Дубль два: Дмитро Шепелєв подорожує по Італії разом з сином

1133

Телеведучий Дмитро Шепелєв відправився з 6-річним сином Платоном на літні канікули до Італії, причому в якості місця для відпустки з дитиною цю прекрасну країну Дмитро вибирає вже другий раз.

Читайте також:Дмитро Шепелєв знайомить сина з пам’ятками Італії

Нагадаємо, минулого літа щасливий батько зі своїм спадкоємцем вирішив відвідати Флоренцію: показував малюкові пам’ятки і розповідав цікаві факти.

Гуляємо Флоренції. Акуратно розповідаю Платону про місто: флорентійці та їх одвічні суперники міланці. Про статуї Давида — символ міста. Про куполі Собору який один з найбільших у світі і який як матрьошка два в одному. Слухає в підлогу вуха, звичайно. — Тату, а давай, каже, смутузим по дві порції мороженогоВот і вся екскурсія. — ДавайВыбрал він кавунове та лимонне.- Дай, кажу, попробоватьСам з дитинства пам’ятаю, даси дорослому спробувати, він як укусить зубами своїми більшим половини відразу немає. Виходить, дорослий тепер це я лизнув лимонне, бачу син ледве стримує сльози. — Ти що?- …ти половину лимонного з’їв…- Та я тільки разок- …😢- Гаразд. Слухай. Підемо, я тобі великого дикого кабана покажу. Він виконує бажання тих, хто сміливий, хто не боїться до неї доторкнутися. І купимо там ще лимонного. Йде?- Гаразд. Але я їду у тебе на плечах.Ось так. Мистецтво через морозиво. Мій хитрун. Люблю ❤️ P. s. на фото не Флоренція, а Верона. Так вийшло 🙂

Сын Жанны Фриске и Дмитрия Шепелева© Instagram @dmitryshepelev

Ось і вчора в його особистому блозі з’явилося фото з літака: на ньому маленький Платон тримає татову руку.

© Instagram @dmitryshepelev

У своєму особистому блозі Дмитро із задоволенням розповідає, за що він так любить цю країну – у властивій йому іронічно-жартівливій формі:

Італія, звичайно, не тільки про їжу. Вона про велику історію, видатну архітектуру, світове мистецтво, вона про любов до землі, про красу як національну рису у всьому від грандіозних церков до ручки вхідних дверей. Але їжа… Тут навіть пояснювати не треба, ви і так знаєте. Тільки я ніколи не думав, що звичайний запах стиглих помідор, колір трав, навіть тільки свіже м’ясо можуть зробити щасливим. На скільки виявляється важлива ця простота, на скільки в цій селянській простоті — велич. Вибачте

© Instagram @dmitryshepelev

Шанувальники вже з нетерпінням чекають фотографії Платона, оскільки минулого відпустку зоряний тато трохи привідкрив завісу і показав сина – хоч і виклав «секретні фото, на яких не видно обличчя.

До речі, нещодавно Дмитро розповів, у чому причина такої скритності, одним відео відповівши на часто задається питання:

Останнім часом часто запитують, чому я не публікую фотографії з сином. Відповім. По-перше, згадую себе, у мене особисто досвід був поганий. Мене почали впізнавати, коли мені було приблизно 16. Я коли чув шепіт за спиною, дівоче «хі-хі», «підпишіть для дружини» обмирал, холонула, не знав, де сховатися. Я точно не справлявся, мені було погано від цього. Відверто кажу — мені й зараз не по собі, коли дізнаються. Сцена моя робота, але точно не моє життя. Я розумію, що сина може чекати велика сцена консерваторії, він дуже музично обдарований хлопчик. Або поле Ліги Чемпіонів, він грає у футбол — і тоді його, звичайно ж, дізнаються, у нього все для цього є. А може, його чекає наукова лабораторія, в якій слава взагалі не має значення. Тому, коли він стане старше, нехай вирішить сам потрібно йому це чи ні. А поки я за нього відповідаю, хочу щоб він жив спокійно. Такий простий відповідь. #60секунд

View this post on Instagram

A post shared by Дмитро Шепелєв (@dmitryshepelev) on Jun 20, 2019 at 11:51pm PDT

До речі, зовсім скоро Платон вже піде в школу, і до цієї події зоряний тато готується дуже серйозно, ретельно підбираючи навчальний заклад для сина. Дмитро навіть став ходити на дні відкритих дверей, про що не так давно розповів шанувальникам у своєму блозі:

Синові не так давно виповнилося 6 років. Я почав вибирати школу, ходити на дні відкритих дверей. Прийшов в одну пристойну у центрі Москви, гуляю, заглядаю в кабінет. Сидить літня огрядна дама. — Заходьте! Які питання? — Вибираю, кажу. — А от раніше ніхто не обирав! А зараз і ходять, ходять, та в рот вчителю заглядають. Я тут вже 53 роки, між іншим. Я отетерів. Виходить, що їй 75 років, не менше. І у вересні їй знову дають перший клас! І адже відразу зрозуміло, як вона буде вчити: сидіти від сюди і до обіду, вивчити з 9-ї по 13-ю, «а ось у наш час» тощо. Мені реально стало не по собі. Адже це зовсім не про любов до дітей, не про любов до знань, це про жорстку систему, в якій до дитини немає ніякого діла. Зрозуміло, що нас так вчили і здавалося, що це нормально, як і те, що біляшами в їдальні смерділо і комп’ютерний клас був за ґратами і під замком. Але для дітей своїх хочеться іншого. Я найменше хочу, щоб сина в школі «ламали».

View this post on Instagram

A post shared by Дмитро Шепелєв (@dmitryshepelev) on Jun 5, 2019 at 7:41am PDT

Фото на анонс: Instagram @dmitryshepelev