Для чого потрібні масляні маски для волосся

1814

Зміст:

  • Як застосовувати масляні маски для волосся
  • Властивості масляних масок для волосся
  • Як часто можна робити маски
  • Використання в домашніх умовах
  • Рецепти домашніх масок
  • Кому маски приносять шкоду
  • Масляні маски для волосся в ряді випадків так само ефективні, як салонні процедури і засоби відомих брендів, але коштують дешевше і виконуються простіше. Щоб користь від них була максимальною, потрібно грамотно підбирати компоненти та ознайомитися з правилами застосування.

    Як застосовувати масляні маски для волосся

    Правильно приготоване засіб вирішує безліч проблем. Воно забезпечує догляд, усуває ламкість, робить шевелюру пишною і привабливою. Але виявляється, не кожне масло однаково корисно. Вибір залежить від типу волосся, що виникла неприємності,а також часу року.

    Масляні маски роблять волосся пишніше і забезпечують необхідними елементами

    Одні суміші краще застосовувати для зміцнення коренів і шкіри, інші для додання блиску, пишності локонам, позбавлення від посічених кінчиків. Універсальних складів немає, доводиться наносити на різні ділянки відрізняються інгредієнтами маски.

    З особливою обережністю слід використовувати ці кошти в літній час. Компоненти активно притягують ультрафіолетові промені і можуть пересушити волосся замість того, щоб дати їм харчування. Вони втираються на ніч в шкіру голови, витримуються до 15 хвилин і змиваються з шампунем.

    Властивості масляних масок для волосся

    Це натуральний продукт, який не містить шкідливих для організму речовин. У нього входять вітаміни, мінерали, мікроелементи, необхідні для нормального росту волосся. Кожен вид масел володіє особливими властивостями і благотворно впливає на стан шевелюри:

    • Зміцнюють коріння. Реп’яхову, лляна, обліпихова олії містять дубильні речовини, Бади, протеїн, зміцнюють корені, які живлять і насичують природною силою фолікули. Вони запобігають випадання волосся, сприяють регенерації клітин.
    • Видаляють запалення. Мигдальне, пальмова, обліпихова знімають свербіж і подразнення, роблять зачіску густішим і пишнішим.
    • Борються з сухістю. Соняшникова, оливкова, кокосова допомагають поповнити запас вітамінів взимку, зволожують, позбавляють від випадіння волосся.
    • Стимулюють зростання. Мигдальне, камфорне посилюють кровообіг, викликають інтенсивний розвиток коренів.
    • Роблять локони довше. Для нормалізації стану пасм застосовуються ефірні масла, відповідні для сухого волосся, що покращують їх структуру, що впливають на розвиток коренів.

    Проблеми зазвичай виникають в комплексі, тому зручно комбінувати кілька масел, додавати до них інші компоненти, що забезпечують кращу дію на волосся.

    Як часто можна робити маски

    Здавалося б, чим більше корисних речовин потрапляє на волосся, тим здоровіше і сильніше вони будуть. Але будь-яке, навіть позитивне, вплив може викликати негативну реакцію. Якщо перенаситити коріння, вони стають інертними, втрачають природні властивості. Порушуються закладені в них механізми захисту та регулювання.

    в домашних условияхДля нанесення маски в домашніх умовах зручно використовувати пензлик

    Частота використання масок на основі олій залежить від декількох факторів. Щоб визначити золоту середину, потрібно врахувати:

    • Тип волосся. У середньому застосування масок рекомендується не частіше 1-2 разів на тиждень. Сухе волосся можна побалувати додатковим сеансом, для жирних краще обмежитися одним разом.
    • Дія маски. Засоби, що містять інтенсивно діючі реп’яхова, касторовые екстракти, варто застосовувати щотижня. При бажанні для харчування можна додати ще 1 день, але наносити склад тільки на проблемні ділянки – коріння або посічені кінчики.
    • Спеціальний догляд. Ослаблені, пофарбовані, вигорілі пасма потребують додаткового харчування. Їх можна підгодовувати до трьох раз, використовуючи по черзі різні склади для росту волосся і зміцнення, додання блиску, пом’якшення. Це дозволить забезпечувати локони різними вітамінами і мінералами, вносячи їх поступово, не перевантажуючи.

