Економія в 95 тисяч рублів: багатодітна мама знайшла простий спосіб скоротити витрати своєї сімї

339

Якісь зайві витрати «тягнуть» найбільше грошей з сімейного бюджету? Це питання спантеличив 29-річну багатодітну матусю Кайлі Хемер, мешканку австралійського міста Брісбен.

Разом з чоловіком Меттом вона виховує трьох синів: 12-річного Тайлера, 4-річного Боді і 1,5-однорічного Кобі. Основним добувачем є глава сім’ї, який працює водієм вантажного автомобіля.

© Facebook Kylie Hemers

У Кайлі теж є джерело доходу. Про свою роботу багатодітна мама розповідає так:

Я люблю чистити коляски! Мені подобається це робити. Так я допомагаю моїй родині у фінансовому відношенні.

© Facebook Kylie Hemers

Читайте також:Невролог закликає мам не привчати дітей спати в візку

Кайлі Хемер не приховує: їх банківський рахунок поповнюється кожні два тижні. Але в кінці кожного місяця гроші буквально розлітаються.

Ми жили від оплати до оплати рахунків і абсолютно нічого не економили — сумувала багатодітна мама. — Я вирішила довести собі, що ми просто витрачаємо гроші на безглузді речі.

Так вона вирішила протягом місяця перевіряти метод економії, який вважає підходящим для своєї сім’ї. План був таким: витрачати гроші тільки на найважливіше.

Я буду оплачувати тільки рахунки за квартиру і машину, а також купівлю продуктів, які в моєму списку, — ділилася своїми планом Кайлі.

Протягом місяця родина витрачала гроші на оренду, на їжу, на паливо для двох автомобілів, погашення кредиту, рахунки за комунальні послуги і дитячий садок, інтернет, телефонні рахунки та витрати на ліки. З’ясувалося, що після оплати залишилося 1500 доларів. Кайлі перевела ці гроші на накопичувальний рахунок.

Читайте також:Реальна історія: як грамотно планувати сімейний бюджет, щоб завжди вистачало грошей

Багатодітна мама замінила їжу, яку купувала в кафе і на винос, на домашню. Це стало відмінною економією.

Я упаковывала домашні закуски і напої, знаходила новий парк, де читала, а діти грали, — розповідала Кайлі. — Написала список безкоштовних заходів у нашій області, які ми могли б відвідати. Це музеї, басейни, свята.

© Facebook Kylie Hemers

Кайлі пояснила, що домашнє меню було заздалегідь сплановано, а вона купувала продукти кожні два тижні.

Я уникала ходити у великі торгові центри або використовувати кредитні карти, тому всі продукти, які мені були потрібні, були куплені в одному магазині і тільки з мого списку, — пояснила багатодітна мама.

Читайте також:Їжі – більше, витрат – менше: мама приготувала страви на 2,5 місяці і заощадила

Глава сім’ї перш купував їжу на винос і кава з льодом на обід. Тепер він брав упакований ланчбокс на роботу. Кайлі купила чоловікові термос, який вона щоранку наповнювала домашнім холодним кави. Вона навіть стала піч, щоб не купувати торти і кекси в магазині.

Я почала пекти кукурудзяні оладки. Діти їх люблять, — відзначала матуся.

© Facebook Kylie Hemers

Робить вона і батончики – з пластівців і фруктів. А також домашні чіпси. Кайлі Хемер зізналася, що досвід грамотного планування бюджету згуртував їх сім’ю.

Ми стали набагато ближче, проводимо більше часу разом, — сказала вона. — А Метт тепер знає, що він заробляє достатньо грошей для своєї сім’ї.

© Facebook Kylie Hemers

А як ви плануєте сімейний бюджет?

Фото на анонс: Facebook Kylie Hemers, Depositphotos