Доктор Комаровський пояснив, як правильно вибирати дітям сонцезахисні окуляри

1786

Літнє сонце сліпить настільки, що без сонцезахисних окулярів не обійтися. Як їх вибрати? Пройтися по магазинах, де продаються окуляри сумнівної якості, або ж вибрати ті, що ефективно вбережуть дитячі оченята?

Читайте також:Сонцезахисні засоби для дітей: як вибрати?

Якщо вам ближче другий варіант, дізнайтеся, які сонцезахисні окуляри рекомендує вибирати дітям відомий педіатр Євген Комаровський.

Знайдіть окуляри, які блокують 99-100% всіх спектрів УФЛ (як УФЛ спектру А, так і УФЛ спектра). Купуйте тільки ті очки, на яких зазначений відсоток захисту від УФЛ, необхідний для безпеки вашої дитини. Чим більше шкіри покривають окуляри, тим краще, тобто віддавайте перевагу окулярам з великими лінзами.

Вибирайте окуляри з удароміцними лінзами, призначені для гри на дитячому майданчику. Пам’ятайте про те, що діти бігають, падають і грають в активні ігри, тому їх сонцезахисні окуляри повинні відповідати такому активному способу життя. Тому при покупці вибирайте окуляри з удароміцними, стійкими до подряпин лінзами, які не будуть виходити за межі оправи. Уникайте скляних лінз, якщо тільки вони не рекомендовані вашій дитині лікарем. Пластикові лінзи більш безпечні. Оправа повинна бути гнучкою, але нехрупкой. Переконайтеся також, що окуляри щільно прилягають до обличчя.

Нехай вибирають діти. Ви ж розумієте, що ви будете носити ці окуляри і вам не доведеться чути коментарі інших дітей про них. Тому не забувайте про те, що діти схильні носити ті очки, які вони вибрали самі.

Ви повинні уважно оглянути лінзи. Переконайтеся, що лінзи не подряпані і не потерті, а також не мають інших вад, які спотворюють видимість. Дуже маленькі діти можуть самі не звернути на це увагу і не поскаржитися вам, якщо окуляри зіпсовані, тому вам потрібно особисто перевірити їх перед покупкою.

© Instagram @doctor_komarovskiy

Читайте також:Сонячна леді: співачка Нюша поділилася своєю формулою засмаги

Доктор Комаровський також рекомендує разом з покупкою сонцезахисних окулярів придбати і панамку з широкими полями.

Сонцезахисні окуляри блокують тільки промені, які проникають безпосередньо через лінзи. Шкіра навколо очей залишається вразливою для променів, які можуть проникати з боків, зверху або відбиватися від снігу, піску або води, – пояснює доктор. – Носіння крислатого капелюха типу панами буде хорошою додатковим захистом — поля блокують безліч променів зверху, одночасно захищаючи і очі, обличчя і шию.

І третій спосіб захистити малюка від сонця, на який звертає увагу батьків педіатр:

Знаходження в тіні під час найбільшої активності сонця (з 10 до 16 години) забезпечує ще один рівень додаткового захисту.

© Depositphotos

А які сонцезахисні окуляри носить ваш малюк?

Фото на анонс: Depositphotos