Дієтолог Маргарита Корольова розповіла про найнебезпечнішому типі ожиріння і як з ним боротися

713

Відомий дієтолог Маргарита Корольова в особистому блозі докладно розповідає про правильному і неправильному харчуванні, особливості різних дієт і про те, що відбувається з організмом, коли кількість зайвої ваги і жирових відкладень в ньому стає критичним. Один з постів спеціаліст присвятила самому небезпечному для здоров’я типом ожиріння – «яблуко».

При такому типі фігури жирові відкладення в більшості знаходяться на внутрішніх органах, буквально не даючи їм нормально працювати, – пояснює дієтолог Маргарита Корольова. – Від жирової інфільтрації страждає печінка, підшлункова залоза, інші органи ШЛУНКОВО-кишкового тракту. Все це призводить до надлишкового навантаження на серцево-судинну систему, нирки і не тільки.

Читайте також:Експерти: недосип викликає ризик ожиріння

Як попередити розвиток «яблучного» ожиріння?

Намагайтеся не лише контролювати цифру на вагах, але і вимірювати окружність талії, яка є показником здоров’я людини і прогностичною ознакою майбутніх хвороб, – розповідає дієтолог. – У жінок окружність талії не повинна перевищувати 80 см, а у чоловіків — 94 див. Якщо окружність талії більше 86 см у жінок і від 102 см у чоловіків – як можна раніше пройдіть діагностику на предмет порушення вуглеводного обміну та наявності ризиків для серцево-судинної системи, обумовлених абдомінальним ожирінням.

Дієтолог Маргарита Корольова підкреслює, що абдомінальне ожиріння буває і при нормальних показниках ваги. Для його виявлення необхідно робити УЗД органів черевної порожнини та визначати склад тіла методом биоимпедансометрии на предмет кількості вісцерального жиру.

© Depositphotos

Фахівець дає пораду користувачам Мережі:

Почніть жити і харчуватися інакше. Полюбіть натуральну і здорову їжу, регулярні фізичні навантаження, будьте позитивні і допомагайте своєму організму підтримувати здорову стрункість. Хто ваш організм полюбить більше, ніж ви самі?

А ви стежите за своєю вагою?

Фото на анонс: Instagram @margaritakoroleva.ru