Дієтолог Маргарита Корольова розповіла, яким має бути меню для школяра

1280

На початку учедного року батькам варто задуматися не тільки про те, що необхідно дитині-школяру на уроках, але і те, як правильно годувати своє чадо. Адже правильна, збалансована, здорова і смачна їжа теж впливає на процес навчання.

Харчування має бути різноманітним і з натуральних продуктів. Віддавати перевагу слід тим продуктам, які мають щадну обробку, або є їх у свіжому вигляді. Харчування повинно бути розраховане на 5-6 прийомів протягом дня. Сніданок обов’язково повинен бути вдома. На сніданок дитина до 12 років повинен їсти каші на молоці, або інші зернові продукти, сир, яйце, тобто джерела повноцінного білка в поєднанні зі складними вуглеводами, для того, щоб створити умови хорошого рівня енергії вже на перших уроках, щоб дитина не засинав, — розповіла дієтолог Маргарита Корольова в ефірі НСН.

Depositphotos

На обід рекомендується годувати дитину продуктами, які є джерелами повноцінного білка: це риба, м’ясо, птиця в поєднанні з овочевими гарнірами і крупами. Вечеря, на думку Королевою, повинен бути легким:

Це може бути сир, крупи в поєднанні з невеликою кількістю овочів. А в якості перекусів в портфель дитині можна покласти не тільки фрукти, які краще порізати шматочками і покласти в ланчбокс, але і горішки, невелику кількість сухофруктів або корисні батончики, де можуть бути зернові, шматочки сухофруктів і знову-таки горіхів з медом чи іншими складовими, які надають форму батончик.

Також Маргарита Корольова в черговий раз нагадала про шкоду солодких сильногазований напоїв і порадила дозволяти дітям пити кефір і молоко.

Читайте також:

  • Дієтолог Маргарита Корольова пояснила, чому шкідливо пити молоко
  • Дієтолог Маргарита Корольова розповіла про найнебезпечнішому типі ожиріння і як з ним боротися
  • Дієтолог Маргарита Корольова розповіла, який вітамін допомагає худнути
Фото на анонс: Depositphotos