Дієта 7 пелюсток – ефективне схуднення до 12 кг за тиждень

3331

Зміст:

  • Принципи харчування для схуднення
  • Суть дієти 7 пелюсток
  • Умови досягнення максимальних результатів від харчування
  • Психологічний аспект дієти
  • Протипоказання до раціону
  • Раціон харчування на кожен день
  • День 1
  • День 2
  • День 3
  • День 4
  • День 5
  • День 6
  • День 7
  • З допомогою дієти 7 пелюсток можна схуднути на 10 і більше кілограмів протягом тижня. Ефект досягається за рахунок раціонального комбінування продуктів з різних груп.

    Принципи харчування для схуднення

    Людський організм починає худнути лише при розщепленні власних жирових запасів. Досягти цього можна, створивши дефіцит надходження енергетичних ресурсів ззовні.

    Дієта 7 пелюсток заснована на дефіцит калорій

    Оскільки основні запаси енергії зосереджені у вуглеводах, необхідно знизити їх споживання. Тільки після цього організм почне розщеплювати жирові запаси з сідниць, живота і боків. Однак потрібно стежити за тим, щоб не було критичної нестачі вуглеводів, яка може призвести до небезпечних для здоров’я наслідків.

    Суть дієти 7 пелюсток

    Дієтичний раціон подібний дієти Дюкана — в ньому дотримано принцип обмеження споживання вуглеводів, але натомість зростає частка білкової їжі. Раціон 7 пелюсток передбачає циклічне чергування білкових і вуглеводних днів. Такий підхід дозволяє постійно підтримувати процеси розщеплення жирів на високому рівні, не дозволяючи організму адаптуватися до умов живлення.

    Сам раціон полягає в чергуванні режимів харчування протягом 7 діб. Це дає можливість втратити до 12 кгилограммов за умови дотримання всіх вимог. Ганна Юхансон, автор дієтичного раціону, називає його пелюстковим.

    Дієтичне харчування передбачає вживання в їжу лише однієї групи продуктів протягом дня з заміною їх на наступну добу іншою групою. Наприклад, 1 день можна їсти лише рибу, 2 – овочі, 3 – м’ясо і т. д.

    Автор дієти не рекомендує змінювати послідовність днів, однак при необхідності можна поміняти місцями дні, які містять схожі продукти.

    З-за істотного обмеження у виборі продуктів, дієту відносять до розряду монодієт. Їх дотримання хоч і приносить значні результати, є стресом для організму, тому дієтичного меню не варто дотримуватися більше 7 діб. А при бажанні урізноманітнити харчування і мінімізувати почуття голоду можна в малій кількості використовувати продукти з дієтичного раціону Маггі — замінити 1-2 прийому м’ясної або рибної їжі вареними яйцями або паровим омлетом.

    Умови досягнення максимальних результатів від харчування

    Дієта 7 пелюсток висуває специфічні вимоги до худеющему. Їх дотримання прискорить процеси спалювання жирів. При дотриманні дієтичного раціону потрібно:

    • категорично відмовитися від вживання цукру, солодощів, борошняних продуктів, алкоголю;
    • дотримуватися черговість днів того чи іншого типу харчування;
    • вживати 1,5-2 л рідини в добу;
    • пити воду мінімум за ½ год до прийому їжі;
    • готувати їжу будь-якими способами, крім смаження.

    Порушення зазначених вимог зводить ефективність дієтичного раціону до мінімуму. Однак таке харчування не є фізіологічним, тому при появі неприємних відчуттів у животі, розлади травлення або болів від дієтичного харчування необхідно відмовитися.

    Психологічний аспект дієти

    Пелюсткова система живлення розроблена з урахуванням асоціативного компонента психіки — чим простіше асоціація, тим швидше формується нейронна зв’язок між клітинами нервової системи. Такий підхід дозволяє легше переносити незручності, пов’язані з обмеженням в їжі. Творець дієти пропонує відобразити раціон харчування на папері у вигляді 7-пелюсткової схеми. Це не тільки дозволить легше переносити обмеження в харчуванні, але і зробити дієтичний раціон більш привабливим, в т. ч. для ледачих.

    Протипоказання до раціону

    Дієта Анни Юхансон має ряд протипоказань. До них відносяться:

    • непереносимість продуктів раціону;
    • патології органів шлунково-кишкового тракту в гострій формі або у стадії загострення;
    • захворювання печінки і жовчного міхура;
    • патології та хвороби нирок;
    • психічні розлади;
    • період вагітності і грудного вигодовування;
    • важка фізична робота.

    Дієтичний раціон категорично не підходить для жінок, які приймають гормональні препарати. Подібне поєднання може завдати істотної шкоди жіночої статевої системи, призвести до загострення хронічних гінекологічних захворювань.

    Раціон харчування на кожен день

    Зазначений раціон на тиждень є зразковим. Рекомендовано самостійно розробити схему живлення на 7 днів виходячи з індивідуальних смакових уподобань. Але провідне вимога до раціону – драбинка з однотипних продуктів.

    менюДля досягнення максимального результату необхідно суворо дотримуватися дієтичне меню

    Тільки підхід, заснований на споживанні однотипних продуктів по днях, дозволить мінімізувати негативний вплив на травний тракт. В іншому випадку проблем з кишечником не уникнути.

    День 1

    Дозволено вживати лише рибу і морепродукти. Протягом доби об’єм їжі обмежується 500 р. На сніданок можна печену скумбрію. Для другого прийому їжі підходять варені креветки. На обід рекомендований запечений короп. Для четвертого прийому їжі підходить нежирний бульйон. На вечерю можна приготувати парові рибні котлети.

    День 2

    Вживають виключно овочі. За добу можна з’їсти до 1-1,5 кг овочів. Проте вживання картоплі вкрай небажано із-за високого вмісту в ньому крохмалю. Овочі можна їсти сирими або готувати будь-яким способом.

    День 3

    Дозволено їсти тільки нежирне куряче м’ясо. Найкраще підходить філе або філе. Цей день призначений для відновлення втрат білка за попередню добу. За день дозволяється вжити до ½ кг м’яса, приготованого будь-яким способом.

    День 4

    День злаків. Дозволено їсти сухі каші, але не більш як 200 м, хлібці, насіння. В цю добу роль води особливо велика, оскільки саме зараз виникає виражене відчуття голоду.

    День 5

    Сирний день. Можна вживати лише нежирний або знежирений сир в кількості до 0,5 кг. Дозволено пити чаї. Інші продукти суворо заборонені.

    День 6

    Час фруктів. Дозволяє відновити втрату у вуглеводах і не уповільнює процеси схуднення. Дозволено вжити до 1,5 кг фруктів. Заборонені банани, фініки, хурма, оскільки із-за високого вмісту калорій їх вживання негативно відбивається на очікуваних результатах.

    День 7

    Вважається найскладнішим, оскільки протягом доби можна лише пити воду без газу. Саме наявність 7 дня відрізняє дієтичний раціон від раннього варіанту дієти — раціону 6 днів. При виникненні головного болю або вираженої слабкості рекомендовано випити 1-2 склянки міцного солодкого чаю або води з цукром або медом.

    Наведена дієта дозволяє швидко скинути зайві кілограми, але хоч вона і вкрай ефективна, дотримуватися її можна не всім. Зниження ваги вимагає суворого дотримання раціону, тому перед тим, як вдатися до дієти, рекомендується проконсультуватися з лікарем.

    Також рекомендуємо почитати: дієта гейші