Як відновити волосся після освітлення?

2047

Зміст:

  • Чи можна повернути до життя волосся після невдалого освітлення
  • Поживна олійно-медова маска в домашніх умовах
  • Маска з коньяком і яєчним жовтком
  • Маска з авокадо
  • Незмінна потяг жінок до перевтілення іноді призводить до плачевних результатів. Часто саме волосся стає жертвою погоні за кардинальною зміною образу. Після радикальної зміни кольору або знебарвлення вони стають тьмяними, ламкими і млявими. І замість проблеми вибору відтінку виникає питання, як відновити волосся після освітлення, щоб повернути їм м’якість і природний здоровий блиск.

    Чи можна повернути до життя волосся після невдалого освітлення

    Для початку варто відповісти на питання, чому знебарвлення так сильно впливає на структуру волосся. Під час процедури освітлення на волосся наноситься склад, приподнимающий мікроскопічні лусочки кожного волоска і витравляти з нього чорний і червоний пігменти, які його фарбують. В результаті спалені волосся втрачають блиск, який в звичайному стані забезпечують прилеглі один до одного лусочки, і стають пористими і крихкими, так як на місці пігментів залишилися порожнечі.

    Для того щоб відновити волосся після освітлення, потрібно використовувати продукти, що містять кератин

    Перше, про що варто подбати, – постаратися травмувати обпалені волосся якомога менше, інакше вони можуть просто обламатися і випасти. Не використовуйте прилади для укладання, укладальні кошти, не робіть начоси, користуйтеся для розчісування делікатними гребенями і масажними щітками.

    Що стосується того, яким засобом можна повернути волоссю блиск і природну м’якість, то перевагу варто віддавати продуктам, що містять білок кератин і масла. Вони допоможуть «пригладити» лусочки і повернути волоссю його природний захисний бар’єр. Подібним дією володіють і кошти з силиконами, щоправда, останні дають лише візуальний ефект.

    Поживна олійно-медова маска в домашніх умовах

    Для того щоб відновити структуру волосся, доведеться постаратися – потрібно регулярно наносити живильні маски з маслами.

    Для приготування живильної маски в домашніх умовах знадобляться касторове масло, рідкий мед і сік алое. Інгредієнти необхідно змішати в рівних пропорціях, розраховуючи кількість в залежності від довжини і густоти волосся. Щоб маска швидко почала впливати на лусочки волоса, її можна злегка підігріти на водяній бані.

    Наносити маску треба на сухе волосся від коренів до кінчиків, а потім вкривати волосся харчовою плівкою і зверху обмотувати теплим рушником. Час дії маски – 40-60 хвилин.

    Відповідь на питання, чи можна робити масляні маски для волосся щодня, однозначно позитивний. Регулярність – один з головних принципів догляду за пошкодженим волоссям і застава гарного результату.

    Маска з коньяком і яєчним жовтком

    Повернути волоссю блиск і міцність допоможе маска з яєчними жовтками і коньяком на масляній основі.

    сухие волосы

    Перетворити сухі волосся шовковисте і блискуче допоможуть домашні маски

    Порядок дій:

    • змішайте в рівних пропорціях і підігрійте на водяній бані касторове і реп’яхову масла;
    • додайте в теплу суміш 2-3 збиті жовтки і 3 ч. л. коньяку;
    • нанесіть теплу маску на пошкоджене волосся, оберніть плівкою або надіньте шапочку для душу;
    • укрийте голову теплим рушником і залиште для впливу на пару годин.

    Не варто боятися спирту в складі цієї коньячної маски – натуральні масла нейтралізують його негативний вплив.

    Маска з авокадо

    Поживна маска з авокадо – ще одна відповідь на питання, які процедури можуть врятувати мляві прояснені пасма. Для її приготування очистіть і розімніть вилкою м’якоть половини авокадо, одного зрілого банана і змішайте фруктово-овочеве пюре з 2 ст. л. оливкової або лляної олії. Наносьте на годину під теплий рушник.

    Регулярний і дбайливий догляд допоможе швидко повернути волоссю колишню красу, і ви знову зможете пишатися своїми блискучим, шовковистим і блискучим сонячним відтінками локонами.

    Читайте в наступній статті: як швидко зняти набряк з особи