Для чого потрібен праймер для особи і як ним користуватися

1228

Зміст:

  • Про продукт
  • Для чого потрібен праймер?
  • Як користуватися праймером?
  • Що таке праймер? Це засіб для обличчя, яке використовується в якості основи під макіяж. Користь від його застосування не обмежується збільшенням стійкості макіяжу. Він також дозволяє приховати недоліки шкіри, вирівняти тон особи і навіть захистити обличчя від шкідливого впливу. Головне – вибрати відповідне для вашої шкіри засіб і правильно його використовувати.

    Про продукт

    Праймер – це перший шар, який необхідно наносити на шкіру перед макіяжем. Він готує її, вирівнює і частково приховує видимі дефекти. Не так давно його використовували тільки в рамках професійного макіяжу, а зараз праймер є майже у будь-якої дівчини.

    Якісний праймер для особи, база під макіяж – основа ідеального макіяжу

    Спочатку праймер виконував лише одну функцію – збільшення стійкості нанесеного поверх нього макіяжу. Сьогодні ж це універсальний косметичний засіб з безліччю функцій. Завдяки своєму складу він дбайливо доглядає за шкірою і при цьому приховує недосконалості.

    Для чого потрібен праймер?

    Деякі дівчата намагаються приховати недоліки шкіри за допомогою тонального крему і пудри, однак ці кошти лише роблять їх більш помітними. Найбільш ефективно справляється з цією місією база під макіяж, основними функціями якої є:

    • закріплення декоративної косметики, за рахунок чого макіяж не «пливе» протягом дня і його стійкість збільшується;
    • корекція недоліків, у результаті чого текстура вирівнюється і обличчя виглядає більш доглянутим;
    • вирівнювання тону обличчя;
    • маскування зморшок, завдяки цьому вони стають менш помітними;
    • зменшення почервоніння, маскування почервонінь і синців під очима;
    • додаткове зволоження шкіри;
    • ефект матування;
    • зменшує розширені пори;
    • захист шкіри від шкідливого впливу компонентів декоративної косметики.

    Основа може мати додаткові властивості, такі, як захист від сонця SPF-фільтра або блюр-ефект за рахунок світловідбивних частинок в кремі. Також деякі бази можна використовувати як хайлайтер.

    Посвоїйтекстуріосновапідмакіяжможебутигелієвої, масляної, кремовоюабосиліконовій. Щобвибратипідходящувамоснову, необхідновизначитисязтим, якіцілівипереслідуєтеічогочекаєтевідбазипідмакіяж.

    Вибирайте засіб, орієнтуючись на свій тип шкіри і той ефект, який хочете отримати від використання праймера. Виберіть свій праймер виходячи з бажаної мети:

    • Праймер з силіконовою основою – відмінно справляється з функцією корекції нерівностей, прибирає зморшки, вирівнює шкіру. З мінусів – не підходить власникам жирної шкіри.
    • Пігментований праймер – використовується для корекції запалень, постакне, синців під очима або жовтизни на шкірі. У лінійці зазвичай є три кольори: зелений – від почервоніння, рожевий – від жовтизни і жовтий – від темних кіл під очима.
    • Матуючий праймер – а ось це засіб навпаки є знахідкою для жирної шкіри. Все тому, що в його склад входять спеціальні частинки, які вбирають в себе надлишки шкірного сала і прибирає жирний блиск на весь день. Але з даними праймером потрібно бути акуратним і не використовувати його на сухої або нормальної шкіри, так як на ній він може викликати лущення.
    • Блюр-праймер – містить світловідбиваючі частинки і створює так званий ефект блюра – знайомий багатьом фільтр з инстаграма і фотошопу. Вирівнює тон обличчя, приховує недоліки. Підходить будь-якого типу шкіри.

    Одне засіб може поєднувати в собі кілька ефектів, а є і ті, хто мають відразу все. До того ж, багато праймери доглядають за шкірою і можуть замінити собою крем, який ви щодня наносите перед макіяжем. Особливо добре з цією функцією справляються бази на масляній або кремовій основі. А для тих, хто не любить багатошаровості на обличчі, краще всього підійдуть праймери на водній основі.

    Як користуватися праймером?

    Інструкція як наносити праймер, щоб він виконував свої функції по максимуму:

  • Очищення. Вмийтеся звичної пінкою або гелем для вмивання, далі протріть шкіру тоніком.
  • Зволоження. Нанесіть крем, що підходить під ваш тип шкіри тонким шаром і дочекайтеся повного вбирання.
  • Нанесення праймера. Ви можете використовувати праймер або на все обличчя або тільки на зони, які вимагають корекції. У будь-якому випадку використовуйте тонкий шар бази, який можна наносити як з допомогою спеціального спонжа, так і просто пальцями.
  • Нанесення декоративної косметики. Після повного висихання праймера можна приступати до макіяжу. Нанесіть на нього тональний крем або використовуйте тільки пудру, все залежить від ваших уподобань.
  • До речі, існують окремі лінійки праймерів для губ і повік, але база для особи відмінно підходить і для використання на даних областях.

    как пользоватьсяКористуватися праймером просто, головне – наносити його на зволожену шкіру

    Якщо ви хочете добитися світлоповертального ефекту, тобто зробити тон обличчя більш рівним, а шкіру максимально гладкою, то наносите базу на все обличчя. Точкове нанесення праймера можливо при наявності явних дефектів шкіри – почервоніння і запалення. Тоді підійде коригуюча база з зеленим пігментом. А для маскування синців під очима використовуйте жовтий праймер.

    Звичайно, праймер не здатний повністю замінити собою тональний засіб або пудру в роботі над тоном особи. Тому використовуйте базу під макіяж з метою корекції текстурних недосконалостей шкіри. І тоді ви помітите, що виглядаєте набагато свіжіше, а ваш макіяж протягом дня виглядає так, немов ви тільки що його завдали.

    Читайте також: як використовувати реп’яхову олію для брів