Дуже страшно бути злою мамою для своєї дитини

489

Мамою бути непросто, це робота без вихідних і відпустки. А коли завершується декретну «відпустку» (ми спеціально взяли це слово в лапки), додається ще й необхідність поповнення сімейного бюджету. І на тлі всієї круговерті – будинок-побут-турботи-купівлі-готування – є дитина, яка дивиться на маму і не розуміє, чому вона сердиться.

Читайте також:Порада дня: як сердитою мамі випустити пар без шкоди для домочадців

Схожа ситуація зараз у молодої матусі Світлани. У неї практично крик душі…

Я настільки втомилася воювати з сином, на моє любе «ні» у нього мільйон слів, на кожне «так»мільйон немає. Все робиться з боєм, повторюєш елементарні прохання такого роду «відійди з ліжка, постелю постіль» виконуються з 25 рази. Приходиш додому з роботи втомлена і начинааается «пограй зі мною, пограй зі мною, пограй зі мною» я начебто видаються пояснити, що мамі треба поїсти. Так ні, буде канючити, поки не доб’ється свого, – ділиться своєю історією з подругами матуся.

Я дивлюся на фотографії де він маленький, кажу йому «дивись який ти був маленький, слухняний, добрий» а зараз тільки війна кожен день. На що він мені відповідає, що хоче стати таким маленьким і щоб я його любила. Я кожен день кажу, що люблю його, постійно обіймаю і цілую.

Дуже страшно бути «злий» мамою для своєї дитини. Сім’я у нас повна і аапа у нас добрий поліцейський, а я злий. Це жахливо прикро! Я намагаюся працювати над собою, не кричу, не б’ю, намагаюся спокійно пояснювати причину своєї відмови, наприклад, від покупки іграшки, або чому потрібно, наприклад, руки мити. Але кожен раз одне й те ж.

Матусі-користувачці Мережі відгукнулися на складну ситуацію в житті Світлани і дали корисні поради, які працюють:

Перше, що ви повинні зробити прийшовши з роботи, це приділити три хвилини дитині, обійняти і вислухати (Правило трьох хвилин або щось подібне). І насправді, якщо ви так зробите, надовго його не вистачить. Піде займатися своїми справами))) а ви своїми (Nadezhda)

Дитині вас не вистачає. Він про це говорить сам. Тому заведіть традицію — прийшла мама з роботи, вимила руки, переодяглася, обнімашки, потім вечеряти. І дитина буде знати, коли все чітко, йому теж стає зрозуміло (Альона)

Прислухайтеся до дитини, якщо він говорить, що йому не вистачає любові, переборіть себе і поступіться. З роботи прийшли і відразу до дитини, пообнимать і запитати, як день він провів — це буквально 5-7 хвилин. Побачите, як у нього зміниться поведінка. У нас було так само (артурамама)

А що ви порадите?

Всі фото: Depositphotos