    У кожному випадку потрібно стежити за реакцією волосся, враховувати їх стан. Залежно від цього коригувати склад та частоту застосування.

    Використання в домашніх умовах

    Щоб масло краще наносилося, його бажано підігріти на водяній бані до певної температури. Важливо не перестаратися, багато екстракти, в першу чергу з льону, при нагріванні втрачають свої властивості. Для кунжутного масла макадамії, жожоба температура не страшна, але до закипання їх доводити не слід. Існують загальні правила, як робити маску:

    • Склад наноситься на коріння перед миттям голови масажними рухами пальців втирається в шкіру, розподіляється по всій довжині. Особлива увага приділяється кінчиків.
    • Голова обертається плівкою, а потім рушником. Створюється ефект сауни, збільшує дієвість процедури.
    • Витримати потрібно приблизно годину. Цього часу достатньо для впливу на волосся і живлення шкіри голови.
    • Змивайте теплою водою, застосовуйте нейтральний шампунь, ополіскувач, бальзам.

    Вже після першого сеансу шевелюра буде виглядати пишніше, здивує приємною вагою і м’якістю. Зупинятися на цьому не варто, результат необхідно закріпити, повторюючи процедуру регулярно протягом місяця. У цей період бажано скоротити кількість засобів для укладки.

    Рецепти домашніх масок

    В аптеках і магазинах пропонуються готові суміші для вирішення тих чи інших проблем, а також окремі олії. Їх можна поєднати самостійно, вибравши інгредієнти, які надають бажану дію:

    • Для ослабленого волосся. Виручає суміш на основі 60 мл реп’яхової олії з додаванням жовтка, 10 г порошку какао, вітамінів A і E. Виходить в’язке по консистенції засіб, яке наноситься по всій довжині.
    • Для тонкого волосся. Щоб поліпшити структуру, повернути блиск і силу допоможе мікс з соєвої, кукурудзяної, мигдального, реп’яхової олії. Візьміть по 1 чайній ложці кожного з них, перемішайте, нагрійте і нанесіть на пасма, відступаючи від коренів кілька сантиметрів.
    • Зволоження. Сухі локони пожвавить маска з касторки і оливи, взятих у рівних частинах. Досить потримати її 20 хвилин під плівкою.
    • Харчування. Для приготування знадобиться по 40 мл кокосового масла і рідкої сметани. Змішайте компоненти, додайте розтерту м’якоть банана, наносите на коріння і локони. Власницям темного волосся цю маску можна чергувати із засобом, що складається з безбарвної хни, цибульного соку і рослинного масла, взятих у пропорції 1:2:4. За кілька сеансів фолікули відновлюються, починають посилено розвиватися. Шевелюра стає густішим і пишнішим.

    До інгредієнтів можна додавати ефірні масла іланг-ілангу, лаванди, герані, вербени. Вони посилять дію і додадуть приємний аромат. Готувати суміші запас і залишати на наступний раз не можна.

    Кому маски приносять шкоду

    Натуральні продукти практично не мають протипоказань. Але перед першим застосуванням рекомендується перевірити їх дію на ніжній шкірі згину ліктя і переконатися у відсутності алергії. Обережність слід проявляти дівчатам з жирним типом шкіри. Масло може викликати закупорку пір, надмірно живить волосся, додасть їм недоглянутий вигляд.

    как делатьМаску для волосся можна спробувати в салоні, потім робити самостійно

    Для фарбованого волосся такі кошти теж не завжди підходять. Входять до складу масел речовини призводять до знебарвлення і швидкого вимивання фарби, роблять пасма бляклими і неяскравими. При бажанні їх можна застосовувати перед фарбуванням або для позбавлення від вподобаного кольору.

    При правильному виборі компонентів і регулярному, але не занадто частому використанні маски з масел забезпечують здоров’я і красу волосся. Важливо ретельно змити їх залишки й доповнити полосканням з трав’яних відварів.

    Читайте також: мигдальне масло для волосся