Догляд за бровами після процедури микроблейдинга

450

Зміст:

  • Догляд за бровами в перший день
  • Догляд за бровами протягом тижня
  • Догляд за бровами у наступні 2 тижні
  • Що забороняється робити після микроблейдинга
  • Особливості догляду в зимові і літні місяці
  • Микроблейдинг – прорив в косметології, з кожним днем він набирає популярність. У ході процедури майстром створюються брови ідеальної форми. Правильний догляд за бровами після микроблейдинга дозволяє їм виглядати виразно і природно протягом трьох років.

    Догляд за бровами в перший день

    Після закінчення маніпуляції косметолог обробляє область нанесення фарбувального компонента протизапальною маззю і дає покрокове керівництво по догляду. Мазь, завдану в салоні майстром, необхідно залишити на 3 години. За цей період пройдуть почервоніння і припухлість.

    Протягом кількох годин зі ранок виділяється мала кількість сукровиці, що містить пігмент, який голками вводився під шкіру. Видалення виділень проводиться акуратними рухами серветкою, з мінімальним тиском на область нанесення татуажу, інакше сукровиця почне виділятися більш активно, приводячи до втрати введеного пігменту.

    Стійкість татуажу брів залежить не тільки від уміння майстра, але і від домашнього догляду за шкірою після процедури

    Крім видалення виділень, робочу область обробляють антисептиками на основі хлоргексидину. Вони очищають шкірний покрив, зупиняють кровотечу. Обробка антисептиками проводиться кожні 3 години. Якщо слідувати порадам майстра, то за 3-4 обробки виділення сукровиці знизиться.

    Відразу ж після процедури брови виглядають дуже насичено. Не слід цього боятися, через 2-3 дні вони візьмуть природний вигляд.

    Якщо в перші дні не провести правильну обробку, то сукровиця буде виділятися у великій кількості. Вона підсохне і витягне за собою багато фарби. Якщо своєчасно видаляти сукровицу, обробляти антисептиком шкіру, то на ній утворюється тонка плівка. Вона захищає потривожений шкірний покрив від проникнення хвороботворних мікроорганізмів, не допускає інфекційного запалення.

    Правильний догляд впливає на те, скільки тримається татуаж брів. В ідеалі результат микроблейдинга зберігається протягом трьох років. При недотриманні рекомендацій майстра цей період знижується до одного року, а деколи і до 6 місяців.

    Догляд за бровами протягом тижня

    На наступний день після процедури з’являється незначна набряклість, дискомфорт, свербіж у ділянці нанесення татуажу. Це не повинно лякати: таким чином відбуваються природні процеси загоєння. Тепер важливо виключити вплив води протягом тижня. Вода згубно впливає на утворилися скоринки і введену фарбу. Якщо вода все ж потрапила на брови, то не витирайте їх, нехай вони самостійно просохнуть.

    По закінченні трьох днів, а якщо у вас суха шкіра – то двох, виникає відчуття сухості шкірного покриву, сухості, формуються скоринки. Після того, як шкіру обробляти антисептиками, область брів змащують вазеліном. Дотримання наведених рекомендацій допоможе кращому загоєнню:

    • не торкайтеся до шкіри після перманентного макіяжу. Таким чином виникає додаткове роздратування, збільшується час загоєння;
    • не чіпайте руками утворилися скоринки, не отслаивайте їх;
    • не спіть особою на подушці;
    • при відчутті сухості шкіри вазелін.

    Для зняття дискомфорту і прискорення процесу загоєння, двічі в день проводите обробку маззю на основі декспантенолу. Доглядаючи за ураженої областю, не допускайте пересушування і тріщин, кірочок. В іншому випадку утворюються лисини, і брови в підсумку не візьмуть ідеальну форму.

    уход за бровями после микроблейдингаДля вмивання під час догляду за бровами після микроблейдинга використовуйте лосьйон, не зачіпаючи область татуажу

    Догляд за бровами у наступні 2 тижні

    У наступні 2 тижні продовжуйте стежити за чистотою брів. Уникайте прямого контакту з водою. Двічі в день обробляйте їх антисептиками. При найменшому появі сухості наносити мазі з дексапентенолом. Якщо слідувати рекомендаціям майстра, то через 2 тижні скоринки зійдуть.

