 3 основні стадії. Це пов’язано з циклом і гормональним фоном у нашому організмі. Відповідно, секреція потових і сальних залоз буде різною в конкретний період.

Тому виходить, що в 1-ій частині циклу нормальні волосся, у 2-й сухі, а в 3-й вже жирні біля кореня. Значить, і шампуню одного навряд чи вистачить, щоб одним махом вирішити всі завдання.

Якщо враховувати ці нюанси, вміти підбирати догляд і застосовувати до місця, — можна самостійно позбавити себе від більшості жіночих проблем, пов’язаних із зачіскою.

А ви впевнені, що відповідним шампунем користуєтеся?

Всі фото: Depositphotos