    Коли зійдуть скоринки, обробляйте шкіру антисептиком один раз в день. Важливо не допустити пересихання брів, тримайте їх злегка зволоженим. Для цього двічі на добу наносити мазі. В ідеалі в області проведення маніпуляції утворюється непомітна плівка, що захищає шкірний покрив від інфікування. Через тиждень ця плівка самостійно відійде.

    Вмиватися, змочуючи брови, можна не раніше, ніж через тиждень після микроблейдинга.

    Процес лущення повністю припиниться через три тижні. Малюнок, нанесений майстром, вже буде не таким яскравим. Але при правильному догляді насиченість, повноцінність кольору проявляється протягом 28 днів. У цей період обробка антисептиками не проводиться. Необхідно пам’ятати про регулярне нанесення мазі двічі в день.

    Що забороняється робити після микроблейдинга

    Для кращого загоєння області татуажу, протягом тижня необхідно дотримуватися нескладних обмеження:

    • не допускати проникнення води на область дії голок;
    • не займатися спортом;
    • не відвідувати лазню, солярій;
    • не використовувати косметику;
    • не застосовувати жирні креми для обличчя;
    • не підрівнювати і не вищипувати брови;
    • не користуватися скрабами;
    • не робити пілінг;
    • не перебувати під прямими сонячними променями.

    Якщо не дотримуватися рекомендацій майстра, то під час догляду за бровами після микроблейдинга можуть виникнути небажані наслідки:

    • інфікування і запалення області татуажу;
    • алергічна реакція на нанесену фарбу;
    • довго не проходить, набряки.

    У підсумку брови виходять з нерівним контуром, асиметричні. Пігмент розподіляється нерівномірно, що призводить до неправильного кольору і форми брів.

    Наносить мазь во время ухода за бровями после микроблейдинга лучше ватной палочкойНаносити мазь під час догляду за бровами після микроблейдинга краще ватною паличкою

    Особливості догляду в зимові і літні місяці

    Краще всього проводити татуаж на початку весни або осені. Щоб загоювання ураженої області проходило в нежарке або не дуже холодну пору. Якщо микроблейдинг зробили в літні або зимові місяці, то для кращого загоєння необхідно дотримуватися додаткові рекомендації. Влітку важливо враховувати наступне:

    • при жаркій погоді протягом двох тижнів намагатися не виходити на вулицю;
    • не відвідувати будь-які водойми, пляжі;
    • не користуватися жирними кремами;
    • перед виходом на вулицю на брови наносити сонцезахисний крем.

    Зазвичай влітку радять пити не менше 1,5 літрів рідини. Але ця рекомендація може негативно позначитися на результаті татуажу. При вживанні великої кількості рідини на обличчі можуть з’явитися набряки. Це негативно позначиться на формі брів. Активне вживання рідини сприяє виведенню токсинів з організму, це ж відноситься і до фарби для брів.

    Звичайно, спеціально не треба обмежувати вживання рідини. Але косметологи радять пити відвари з лікарських рослин, що володіють сечогінною дією. Це дозволить рідини не затримуватися в тканинах організму. Для підбору лікарських трав краще звернутися до лікаря, так як у трав’яних зборів і сумішей є протипоказання до прийому.

    Особливості догляду за бровами після микроблейдинга взимку:

    • стережіться простудних і інфекційних захворювань, які викликають запалення, яке поширюється на особу;
    • по можливості, не виходьте на вулицю протягом 2-3 днів;
    • не наносите антисептики і мазі перед виходом на вулицю.

    Намагайтеся уникати різких перепадів температури. З вулиці відразу не заходьте у квартиру, почекайте 1-2 хвилини в під’їзді. В іншому випадку скоринки, що утворилися на бровах, будуть тріскатися.

    Отримати ідеальні брови після микроблейдинга можна тільки при ретельному догляді за ураженої областю. Якщо не дотримуватися правил догляду, то всі старання майстри можуть зійти нанівець.

    Дивіться далі: біотатуаж брів хною